Tot mai multi parinti isi duc copii la evaluari vocationalePrevious Article
Medicul de familie Liviu Oprea a fost ales presedintele Colegiului Medicilor IasiNext Article

Replica presedintele Aliantei Medicilor, Bogdan Tanase dupa articolul lui Val Valcu: „Revolta Facebook a murit. Decesul, înregistrat la Spitalul Universitar”

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Replica presedintele Aliantei Medicilor, Bogdan Tanase dupa articolul lui Val Valcu:  „Revolta Facebook a murit. Decesul, înregistrat la Spitalul Universitar”

În urmă cu câteva zile, Val Vâlcu, medic și jurnalist, a lansat un atac incalificabil la nou înființata Alianță a Medicilor într-un articol cu titlul „Revolta Facebook a murit. Decesul, înregistrat la Spitalul Universitar”. Imediat, sindicalistul Marius Sepi a început să dănțuiască de bucurie după cum am arătat AICI.

Astăzi, președintele Alianței Medicilor, Bogdan Tănase, Medic Primar Chirurgie Generală, Institutul Oncologic București i-a dat o replică elegantă jurnalistului:

„Va urmăresc și va cunosc activitatea de jurnalist în domeniul medical. Totuși, referitor la articolul dumneavoastră „Revolta-facebook-a-murit-decesul-înregistrat-la-spitalul-universitar”, consider ca sunt unele lucruri care merita subliniate.

Pentru că domeniul dumneavoastră este de atâta timp sistemul medical din România, nu pot sa cred ca nu cunoașteți ceea ce se întâmplă în acest sistem, care sunt cauzele și, mai important, ca nu cunoașteți psihologia medicilor și lipsa acestora de reacție. Nu se poate sa nu știți ca ei reprezinta, poate, breasla cea mai timorata, atât de către guvernanți, cat și de către superiori, și nu în ultimul rand de către media. Nici pe departe nu sunt „un grup profesional închegat, cu obiective cunoscute și precis delimitate”, definiție care poate se aplica celor din conducere. Motivele sunt multe și nu este momentul sa le detaliem.

Știți foarte bine ca ceea ce a început ca un grup pe Facebook acum este un ONG: Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical. Pentru a clarifica, printre obiectivele asumate și exprimate public ale acestui ONG nu a fost, nu este și nu va fi schimbarea Colegiului Medicilor. Discutați prezenta redusa la vot a medicilor în alegeri și o legați de acțiunile Alianței, când de fapt poate ar trebui sa o legați, după părerea mea, de statutul pe care îl are de fapt Colegiul Medicilor în rândul celor pe care înțelege legal sa ii reprezinte. Sunteți conștient oare ca 90% din medicii din aceasta tara nu au habar care este numele Președintelui Colegiului Medicilor aflat în funcțiune?
Alianța Medicilor, continuând mișcarea începută în august 2015, dorește sa apere interesele medicilor din aceasta tara și sa participe activ la modernizarea sistemului medical. Toată lumea, toți politicienii, mai ales după evenimentele tragice care au arătat clar lipsurile sistemului, sunt de acord ca este necesara o schimbare. Înțelegem sa participam la aceasta schimbare în condițiile în care știți prea bine ca din august încoace pe pagina noastră de Facebook au fost expuse problemele sistemului într-un mod fără precedent. A fost o platforma pe care medicii, altminteri timorați, au erupt și au scos la iveala multe din problemele sistemului.

Acestea fiind spuse, bine intenționat cum va percep, înțeleg și aștept sa ne susțineți cauza, care este aceea a tuturor medicilor din aceasta tara, cauza punctata foarte bine inclusiv în programul de guvernare al actualului guvern: redefinirea statutului. ”

Val Vâlcu s-a scuzat timid: „Articolul este despre alegerile locale. 2. Față de comunitatea urbană, cu sute de nevoi/opinii/soluții, adecvate fiecărui grup în parte, medicii sunt un grup omogen.3. Ideea este tocmai că, dincolo de like-urile de facebook, e nevoie de organizare în formă clasică, pentru a putea impune diferite obiective.”

Bineînțeles că replica Alianței nu s-a lăsat așteptată. Dr. Copaciu Elena, Conf. Dr. UMF Carol Davila, Medic Primar ATI. Spitalul Universitar de Urgență București , membru fondator al Alianței i-a răspuns: „ Iar titlul numai de alegerile locale nu vorbeste! Sa fim seriosi!ne jigniti inteligenta! Si cum dovediti ca “decesul a fost inregistrat la Spitalul Universitar? Acolo e doar certificatul de nastere. Iar un profesor de jurnalistica nu poate sa nu sesizeze ca si mijloacele de comunicare si organizare se schimba odata cu societatea! Iar miscarea merita o analiza profunda si nu doar un titlu de tabloid!”

Poate Val Vâlcu este naiv și se aștepta ca Alianța să aibă deja 30.000 de membri în cele 20 de zile de când au început înscrierile.
Ei bine, sistemul sanitar ca și cel de învățământ nu pot fi schimbate dintr-o dată, ci încetul cu încetul, cu răbdare. Medicii și profesorii sunt elita intelectualității și nu e ușor să le argumentezi orice. Dar avem încredere totală în medicii care se implică în organizarea acestui ONG și toți, jurnaliști și membrii din societatea civilă trebuie să le oferim suportul nostru. Ne-am săturat de aceiași sindicaliști penibili de 25 de ani încoace care slujesc interesele politicienilor. Vrem altceva. Dacă Alianța va reuși să coalizeze și un sindicat va fi și mai bine. Iată că așa cum anunțam AICI pe 17 decembrie, Arafat e pe făraș. Cine ar fi crezut? În această seară, la concertul de colinde de la Cotroceni au fost invitați 500 de oameni: salvatorii din Colectiv – medici , pompieri, asistente – familiile victimelor şi răniţi, președintele sărbătorind, astfel, şi un an de când a ajuns la conducerea ţării. Raed Arafat NU a fost invitat.

În lumea politică se vorbește că acel protest transmis de Alianța Medicilor în 9 noiembrie le-a deschis ochii tuturor pentru că era semnat de profesioniștii din domeniu și poziția lor era necontestabilă. După acest comunicat nimeni nu a mai putut să mintă: „Dorim să protestăm public față de liderii politici informali și formali care au creat  confuzie în rândul opiniei publice, oameni care nu au făcut altceva decât să stea în fața camerelor de filmat și au făcut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice.

În primul rând noi ca stat nu avem condiții de a trata marii pacienți arși și nu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unități de arși. Nu suntem pregătiți cu personal și nu înțelegem de ce nu s-a detașat personal de la unitățile spitalicești din România pentru a suplini deficitul din București. Iar dacă ne cunoaștem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate? Dotările nu se rezumă doar la materiale sanitare, e nevoie de condiții aseptice ridicate pe care, din păcate, nici un spital public din România nu le are.”
Mulțumim Alianței Medicilor pentru curajul de a spune adevărul!

Sursa

 

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

..Procedura de evaluare a pacientilor confirmati cu Covid 19 UPDATE

..Clarificari masuri carantina si izolare- febr 2022 actualitati

..Ord.213_2022- MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 106/2.11.2022 13

…….

..OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

..OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

..Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

Facebook

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Principala operaţie ca​re poate vindeca obezitatea

Principala operaţie ca​re poate vindeca obezitatea   0

read more
Vaccinul anti-COVID Pfizer împotriva subvariantelor Omicron urmează să fie aprobat în toamnă, anunţă EMA

Vaccinul anti-COVID Pfizer împotriva subvariantelor Omicron urmează să fie aprobat în toamnă, anunţă EMA   0

read more
BioNTech se aşteaptă să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la Omicron încă din octombrie

BioNTech se aşteaptă să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la Omicron încă din octombrie   0

read more
Dr. Robert Apostolescu: „În cazul pacienţilor care suferă de coxartroză reconstruim complet anatomia şoldului. După recuperare durerile dispar complet“

Dr. Robert Apostolescu: „În cazul pacienţilor care suferă de coxartroză reconstruim complet anatomia şoldului. După recuperare durerile dispar complet“   0

read more
Un pacient din opt prezintă cel puţin un simptom de COVID-19 lung | STUDIU

Un pacient din opt prezintă cel puţin un simptom de COVID-19 lung | STUDIU   0

read more
Dr. Ovidiu Palea, despre pacienţii diagnosticaţi cu hernie de disc: „Se discută frecvent despre operaţie, deşi nu este necesară“

Dr. Ovidiu Palea, despre pacienţii diagnosticaţi cu hernie de disc: „Se discută frecvent despre operaţie, deşi nu este necesară“   0

read more
Savanţii israelieni au creat în premieră „embrioni sintetici”

Savanţii israelieni au creat în premieră „embrioni sintetici”   0

read more
UE recomandă ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să cuprindă un avertisment cu privire la efectele secundare cardiace

UE recomandă ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să cuprindă un avertisment cu privire la efectele secundare cardiace   0

read more
Un studiu german a descoperit o genă care scade riscul de deces cauzat de COVID-19

Un studiu german a descoperit o genă care scade riscul de deces cauzat de COVID-19   0

read more
Oamenii de ştiinţă avertizează guvernele şi populaţia să se pregătească pentru mai multe valuri de COVID-19

Oamenii de ştiinţă avertizează guvernele şi populaţia să se pregătească pentru mai multe valuri de COVID-19   0

read more
Oamenii de ştiinţă britanici anunţă că există trei tipuri de COVID-19 lung – STUDIU

Oamenii de ştiinţă britanici anunţă că există trei tipuri de COVID-19 lung – STUDIU   0

read more
Hernia de disc se poate trata neinvaziv cu Terapia Virgil Pruteanu

Hernia de disc se poate trata neinvaziv cu Terapia Virgil Pruteanu   0

read more
Dr. Horia Cioflan: „Endometrioza este o boală de multe ori ascunsă, care ar trebui tratată chirurgical“ | INTERVIU

Dr. Horia Cioflan: „Endometrioza este o boală de multe ori ascunsă, care ar trebui tratată chirurgical“ | INTERVIU   0

read more
După infectarea cu SARS-CoV-2, milioane de oameni nu şi-au mai recuperat mirosul sau gustul – STUDIU

După infectarea cu SARS-CoV-2, milioane de oameni nu şi-au mai recuperat mirosul sau gustul – STUDIU   0

read more
Administrarea unui antibiotic după un raport sexual neprotejat poate diminua riscul de boli cu transmitere sexuală | STUDIU

Administrarea unui antibiotic după un raport sexual neprotejat poate diminua riscul de boli cu transmitere sexuală | STUDIU   0

read more
Cercetătorii din Marea Britanie afirmă că au identificat cauza probabilă a cazurilor de hepatită misterioasă la copii | STUDIU

Cercetătorii din Marea Britanie afirmă că au identificat cauza probabilă a cazurilor de hepatită misterioasă la copii | STUDIU   0

read more
Noi studii prezintă „dovezi convingătoare” că piaţa din Wuhan a fost epicentrul focarului de COVID-19

Noi studii prezintă „dovezi convingătoare” că piaţa din Wuhan a fost epicentrul focarului de COVID-19   0

read more
Jan Hendrik Sitz, General Manager Boehringer Ingelheim România: Avem în portofoliul de cercetare un medicament promiţător, care ar trebui să stagneze evoluţia unei boli degenerative

Jan Hendrik Sitz, General Manager Boehringer Ingelheim România: Avem în portofoliul de cercetare un medicament promiţător, care ar trebui să stagneze evoluţia unei boli degenerative   0

read more
Dr. David Khayat: „Să-i spui unui fumător să renunţe la fumat e ca şi cum
i-ai spune unui adolescent obez să nu mai mănânce pizza în fiecare zi“

Dr. David Khayat: „Să-i spui unui fumător să renunţe la fumat e ca şi cum i-ai spune unui adolescent obez să nu mai mănânce pizza în fiecare zi“   0

read more
Producătorii de Medicamente: Problema aprovizionării cu gaze către Europa ar putea provoca consecinţe negative asupra furnizării de medicamente esenţiale

Producătorii de Medicamente: Problema aprovizionării cu gaze către Europa ar putea provoca consecinţe negative asupra furnizării de medicamente esenţiale   0

read more
Adevărul Live de la 10:00: Ce intervenţie chirurgicală este
necesară pentru corecţia funcţiilor
nazale

Adevărul Live de la 10:00: Ce intervenţie chirurgicală este necesară pentru corecţia funcţiilor nazale   0

read more
Terapia epigenetică a determinat celulele diabetice să producă insulină

Terapia epigenetică a determinat celulele diabetice să producă insulină   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.