Tot mai multi parinti isi duc copii la evaluari vocationalePrevious Article
Medicul de familie Liviu Oprea a fost ales presedintele Colegiului Medicilor IasiNext Article

Replica presedintele Aliantei Medicilor, Bogdan Tanase dupa articolul lui Val Valcu: „Revolta Facebook a murit. Decesul, înregistrat la Spitalul Universitar”

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Replica presedintele Aliantei Medicilor, Bogdan Tanase dupa articolul lui Val Valcu:  „Revolta Facebook a murit. Decesul, înregistrat la Spitalul Universitar”

În urmă cu câteva zile, Val Vâlcu, medic și jurnalist, a lansat un atac incalificabil la nou înființata Alianță a Medicilor într-un articol cu titlul „Revolta Facebook a murit. Decesul, înregistrat la Spitalul Universitar”. Imediat, sindicalistul Marius Sepi a început să dănțuiască de bucurie după cum am arătat AICI.

Astăzi, președintele Alianței Medicilor, Bogdan Tănase, Medic Primar Chirurgie Generală, Institutul Oncologic București i-a dat o replică elegantă jurnalistului:

„Va urmăresc și va cunosc activitatea de jurnalist în domeniul medical. Totuși, referitor la articolul dumneavoastră „Revolta-facebook-a-murit-decesul-înregistrat-la-spitalul-universitar”, consider ca sunt unele lucruri care merita subliniate.

Pentru că domeniul dumneavoastră este de atâta timp sistemul medical din România, nu pot sa cred ca nu cunoașteți ceea ce se întâmplă în acest sistem, care sunt cauzele și, mai important, ca nu cunoașteți psihologia medicilor și lipsa acestora de reacție. Nu se poate sa nu știți ca ei reprezinta, poate, breasla cea mai timorata, atât de către guvernanți, cat și de către superiori, și nu în ultimul rand de către media. Nici pe departe nu sunt „un grup profesional închegat, cu obiective cunoscute și precis delimitate”, definiție care poate se aplica celor din conducere. Motivele sunt multe și nu este momentul sa le detaliem.

Știți foarte bine ca ceea ce a început ca un grup pe Facebook acum este un ONG: Alianţa Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical. Pentru a clarifica, printre obiectivele asumate și exprimate public ale acestui ONG nu a fost, nu este și nu va fi schimbarea Colegiului Medicilor. Discutați prezenta redusa la vot a medicilor în alegeri și o legați de acțiunile Alianței, când de fapt poate ar trebui sa o legați, după părerea mea, de statutul pe care îl are de fapt Colegiul Medicilor în rândul celor pe care înțelege legal sa ii reprezinte. Sunteți conștient oare ca 90% din medicii din aceasta tara nu au habar care este numele Președintelui Colegiului Medicilor aflat în funcțiune?
Alianța Medicilor, continuând mișcarea începută în august 2015, dorește sa apere interesele medicilor din aceasta tara și sa participe activ la modernizarea sistemului medical. Toată lumea, toți politicienii, mai ales după evenimentele tragice care au arătat clar lipsurile sistemului, sunt de acord ca este necesara o schimbare. Înțelegem sa participam la aceasta schimbare în condițiile în care știți prea bine ca din august încoace pe pagina noastră de Facebook au fost expuse problemele sistemului într-un mod fără precedent. A fost o platforma pe care medicii, altminteri timorați, au erupt și au scos la iveala multe din problemele sistemului.

Acestea fiind spuse, bine intenționat cum va percep, înțeleg și aștept sa ne susțineți cauza, care este aceea a tuturor medicilor din aceasta tara, cauza punctata foarte bine inclusiv în programul de guvernare al actualului guvern: redefinirea statutului. ”

Val Vâlcu s-a scuzat timid: „Articolul este despre alegerile locale. 2. Față de comunitatea urbană, cu sute de nevoi/opinii/soluții, adecvate fiecărui grup în parte, medicii sunt un grup omogen.3. Ideea este tocmai că, dincolo de like-urile de facebook, e nevoie de organizare în formă clasică, pentru a putea impune diferite obiective.”

Bineînțeles că replica Alianței nu s-a lăsat așteptată. Dr. Copaciu Elena, Conf. Dr. UMF Carol Davila, Medic Primar ATI. Spitalul Universitar de Urgență București , membru fondator al Alianței i-a răspuns: „ Iar titlul numai de alegerile locale nu vorbeste! Sa fim seriosi!ne jigniti inteligenta! Si cum dovediti ca “decesul a fost inregistrat la Spitalul Universitar? Acolo e doar certificatul de nastere. Iar un profesor de jurnalistica nu poate sa nu sesizeze ca si mijloacele de comunicare si organizare se schimba odata cu societatea! Iar miscarea merita o analiza profunda si nu doar un titlu de tabloid!”

Poate Val Vâlcu este naiv și se aștepta ca Alianța să aibă deja 30.000 de membri în cele 20 de zile de când au început înscrierile.
Ei bine, sistemul sanitar ca și cel de învățământ nu pot fi schimbate dintr-o dată, ci încetul cu încetul, cu răbdare. Medicii și profesorii sunt elita intelectualității și nu e ușor să le argumentezi orice. Dar avem încredere totală în medicii care se implică în organizarea acestui ONG și toți, jurnaliști și membrii din societatea civilă trebuie să le oferim suportul nostru. Ne-am săturat de aceiași sindicaliști penibili de 25 de ani încoace care slujesc interesele politicienilor. Vrem altceva. Dacă Alianța va reuși să coalizeze și un sindicat va fi și mai bine. Iată că așa cum anunțam AICI pe 17 decembrie, Arafat e pe făraș. Cine ar fi crezut? În această seară, la concertul de colinde de la Cotroceni au fost invitați 500 de oameni: salvatorii din Colectiv – medici , pompieri, asistente – familiile victimelor şi răniţi, președintele sărbătorind, astfel, şi un an de când a ajuns la conducerea ţării. Raed Arafat NU a fost invitat.

