Medicii de familie nu elibereaza retete de la 1 apriliePrevious Article
O tanara are nevoie de fizioterapie dupa ce i s-a injectat substanta de contrast pentru CTNext Article

Revolta maxima la Spitalul de urgenta ”Elena Beldiman” din Barlad Asistentele si infirmierele obligate sa plateasca amenzile administrate sefilor de sectii, in urma controlului de saptamana trecuta

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Revolta maxima la Spitalul de urgenta ”Elena Beldiman” din Barlad Asistentele si infirmierele obligate sa plateasca amenzile administrate sefilor de sectii, in urma controlului de saptamana trecuta

Revoltă maximă la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde asistentele medicale și infirmierele din cele mai multe secții s-au trezit cu o hârtie sub nas prin care li se cere să pună mână de la mână ca să plătească amenzile încasate de șefii de secții și de asistentele-șefe, în urma controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, săptămâna trecută.

Chiar dacă valoarea fiecărei amenzi este de doar 500 de lei, șefilor de secții li s-a părut de nesuportat. Suma a fost împărțită la numărul de angajați din fiecare secție, în așa fel încât toți să contribuie în mod egal la ridicarea poverii financiare căzută din senin pe umerii domnilor doctori, sărmanii de ei. În unele secții contribuția este de 20 de lei de căciulă, iar acolo unde personalul este mai numeros fiecărui angajat i-a revenit ”cota” de 15 lei. Cât dă domn’ sau doamna doctor, atât să dea și infirmiera cea cu salariul minim pe economie! Ca să fie ”dreptate”, ce atâta demnitate?!

La unele secții – cum ar fi Boli Infecțioase sau Medicală – angajații au avut de suportat două amenzi, întrucât pe lângă șef a fost sancționată și asistenta-șefă. Suma împărțită a fost, așadar, de 1.000 de lei.

Surse din interiorul spitalului au declarat, pentru reporterii ziarului nostru, că această decizie aberantă a provocat serioase tensiuni în rândul personalului, toată lumea fiind extrem de indignată. Nimeni nu are, însă, curajul de a-și înfrunta șefii pe față, de teama represaliilor. Este și motivul pentru care oamenii au acceptat să stea de vorbă cu noi doar sub protecția anonimatului.

”De cum am ajuns la serviciu, mă pomenesc cu un tabel în fața ochilor, cu numele noastre și cu suma pe care o avem de plătit. Mi se pare inadmisibil să plătim noi oalele sparte ale șefilor. Dacă și-au asumat responsabilitatea funcției, atunci să și-o asume și cu cele rele, nu numai cu cele plăcute. Șeful de secție nu împarte cu mine sporul de conducere pe care îl încasează lunar”, ne-a spus o asistentă.

”Ar fi putut contesta amenzile, dar nu au făcut-o deoarece se simt vinovați. Să nu împartă amenzile, așa cum nu împart cu noi nici sporul de conducere”

Nimeni nu a putut afla dacă halucinanta directivă a plecat de la conducerea spitalului sau de la nivelurile inferioare. De altfel, în anumite secții șefii amendați nu au avut curajul să le transmită, personal, subalternilor decizia că trebuie să se lase buzunăriți. Actul de vitejie a fost dus la bun sfârșit de diverși colegi cu exces de zel.

”Nu știm a cui a fost ideea, cert este că ne pun pe noi toți, inclusiv brancardierii, îngrijitorii, infirmierele și asistentele medicale, să contribuim cu bani la plata acestor amenzi. Nu ni se pare normal să se procedeze în acest fel. Ce vină avem noi, simplii salariați, că spitalul nu corespunde normelor europene?  Muncim zi și noapte ca să menținem cât de cât spitalul pe linia de plutire și ei ne pun să le plătim amenzile. Unde s-a mai văzut așa ceva? Unii fac boacănele și alții plătesc?!”, s-a revoltat un alt salariat din spital.

Subalternii sunt cu atât mai indignați cu cât șefii de secții ar fi putut contesta amenzile, dacă se considerau nevinovați. Faptul că nu au făcut-o este, pentru ei, dovadă că se simt cu musca pe căciulă.

”Așa stând lucrurile, nu au niciun drept să arunce asupra noastră responsabilitatea managementului defectuos. Ar fi fost de bun-simț din partea dumnealor să ne arate și procesul-verbal al amenzii. Ca să vedem și noi care sunt motivele. Ei, ca șefi de secție ar fi putut contesta, ar fi putut spune că circuitele în spital nu le fac ei. Ar fi putut prezenta dovezi că au cerut remedierea lucrurilor și că cererile nu le-au fost aprobate. Din moment ce nimeni nu a contestat, înseamnă că sunt în culpă. Iar dacă sunt în culpă, atunci să plătească. Singuri, nu împreună cu subalternii”, este declarația altei asistente.

Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean, ne-a declarat că la nivelul conducerii unității nu sunt informații cu privire la această situație: ”M-am interesat la conducere și mi s-a spus că nu au cunoștință de așa ceva. Dar, dacă sunt persoane afectate de această decizie, atunci se pot adresa organelor competente”.

E mai mult decât evident că nimeni nu are curajul de a-și asuma decizia care a stârnit mânia asistentelor și, mai ales, a infirmierelor. Și, la fel de evident, este că responsabilii mizează pe teama acestora de a-i înfrunta. E lesne de înțeles că aproape niciunul dintre salariații unității nu ar îndrăzni să facă vreo plângere (fie către conducerea spitalului sau către ale organisme sau autorități competente). Ar însemna să-și riște locul de muncă pentru 15 – 20 de lei.Reamintim că săptămâna trecută s-a încheiat o inspecție ordonată de Ministerul Sănătății la unitatea spitalicească din Bârlad. Controlul a fost efectuat de o echipă de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani și a evidențiat o serie întreagă de nereguli. Cele mai mari au fost găsite, așa cum era de așteptat, la TBC, Boli Infecțioase sau Medicală. Inspectorii au solicitat conducerii spitalului bârlădean să ia măsuri rapide de remediere a tuturor deficiențelor constatate. În același timp, mare parte din șefii secțiilor au fost sancționați cu amendă în valoare de 500 de lei, iar asistentele – șefe de la secțiile Medicală și Boli Infecțioase au fost amendate cu aceeași sumă.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

STIRILE ZILEI

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)   0

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020privind modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

..Procedura de evaluare a pacientilor confirmati cu Covid 19 UPDATE

..Clarificari masuri carantina si izolare- febr 2022 actualitati

..Ord.213_2022- MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 106/2.11.2022 13

…….

..OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

..OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

..Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

Facebook

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Adevărul Live de la 14.00: Dr. Adrian Marinescu, despre vaccinarea antigripală în contextul COVID

Adevărul Live de la 14.00: Dr. Adrian Marinescu, despre vaccinarea antigripală în contextul COVID   0

read more
Tot mai mulți români sunt depresivi. Ce a activat această stare

Tot mai mulți români sunt depresivi. Ce a activat această stare   0

read more
Riscurile înțepăturii de albină. Ce trebuie făcut ca să eviți complicațiile

Riscurile înțepăturii de albină. Ce trebuie făcut ca să eviți complicațiile   0

read more
Ministerul Sănătăţii: A fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuţei

Ministerul Sănătăţii: A fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuţei   0

read more
Depresia la copii, o tulburare-fantomă cu multiple provocări. La ce ar trebuie să fie atenți părinții

Depresia la copii, o tulburare-fantomă cu multiple provocări. La ce ar trebuie să fie atenți părinții   0

read more
Cataracta, boala ochilor opaci. Laserul, tehnica performantă de operație a afecțiunii oculare

Cataracta, boala ochilor opaci. Laserul, tehnica performantă de operație a afecțiunii oculare   0

read more
Emisferele cerebrale și rolul glandei pineale. Ce spun studiile științifice despre importanța echilibrării

Emisferele cerebrale și rolul glandei pineale. Ce spun studiile științifice despre importanța echilibrării   0

read more
Rafila: Un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă la domiciliu pastile de iod

Rafila: Un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă la domiciliu pastile de iod   0

read more
STUDIU: Anumite tipuri de cancer de sân pot fi încetinite prin identificareaunei mutaţii genetice

STUDIU: Anumite tipuri de cancer de sân pot fi încetinite prin identificareaunei mutaţii genetice   0

read more
Adevărul Live de la 13.00: Prof. Dr. Adrian Marinescu despre vaccinarea antigripală în contextul evoluției epidemiologice

Adevărul Live de la 13.00: Prof. Dr. Adrian Marinescu despre vaccinarea antigripală în contextul evoluției epidemiologice   0

read more
Bolile cardiovasculare, un ucigaș tăcut care lovește în plin. Cifrele lipsei de educație

Bolile cardiovasculare, un ucigaș tăcut care lovește în plin. Cifrele lipsei de educație   0

read more
Covrigul simplu mâncat pe stomacul gol, cel mai nesănătos aliment. Explicațiile unui medic

Covrigul simplu mâncat pe stomacul gol, cel mai nesănătos aliment. Explicațiile unui medic   0

read more
Persoanele cu cancer vor primi certificat de persoană cu handicap. Budăi: Am publicat proiectul

Persoanele cu cancer vor primi certificat de persoană cu handicap. Budăi: Am publicat proiectul   0

read more
Adevărul Live de la 14.00: Cum tratăm cataracta

Adevărul Live de la 14.00: Cum tratăm cataracta   0

read more
Asociația Medici pentru România a devenit membra Alianței europene de sănătate publică EPHA

Asociația Medici pentru România a devenit membra Alianței europene de sănătate publică EPHA   0

read more
Dr. Mihai Craiu, despre semnul unei răceli grave: „Numărați mișcările abdomenului, timp de un minut. Trebuie să fie sub 50“

Dr. Mihai Craiu, despre semnul unei răceli grave: „Numărați mișcările abdomenului, timp de un minut. Trebuie să fie sub 50“   0

read more
INSP: În săptămâna 19-25 septembrie, au fost raportate 98 secvenţieri ale SARS-CoV-2

INSP: În săptămâna 19-25 septembrie, au fost raportate 98 secvenţieri ale SARS-CoV-2   0

read more
Pacienţii din România, acces greoi la studii clinice

Pacienţii din România, acces greoi la studii clinice   0

read more
Poziția producătorului privind lipsa medicamentului care face imposibile operațiile chirurgicale din România

Poziția producătorului privind lipsa medicamentului care face imposibile operațiile chirurgicale din România   0

read more
Criză în spitalele din țară, după ce medicamentul care trezește pacienții din anestezie lipsește din stoc

Criză în spitalele din țară, după ce medicamentul care trezește pacienții din anestezie lipsește din stoc   0

read more
Un tratament inovator anti-cancer, care folosește virusul herpesului, obține rezultate promițătoare în primele teste pe pacienți

Un tratament inovator anti-cancer, care folosește virusul herpesului, obține rezultate promițătoare în primele teste pe pacienți   0

read more
Gáspár György, psihoterapeut: „Problemele adulților își au originile în drama propriei copilării“

Gáspár György, psihoterapeut: „Problemele adulților își au originile în drama propriei copilării“   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.