Profesorul Tiberiu Brailean a fost ucis de un medic fara experienta care a intarziat nespus de mult punerea unui diagnosticPrevious Article
GUVERNANTII ROMANI SUNT ATAT DE BOLNAVI INCAT CRESC FINANTAREA PENITENCIARELOR ???Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

ROMANIA tara nimanui ce a fost uitata de guvernanti: umilinta pentru bolnavi si scolari, respect doar pentru puscariasi

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
ROMANIA tara nimanui ce a fost uitata de guvernanti: umilinta pentru bolnavi si scolari, respect doar pentru puscariasi

Pacienţi morţi cu zile în spitalele României, cadre medicale care par să nu fi ştiut niciodată jurământul lui Hipocrate, ambulanţe ale morţii burduşite cu bolnavi, copii care merg la o grădiniţă-ruină construită şi nereabilitată din 1902. Aceasta este o mică parte din realitatea dură a României zilelor noastre. O Românie parcă uitată de toţi cei în care, de zeci de ani , au stat toate speranţele unui popor întreg.

 

O Românie în care muribunzii de pe paturile spitalelor sau şcolarii sunt puşi de autorităţi pe o listă de aşteptare la care nu se mai ajunge niciodată. Aşa se face că, în această săptămână, trei cazuri halucinante cu oameni care au murit lăsaţi de izbelişte de un sistem medical bolnav, Guvernul a alocat bani din fondul de rezervă pentru reabiltarea penitenciarelor. În plus, zeci de dube moderne, dotate cu aer condiţionat pe banii străinilor, vor plimba deţinuţii.

BÂRLAD: Diagnosticat cu pneumonie, mort de inimă pe stradă

Rezultatele preliminare din certificatul medico-legal al bătrânului mort în stradă la mai puţin de 45 de minute după ce a ieşit pe uşa spitalului bârlădean (judeţul Vaslui) duc spre ideea că bărbatul a decedat din cauza unei „cardiomiopatii ischemice cronice decompensate”. Legiştii au constat că Gheorghe Covalic (84 ani) suferea de o pneumopatie (infecţie la plămâni) care nu putea să-i pună viaţa în pericol şi că decompensarea cardiacă ar fi survenit subit, după ieşirea din spital, pe fondul unei organism slăbit.

Concluziile provizorii în urma efectuării necropsiei au arătat că moartea bătrânului a fost patologică şi au avut drept cauză o insuficienţă cardio-respiratorie acută. Eventualele erori de diagnostic şi de conduită terapeutică se vor face după finalizarea analizelor histopatologice”, a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vaslui.

„Nu a fost pus să semneze că refuză internarea”

Anchetele demarate de şefii Spitalului Municipal Bârlad şi de cei ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui bat pasul pe loc, deşi externarea, dar şi decesul bătrânului s-au petrecut pe 9 martie. „Echipa de control din cadrul DSP continuă ancheta, iar concluziile vor fi comunicate după informarea în prealabil a Ministerului Sănătăţii”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui. De partea cealaltă, Gabriela Daniş, directorul medical al spitalului din Bârlad, susţine: „Încercăm să lămurim dacă i s-a spus să plece acasă sau bătrânul a plecat de capul lui. Nu a fost pus să semneze că refuză internarea. Nu am reuşit să discutăm cu tot personalul care era pe tură”.

Gheorghe Covalic a fost adus cu ambulanţa la spitalul bârlădean pe  9 martie, fiind preluat chiar din cabinetul medicului de familie din comuna vasluiană Bogdăneşti, unde domiciliază. În intervalul orara 12.00 – 15.00, cât a fost în grija medicilor bârlădeni, a fost suspus unui text de analize de sânge, i s-a făcut o radiografie pulmonară şi un EKG. A fost consultat şi de un pneumolog, care a pus diafgnostocul „pneumonie acută interstiţiară”. Recomandarea a fost de a face tratament la domiciliu. Bătrânul a plecat din spital şi s-a îndreptat către o clinică de dializă din oraş, unde ştia că fiul său este adus în acea zi pentru epurarea rinichilor. A murit în stradă, la aproximativ trei kilometri de spital, la circa 45 de minute de momentul externării.

IAŞI: Cauza morţii profesorului Brăilean – l-au ţinut degeaba cu orele în spital

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a finalizat ancheta în cazul decesului profesorului universitar Tiberiu Brăilean, cel care a aşteptat circa şase ore în spital, până să i se pună un diagnostic. Reprezentanţii DSP au concluzionat că doctoriţa de gardă din noaptea în care cadrul didactic de la Universitatea „Al. I. Cuza” a ajuns la spital a „temporizat excesiv pacientul, în încercarea de a pune un diagnostic precis”. În plus, medicul în cauză, Ana Maria Georgiana Năstase, nu ar fi respectat protocoalele interne ale Spitalul „C.I. Parhon” din Iaşi şi nu a luat legătura „în timp util” cu un medic primar sau cu şeful clinicii, pentru a obţine un diagnostic. În urma anchetei, doctoriţa Năstase a fost demisă din cadrul „Parhon”, spital în care efectua doar gărzi.

Cronologia umilinţei din spital

Tiberiu Brăilean a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul „Parhon” miercuri dimineaţă (4 martie), în jurul orei 2.00. Medicul Georgiana Năstase a efectuat monitorizarea clinică a profesorului. Abia la ora 6.00 reprezentanţii unităţii sanitare au solicitat un consult cardiologic, iar la ora 7.33 a fost transportat la Spitalul de Urgenţă “Sf. Spiridon” din Iaşi, unde a fost internat în stare gravă. Jumătate de oră mai târziu, Brăilean a suferit un stop cardiorespirator şi a fost transferat la Terapie Intensivă în comă. Tiberiu Brăilean a murit la 56 de ani, el fiind suferind de obezitate şi diabet zaharat.

Cazul profesorului Brăilean i-a determinat pe reprezentanţii DSP să constituie o comisie la care vor participa managerii şi directorii medicali de la unităţile sanitare din Iaşi, în cadrul căreia se vor „evalua, din nou, protocoalele de colaborare încheiate între unităţile sanitare din judeţul Iaşi, urmând ca în aproximativ două săptămâni, să se identifice măsuri suplimetare ce urmează a fi incluse în aceste protocoale pentru ca asemenea tip de incidente să fie evitate.

BRAŞOV: Bătrâna externată ilegal a murit de frig pe câmp. Medicul a fost demis

Rezultatele anchetei DSP Braşov, demarate după ce o pacientă a fost găsită, duminica trecută, moartă pe un câmp, fiind externată din Spitalul Tractorul, lasă de înţeles că, de fapt, decesul s-ar fi produs din vina victimei. Ioana Caloian (83 de ani) a fost lăsată să plece din spital, sâmbăta trecută, chiar în ziua internării, doar în pijamale şi papuci de casă, deşi afară erau zero grade Celsius. A doua zi, duminică, 8 martie, bătrâna a fost găsită moartă pe un câmp din judeţ. Niciun mebru al familiei ei nu a fost anunţat că femeia a primit încuviinţarea de a părăsi spitalul. Mai grav, însă, este că bolnava a fost externată în baza semnăturii unui medic rezident, care nu era angajat al acestui spital, aflându-se ilegal în el. De fapt, rezidentul îi ţinea locul medicului de gardă, cu care avusese o înţelegere tacită.

Cel mai halucinant paragraf din raportul DSP arată că „pacienta a fost împiedicată în câteva rânduri să plece, având în vedere şi ţinuta sumară în care se afla, dar în final, ca urmare a insistenţelor acesteia şi neprezentării niciunui aparţinător, a fost condusă de o infirmieră care îşi încheiase serviciul într-o staţie de taxi, de unde a plecat cu o maşină“, se arată în raport. Mai precis, fără a respecta procedurile medicale, dar şi cele umane, personalul a cedat insistenţelor pacientei, lăsată să plece îmbrăcată sumar într-un oraş pe care nici nu îl cunoştea (femeia era din Brăila, aflându-se în Braşov în vizită la rude – n.r.). În plus, Poliţia nu a găsit până acum nicio dovadă că Ioana Caloian ar fi fost preluată de un taxi, aşa cum se scrie în raportul de anchetă.

Doctorul vinovat a fost demis

Comisia de disciplină care s-a întrunit joi a decis ca medicul Eva Ionel, care a părăsit nejustificat garda, lăsându-şi un rezident în loc, să fie concediat. Doctoriţa Ionel lucra de 30 de ani la acest spital şi nu avea nicio sancţiune. Medicul are 60 de ani şi se poate pensiona anul acesta. Eva Ionel şi-a recunoscut greşeala şi a povestit că a început garda sâmbătă la ora 14.00, dar că, după o oră şi jumătate, a început să se simtă foarte rău, motiv pentru care a trebuit să găsească foarte repede un înlocuitor: „A fost greşeala mea. Am fost chemată la Poliţie şi la comisia de disciplină, pentru că nu am respectat regulamentul de ordine internă. Asta este greşeala mea, în legătură cu schimbul de gardă“.

Tot joi a fost finalizat şi raportul preliminar al autopsiei, care a confirmat că bătrâna a murit în urma hipotermiei. „Raportul preliminar al necropsiei a indicat drept cauză a morţii hipotermia“, ne-a declarat Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Confort pentru puşcăriaşi: aer condiţionat în 50 de dube de arest preventiv

Avalanşa de reţinuţi şi arestaţi preventiv din ţară are efecte asupra confortului tuturor deţinuţilor din România. După ce politicienii care au ajuns după gratii s-au plâns de condiţiile din centrele de reţinere şi arest preventiv, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a demarat licitaţii pentru modernizarea acestor centre. Proiectul, care exista încă din mai 2014, dată la care a fost semnat de IGPR şi de Ministerul Justiţiei, a obţinut finanţare nerambursabilă de peste 1,2 milioane de euro în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009 – 2014. Proiectul prevede achiziţionarea de bunuri materiale, în funcţie de necesităţi, pentru cele 52 de Centre de Reţinere şi Arestare Preventivă din ţară, „în conformitate cu instrumentele internaţionale relevante privind drepturile omului“.

Lista de licitaţii a IGPR prevede, astfel, şi achiziţionarea a 50 de instalaţii de aer condiţionat pentru autospecialele de transport al persoanelor încarcerate. Astfel, 40 de dube de arest preventive din fiecare judeţ şi alte zece din Bucureşti vor avea un confort sporit, iar inculpaţii vor beneficia de aer condiţionat pe drumul de la centrul de reţinere spre instanţele de judecată. Potrivit caietului de sarcini, instalaţiile de aer condiţionat vor fi montate la sediul firmei câştigătoare a licitaţiei, iar aparatele vor fi montate pe plafonul dubelor, aerul fiind distribuit în interior prin partea centrală. Tot în baza proiectului cu bani norvegieni, care se derulează pe o perioadă de doi ani, în patru centre de reţinere şi arest preventiv din ţară vor fi schimbate WC-urile turceşti şi duşurile.

Şoferul ambulanţei „expirate” cu trei pacienţi pe o targă, sancţionat

Un alt scandal a izbucnit, marţea trecută, tot la Spitalul Tractorul din Braşov, după ce trei paciente au fost transportate pe aceeaşi targă cu o ambulanţă Dacia Break, veche de peste 25 de ani.Regulamentul spune că o astfel de ambulanţă poate transporta un singur pacient odată.

„Şoferul, probabil, s-a grăbit şi, în loc să facă mai multe transporturi, a făcut doar unul şi a luat mai mulţi pacienţi. Nu este nici normal, nici legal“, a spus Adrian Albotă, managerul Spitalului Judeţean Braşov. Şoferul ambulanţei a fost sancţionat cu 5% din salariu pe o perioadă de trei luni.

Bolnavii de cancer, lăsaţi să moară

Pacienţii care au nevoie de radioterapie pentru a lupta cu cancerul mor cu zile la Braşov. Aparatul de radioterapie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost casat şi, din 2013, Ministerul Sănătăţii nu a dat bani pentru a se cumpăra altul. Un astfel de aparat costă 1,6 milioane de euro. Până la începutul lunii februarie bolnavii mergeau la tratament la clinica de oncologie privată de pe strada Carierei. Şi acel aparta este, însă, stricat acum şi se aşteaptă sosirea unei echipe de tehnicieni din SUA, dar nu se ştie data la care aceştia vor ajunge la Braşov.

Bani din fondul de rezervă pentru modernizarea penitenciarelor

Guvernul României a aprobat miercuri, 11 martie, o ordonanţă de urgenţă menită să permită alocarea de bani din Fondul de Rezervă al bugetului pentru „îmbunătăţirea condiţiilor şi creşterii capacităţii de cazare din penitenciare“.

Actul normativ stabileşte cadrul legal care face posibile transferurile financiare către Ministerul Justiţiei, dar nu se precizează în acest moment despre ce sume este vorba. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a menţionat că tranşele de bani vor fi alocate în perioada imediat următoare conform necesităţilor precizate de oficialii Ministerului de Justiţie, în subordinea căruia se află sistemul penitenciar din România.

Potrivit unui document al Ministerului Justiţiei prezentat recent de Mediafax, statul cheltuieşte lunar cu întreţinerea unei persoane aflate în închisoare 512 lei. Statistica arată că, la finalul lunii ianuarie 2015, erau înregistraţi în sistemul de detenţie din România aproape 30.000 de deţinuţi, iar deficitul de cazare invocat de Ministerul Justiţiei este de peste 10.000 locuri.

Cuprinşi de mila arestaţilor

Mai mulţi dintre foştii politicieni încarceraţi în ultima perioadă au reclamat condiţii precare şi aglomeraţie în închisori. Au acuzat, de asemenea, un tratament inuman la care sunt supuşi atât ei, cât şi ceilalţi deţinuţi. Deşi nu a fost un subiect pe care să-l fi abordat vreodată în libertate, politicienii condamnaţi au acuzat Ministerul Justiţiei că nu se preocupă suficient pentru a finanţa sistemul penitenciar.

Una dintre plângerile care a stârnit vâlvă în ultima perioadă este cea formulată de fostul ministru Monica Iacob Ridzi, condamnată definitiv, pe 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Ea a vorbit pe blogul personal în special despre condiţiile din spitalalele-penitenciar, în contextul în care suferă de o boală de sânge care trebuie tratată:„medicamentele sunt foarte puţine, cele extrem de necesare lipsesc… Toate acestea se întâmplă, deoarece în ultimii 25 de ani în România toţi cei care au fost la şefia Ministerului Justiţiei au subfinanţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi cei care au făcut unele reguli nu au trecut pe aici“.

O altă vedetă politică arestată recent, deputatul Elena Udrea, le-a vorbit colegilor chiar în Parlament despre cât de greu e în închisoare: „Am fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, am fost verificată la sânge, am fost dezbrăcată, mi-au luat sutienul şi am fost dusă într-o cameră de 3 pe 3, unde erau patru paturi, câte două suprapuse. Apa caldă era doar dimineaţa şi noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dar dotat cu un duş pe care să-l folosim când trăgeam apa“.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, la finele săptămânii, că situaţia condiţiilor din penitenciare este în unele cazuri „sub limita demnităţii umane“ şi sunt necesare fonduri de aproximativ 1 miliard de euro pentru a le remedia, existând demersuri pentru obţinerea de fonduri europene în acest sens.
Pe de altă parte, avocatul poporul Victor Ciorbea a declarat recent că a fost influenţat de discursul Elenei Udrea atunci când a dispus o anchetă extinsă în toate penitenciarele privind condiţiile de detenţie.

Copii îngrămădiţi ca într-un staul într-o grădiniţă veche din 1902

Într-un sat din judeţul Botoşani, într-o căsuţă veche de chirpici construită în 1902, se află amenajată o grădiniţă, în care se înghesuie peste 60 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani. Casa aproape se prăbuşeşte, iar iarna copii sunt căraţi în spate pentru a merge la toaleta din curte.

În satul Tudora, o aşezare de oameni gospodari din judeţul Botoşani, aflată la doar 24 de kilometri de oraş, în ultimul judeţ de la graniţa UE, copiii învaţă, în secolul XXI, în condiţiile de acum 100 de ani. Grădiniţa este un adevărat monument istoric. Făcut din chirpici pe furci de lemn, cu doar trei camere, sediul grădiniţei, este, de fapt, casa unde a trăit învăţătorul satului, în anul 1900. Mai precis, casa unde învaţă preşcolarii din Tudora a fost construită în 1902, iar învăţătorul de atunci, proprietar al casei Grigorincu Constantin, tot aici le preda micuţilor din Tudora, cu 113 ani în urmă.

Niciun geam în sălile de clasă

Lucrurile nu s-au schimbat cu nimic la grădiniţa din Tudora faţă de vremurile când preda învăţătorul Grigorincu. Clădirea este acceaşi, numai că stă să se prăbuşească. În camerele mici, se înghesuiesc la măsuţe, lăsate moştenire parcă tot de învăţătorul din 1902, peste 60 de copii. Abia se pot mişca, iar aerul închis aproape îi sufocă. Mai mult, una dintre cele trei camere nu are ferestre, micuţii stând fără lumină naturală, mai bine de jumătate de zi. „Este greu pentru ei să înveţe aici. Nu au spaţiu deloc. Şi pentru educatoare este la fel de greu. Nu pot lucra pe grupe, trebuie să mute mobilierul de mai multe ori pe zi. Noi am văruit, am pus geamuri termopan, ca să nu intre frigul, încălzim cu lemne sobele de teracotă. Dar nu se poate, este aer închis, spaţiu mic pentru copii, iar casa este deja şubredă. Apoi, dacă este o epidemie, este dezastru”, spune directorea grădiniţei şi a şcolii din Tudora, Cornelia Vatavu.

La grădiniţa din Tudora, nu poate fi vorba nici de toaletă. Micuţii se duc în curte la wc-uri turceşti, iar apă curentă nu există. Iarna copii sunt căraţi de educatoare în braţe prin troienele de zăpadă, să meargă la toaletă, iar unii părinţi la copii de trei ani le pun Pampers să nu fie nevoiţi să folosească wc-ul. Părinţii spun că de multe ori nu-şi simt copii în siguranţă în astfel de grădiniţă. Aşa este şi tatăl lui Vasilică, un puşti de 5 ani.

„Lui îi place să se hârjonească, nu resimte lipsurile ca un om mare, dar eu acasă stau cu grijă. Casa are 100 de ani, dacă cedează grinzile şi se întâmplă o nenorocire. La baie merg iarna duşi în braţe de educatoare, când îi zăpada mare. Spaţiul este impropriu, pentru dezvoltarea unui copil. Sperăm să se facă ceva. Alt loc nu avem unde să-i dăm”, spune Constantin Cucoreanu, tatăl lui Vasilică.

Atât conducerea şcolii din Tudora, cât şi Primăria doresc construirea unei grădiniţe noi. Au şi spaţiul necesar, în curtea şcolii actuale. Le lipsesc, însă, banii. Primarul Mihai Petria spune că a apelat, din 2006, la toţi miniştrii Educaţiei: „Am umblat peste tot, dar nu am primit decât promisiuni. Avem nevoie disperată de o grădiniţă. Nu se mai poate aşa”.

La acest text au contribuit: Sabina Ghiorghe, Simona Suciu, Sebastian Dan, Ionuţ Benea, Cezar Pădurariu

2 Comments

Leave Your Comment

<

*

PERICOL IMPOTRIVA SANATATII MEDICINEI

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+

Screening de urologie. Atenție, bărbați 40+   0

În perioada 15-19 aprilie 2019, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş se va derula o campanie pentru screeningul adenocarcinomului de prostată. Această acţiune se va desfăşura în Cabinetul [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Banner

Adio durere

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Anchetă epidemiologică la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Două cadre medicale, testate pozitiv

Anchetă epidemiologică la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Două cadre medicale, testate pozitiv   0

read more
Psihologul Lorena Diaconescu: Este o necesitate să-i învățăm pe copii despre igienă, despre tot ce înseamnă sexualitatea, dar adecvat fiecărui copil

Psihologul Lorena Diaconescu: Este o necesitate să-i învățăm pe copii despre igienă, despre tot ce înseamnă sexualitatea, dar adecvat fiecărui copil   0

read more

COMUNICAT – CNAS accesează fonduri europene pentru implementarea de noi soluții informatice și redimensionarea SIUI   0

read more
Vaccinul dezvoltat la Oxford intră în producție. Bill Gates asigură fabricarea a 300 de milioane de doze

Vaccinul dezvoltat la Oxford intră în producție. Bill Gates asigură fabricarea a 300 de milioane de doze   0

read more
Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an jumătate, prima infecție cu COVID la Șimleu Silvaniei

Un bărbat care nu a ieșit din casă de un an jumătate, prima infecție cu COVID la Șimleu Silvaniei   0

read more
Orice femeie trebuie să îşi palpeze lunar sânii. Iată ce modificări nu sunt normale!

Orice femeie trebuie să îşi palpeze lunar sânii. Iată ce modificări nu sunt normale!   0

read more
Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras 8,8 miliarde de dolari de la donatori pentru programe de imunizare în ţări sărace

Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras 8,8 miliarde de dolari de la donatori pentru programe de imunizare în ţări sărace   0

read more
Al treilea val de relaxare vine în 15 iunie. Raed Arafat spune la ce măsuri să NU ne așteptăm

Al treilea val de relaxare vine în 15 iunie. Raed Arafat spune la ce măsuri să NU ne așteptăm   0

read more
Raed Arafat, despre creștere abruptă a cazurilor de COVID-19: Nu e semn bun. S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri

Raed Arafat, despre creștere abruptă a cazurilor de COVID-19: Nu e semn bun. S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri   0

read more
Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador

Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador   0

read more
Care sunt simptomele cancerului ovarian, ucigaşul tăcut

Care sunt simptomele cancerului ovarian, ucigaşul tăcut   0

read more
Statul la stat. Director de restaurant, numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

Statul la stat. Director de restaurant, numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”   0

read more
Rafila: Avem două categorii de persoane asimptomatice. În viitorul apropiat unele vor fi externate chiar dacă rămân „pozitive”

Rafila: Avem două categorii de persoane asimptomatice. În viitorul apropiat unele vor fi externate chiar dacă rămân „pozitive”   0

read more
Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate

Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate   0

read more
Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie. Care sunt motivele

Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie. Care sunt motivele   0

read more
Proiect special al UMF ”Carol Davila” pentru copiii cu probleme dentare complexe

Proiect special al UMF ”Carol Davila” pentru copiii cu probleme dentare complexe   0

read more
Ordonanța pe sănătate, neconstituțională. OUG prevedea ca programele naționale de sănătate, finanțate de stat, să fie decontate și de spitale şi de clinici private

Ordonanța pe sănătate, neconstituțională. OUG prevedea ca programele naționale de sănătate, finanțate de stat, să fie decontate și de spitale şi de clinici private   0

read more
Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienților cu simptome severe

Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienților cu simptome severe   0

read more
Revascularizarea în boala arterială periferică, o metodă de evitare a amputației

Revascularizarea în boala arterială periferică, o metodă de evitare a amputației   0

read more
Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru   0

read more
Cercetătorii dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului Remdesivir, destinat tratării COVID-19

Cercetătorii dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului Remdesivir, destinat tratării COVID-19   0

read more
Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii

Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.