În lumea politică se vorbește că acel protest transmis de Alianța Medicilor în 9 noiembrie le-a deschis ochii tuturor pentru că era semnat de profesioniștii din domeniu și poziția lor era necontestabilă. După acest comunicat nimeni nu a mai putut să mintă: „Dorim să protestăm public față de liderii politici informali și formali care au creat  confuzie în rândul opiniei publice, oameni care nu au făcut altceva decât să stea în fața camerelor de filmat și au făcut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice.

În primul rând noi ca stat nu avem condiții de a trata marii pacienți arși și nu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unități de arși. Nu suntem pregătiți cu personal și nu înțelegem de ce nu s-a detașat personal de la unitățile spitalicești din România pentru a suplini deficitul din București. Iar dacă ne cunoaștem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate? Dotările nu se rezumă doar la materiale sanitare, e nevoie de condiții aseptice ridicate pe care, din păcate, nici un spital public din România nu le are.”
Mulțumim Alianței Medicilor pentru curajul de a spune adevărul!

Sursa

 

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

Facebook

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Dr. Liviu Ojoga, Şef Secţie Ortopedie-Traumatologie SANADOR:„Pentru a evita accidentările pe pârtie, organismul trebuie pregătit pentru efort“

Dr. Liviu Ojoga, Şef Secţie Ortopedie-Traumatologie SANADOR:„Pentru a evita accidentările pe pârtie, organismul trebuie pregătit pentru efort“   0

read more
Un nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus

Un nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus   0

read more
Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament Covid

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament Covid   0

read more
Care este viitorul vaccinării anti-COVID? Valeriu Gheorghiță: Toată strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba

Care este viitorul vaccinării anti-COVID? Valeriu Gheorghiță: Toată strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba   0

read more
Vaccinarea la copiii de 5-11 ani: Doar 4 la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID

Vaccinarea la copiii de 5-11 ani: Doar 4 la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID   0

read more
Rafila: Numărul persoanelor internate zilnic din cauza Covid este de 200-250. Gradul de ocupare al paturilor Covid este de 16%

Rafila: Numărul persoanelor internate zilnic din cauza Covid este de 200-250. Gradul de ocupare al paturilor Covid este de 16%   0

read more
Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienți se schimbă, au fost înființate centrele de evaluare

Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienți se schimbă, au fost înființate centrele de evaluare   0

read more
Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni după ce au terminat schema de vaccinare. Decizia intră în vigoare de luni

Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni după ce au terminat schema de vaccinare. Decizia intră în vigoare de luni   0

read more
Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare   0

read more
Doi compuşi din cannabis ar putea preveni infecţia cu coronavirus, potrivit unui studiu

Doi compuşi din cannabis ar putea preveni infecţia cu coronavirus, potrivit unui studiu   0

read more
DOCUMENT. Restricții în Capitală, după intrarea în scenariul roșu. Masca redevine obligatorie pe stradă

DOCUMENT. Restricții în Capitală, după intrarea în scenariul roșu. Masca redevine obligatorie pe stradă   0

read more
OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri

OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri   0

read more
Se deschid primele centre de plasmafereză
din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă

Se deschid primele centre de plasmafereză din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă   0

read more
Imagistică funcțională avansată pentru diagnosticul oncologic

Imagistică funcțională avansată pentru diagnosticul oncologic   0

read more
Unii români confundă medicamentele cu suplimentele. Avertismentul specialiștilor: „Pot fi periculoase. Nu există un control real”

Unii români confundă medicamentele cu suplimentele. Avertismentul specialiștilor: „Pot fi periculoase. Nu există un control real”   0

read more
Medicii tineri din România nu se mai grăbesc să plece din țară. Explicația unui manager de spital

Medicii tineri din România nu se mai grăbesc să plece din țară. Explicația unui manager de spital   0

read more
STUDIU: Coronavirusul își pierde 90% din capacitatea de a infecta în cinci minute în aer

STUDIU: Coronavirusul își pierde 90% din capacitatea de a infecta în cinci minute în aer   0

read more
OMS: O strategie de vaccinare bazată pe boostere repetate, puţin probabil să fie adecvată

OMS: O strategie de vaccinare bazată pe boostere repetate, puţin probabil să fie adecvată   0

read more
România a atins pragul de 8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză

România a atins pragul de 8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză   0

read more
OMS: Covid-19 nu poate fi tratat deocamdată ca o boală endemică precum gripa

OMS: Covid-19 nu poate fi tratat deocamdată ca o boală endemică precum gripa   0

read more
Pfizer şi Moderna anunţă că pregătesc vaccinuri pentru varianta Omicron. Când ar putea fi gata

Pfizer şi Moderna anunţă că pregătesc vaccinuri pentru varianta Omicron. Când ar putea fi gata   0

read more
Cât durează simptomele Omicron?

Cât durează simptomele Omicron?   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.