Norme Coca 2023 - 2024

Pacienţii Institutului Oncologic Bucureşti (IOB) se vor putea programa la consultaţii pe internet prin intermediul unui sistem informatic care va fi funcţional cel mai probabil începând din luna mai, astfel încât să nu se mai formeze cozi la uşile cabinetelor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul instituţiei medicale, Dan Straja.
"Dorim să introducem un sistem electronic de programare pentru consultaţiile din ambulatoriu, unde există 20 de cabinete de consultaţii", a spus managerul, adăugând că la IOB ar putea fi introdus şi un sistem care eliberează bonuri de ordine.

Printr-un program de fonduri norvegiene va fi achiziţionat şi un aparat pentru RMN, de care să beneficieze şi copii sub anestezie generală, prin crearea unui compartiment ATI în serviciul de radioterapie şi explorări imagistice. De asemenea, managerul a mai spus că în acest an Departamentul de chirurgie toracică va fi completat cu aparatură de diagnostic şi tratament şi se va îmbunătăţi activitatea Departamentului de anatomie patologică prin achiziţionarea de echipamente noi care să permită obţinerea de diagnostice histopatologice precise într-un timp mult mai redus decât în prezent. "În anul 2014, în IOB s-au efectuat 22.815 spitalizări în regim continuu, 6.590 de intervenţii chirurgicale, 80.974 de internări în regim de spitalizare de zi", a adăugat Straja, care a menţionat că ar mai fi nevoie de 21 de medici. Un alt obiectiv al IOB pentru acest an este continuarea programului de reabilitare a unor zone, inclusiv a secţiilor de radioterapie, terapie radioizotopică, alimentare cu oxigen, cu aer comprimat şi cu curent electric, dar şi continuarea angajării de medici pe diferite specialităţi - oncologie, ORL, ATI, cardiologie, radioterapie, asistenţi medicali şi alt personal sanitar, cercetători.

Va fi realizat şi un compartiment de paliaţie integrat în secţia de oncologie medicală şi va debuta un parteneriat cu Ministerul Educaţiei pentru programul "Şcoala în spital", adresat copiilor bolnavi de cancer care necesită spitalizare pe perioadă îndelungată.

Referindu-se la cititoarele de carduri de sănătate, care vor fi obligatorii de la 1 mai, managerul IOB a subliniat că deja unitatea medicală a achiziţionat 30 de astfel de aparate şi că vor mai fi cumpărate 30.
Potrivit lui Dan Straja, anul trecut au fost renovate două blocuri operatorii, a câte 3 săli de operaţie fiecare, dar şi blocul operator 3, cu două săli renovate.

"În plus menţionăm prezenţa blocului operator al chirurgiei toracice complet separat, alcătuit din 2 săli de operaţie, compartimentul de sterilizare al întregului institut, absolut nou, alcătuit din 2 autoclave de mare capacitate, sterilizare cu plasmă, pupinele de capacitate mare, maşini de spălat instrumentar şi cărucioare de transport, maşini de împachetat material moale pentru sălile de operaţii şi solide de pansamente, terminarea renovării secţiei ATI, dar şi finalizarea renovării părţii hoteliere a IOB în proporţie de 80%", a mai precizat reprezentantul IOB. Anul trecut, potrivit managerului Dan Straja, la IOB a fost angajat personal în sectoarele deficitare: medici, asistente, îngrijitoare, psihologi, personal IT şi administrativ. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro