Norme Coca 2023 - 2024

Sursa ziaruldeiasi.ro

Aceştia ajută la recuperarea mersului sau a folosirii mâinilor, pentru persoanele cu pareze.

Spitalul de Recuperare înregistrează o rată de adresabilitate în continuă creştere de câţiva ani, fiind cea mai dotată unitate medicală de recuperare din ţară după ce Clinica de Recuperare Neuromotorie a fost dotată cu doi roboţi de ultimă generaţie. O creştere a adresabilităţii s-a înregistrat în special din anul 2015, când a fost dat în funcţiune robotul pentru membrele inferioare care ajută la redobândirea mersului, dar şi de la sfârşitul anului 2016, când a fost achiziţionat şi cel de-al doilea robot, folosit pentru recuperarea pacienţilor cu pareze la mâini.

„Adresabilitatea către spitalul nostru este în creştere, momentul de vârf a fost reprezentat de punerea în funcţiune a celor doi roboţi, întâi cel pentru membrele inferioare, mai recent cel pentru membrele superioare. Listele de aşteptare sunt foarte mari, şi ne ia foarte mult timp să discutam cu pacienţii, să le spunem care sunt indicaţiile, categoriile de pacienţi care pot beneficia de acest tip de tratament pentru că sunt roboţi care au uşurat foarte mult munca celor din kinetoterapie, dar nu pot fi rezolvate toate problemele medicale. Cine întruneşte condiţiile pentru această activitate realizează progrese într-un ritm rapid şi intr-un interval scurt de timp“, a explicat dr. Doru Baltag, director medical al Spitalului de Recuperare.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro