Norme Coca 2023 - 2024

Toate studiile actuale arată că nu există un pericol pentru persoanele care consumă alimente modificate genetic, a declarat luni președintele Academiei de Științe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu, prezent la cea de-a IX-a ediție a Simpozionului "Academician Nicolae Cajal".

"Toate rapoartele actuale arată că nu există un pericol pentru organismul uman să consume asemenea plante și că, lăsând la o parte că reprezintă poate singura soluție de a alimenta o planetă cu șase miliarde de cetățeni, toate temerile de până acum au fost risipite de studiile efectuate între timp", a afirmat Irinel Popescu.

Referindu-se la bolile care se transmit de la animal la om, Popescu a spus că sunt necesare ghiduri mai precise, mai consistente în acest domeniu.

"În ce privește animalele, există aceste zoonoze — boli cu transmitere de la animal la om — care au creat în ultimii 10 ani destule epidemii cu un număr mare de morți și care au fost foarte greu de controlat. Este nevoie de ghiduri precise, mai consistente și de implicare mai mare atunci când vedem împreună sănătatea omului și a animalelor", a susținut Irinel Popescu.

Fundația "Academician Nicolae Cajal" și Academia de Științe Medicale din România organizează în perioada 12-14 mai cea de-a IX-a ediție a Simpozionului "Academician Nicolae Cajal".

În acest an se alătură organizatorilor și Federația Europeană a Academiilor de Medicină (FEAM), care își desfășoară Conferința de Primăvară împreună cu Simpozionul "Academician Nicolae Cajal".

Temele abordate în cadrul Conferinței FEAM sunt: "O singură sănătate", care se referă la boli comune omului și animalelor și la metodele de prevenție și tratament ale acestora, și "Viitorul studiilor clinice și al cercetării medicale în Europa".

Sesiunile deja tradiționale organizate în cadrul Simpozionului "Academician Nicolae Cajal" sunt: Sesiunea de onco-genomică organizată cu Institutul Clinic Fundeni și Fundația "Dan Setlacec", care va reuni cercetători din România și din străinătate, iar sub egida Academiei Române de Științe Medicale, în cadrul acestei sesiuni, vor fi prezentate ultimele descoperiri în materie de studiu al genomului în cancerele digestive.

Sesiunea de Virusologie, organizată împreună cu Institutul de Virusologie "St. S. Nicolau", va dezbate teme și actualități în terapiile antivirale, antitumorale și celulare, HIV, HPV și infecții hepatice.

AGERPRES/(A, AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro