Sfatul medicului: Peste proaspat sau la conserva?Previous Article
Presedintele Cegedim: Industria farmaceutica a fost pusa pe butuciNext Article

6 % pentru sanatate din PIB. Reactiile politicienilor

6 % pentru sanatate din PIB. Reactiile politicienilor

Susţineţi Sănătatea României cu 6 la sută din produsul intern brut. Este apelul lansat de bolnavi printr-o scrisoare deschisă, la finalul campaniei “Pacient de România”. Timp de o lună Ştirile TVR au prezentat la Telejurnal radiografia unui sistem bolnav. Cum sunt îngrijiţi pacienţii în alte ţări şi cât alocă statele europene pentru a avea cetăţeni sănătoşi. Cum tratează decidenţii de la noi Sănătatea, vom vedea la votarea bugetului. Invitaţii emisiunii Vorbeşte liber, de pe TVR1, Eugen Nicolăescu şi Vasile Chiurchea, au analizat problema împreună cu moderatorul Mihai Rădulescu.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia: „Minim 6 la sută noi susţinem de câţiva ani, după recomandările europene”.

Preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, Gheorghe Tache: „În primul rând am avea accesul la serviciile medicale de care avem nevoie”.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu: „Ar grăbi paşii cu care s-ar face reformă în sănătate. Am putea obţine salarii mai mari pentru medici”.

Medic primar gastroenterolog, Cluj-Napoca, dr. Marcel Tanţău: „România e în creştere, este într-o situaţie economică bună, este în comunitatea europeană, are nişte datorii pe care trebuie să şi le respecte”.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea: „Nimeni nu ştie câţi ar trebui. Important e ca această sumă pe care o avem să o cheltuim eficient. Poţi să ai foarte mulţi bani şi să se ducă aiurea”.

6 % pentru sănătate din PIB. Reacţiile politicienilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: „Nu sunt de acord cu această abordare, cu 6 la sută din PIB pentru ceva. 6 la sută din PIB înseamnă foarte mult. E important să avem programul pentru infrastructura din sănătate, din educaţie. Amândouă aceste programe de investiţii sunt în plină desfăşurare la Ministerul Dezvoltării”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: ”Se poate ajunge eu cred că în 2-3 ani, nu mai repede, nu trebuie să fim naivi. Nu stă totul în buget, dar fără bani nu se poate. Creşterea bugetului pentru sistemul de sănătate trebuie să meargă împreună cu reformarea sistemului în întregime”.

Co-preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Daniel Constantin: „Sănătatea şi Educaţia trebuie să aibă fonduri cât mai multe. Sigur, încurajez. Nu pot să mă pronunţ dacă 6 la sută, dacă 5, dacă 7. Am mai avut un acord, la un moment dat, cu 6 la sută pentru Educaţie şi nu l-am atins niciodată”.

Vicepreşedinte PNL, fost ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu: „Toţi putem să ne exprimăm această dorinţă, dar, după cum ştiţi, voinţa politică este la Guvern şi la Parlament, dar în special la guvern care este cel care elaborează bugetul. Totdeauna în Parlament în general sunt voturile majorităţii”.

Prim-ministrul României, Victor Ponta: ”Eu vreau să fac campanie 60 la sută din PIB. Degeaba vorbim despre produsul intern brut, dacă nu vorbim despre buget, cât luăm la buget. Şi din ceea ce luăm la buget, cu siguranţă toate resursele suplimentare pe care le avem merg către sănătate şi educaţie. Altfel, eu nu cred că mai e cineva care crede în povestea asta, că dacă semnăm o hârtie că dăm 6 sau 8 sau 10 chiar o să se întâmple lucrul ăsta. Când am avut bani, la 1 octombrie au crescut cu 25 la sută toate salariile”.

Susţineţi Sănătatea României cu 6 la sută din produsul intern brut

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, Radu Gănescu: „Vă rugăm frumos, finanţaţi sistemul de sănătate. Este cam al 12-lea ceas. Autorităţile să pună sănătatea ca prioritate naţională”.

Sursa

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

Dr. Liviu Ojoga, Şef Secţie Ortopedie-Traumatologie SANADOR:„Pentru a evita accidentările pe pârtie, organismul trebuie pregătit pentru efort“   0

Un nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus

Un nou studiu arată că scleroza multiplă este provocată de un virus   0

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament Covid

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament Covid   0

Care este viitorul vaccinării anti-COVID? Valeriu Gheorghiță: Toată strategia de vaccinare, la nivel mondial, se va schimba   0

Vaccinarea la copiii de 5-11 ani: Doar 4 la un milion riscă să facă miocardită după vaccin, față de 1 la 1.600 dacă face COVID   0

Rafila: Numărul persoanelor internate zilnic din cauza Covid este de 200-250. Gradul de ocupare al paturilor Covid este de 16%   0

Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienți se schimbă, au fost înființate centrele de evaluare   0

Românii pot să-și facă doza booster la 4 luni după ce au terminat schema de vaccinare. Decizia intră în vigoare de luni   0

Ciucă: Se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare   0

Doi compuşi din cannabis ar putea preveni infecţia cu coronavirus, potrivit unui studiu   0

DOCUMENT. Restricții în Capitală, după intrarea în scenariul roșu. Masca redevine obligatorie pe stradă   0

OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri   0

Se deschid primele centre de plasmafereză

Se deschid primele centre de plasmafereză din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă   0

Imagistică funcțională avansată pentru diagnosticul oncologic

Imagistică funcțională avansată pentru diagnosticul oncologic   0

Unii români confundă medicamentele cu suplimentele. Avertismentul specialiștilor: „Pot fi periculoase. Nu există un control real”   0

Medicii tineri din România nu se mai grăbesc să plece din țară. Explicația unui manager de spital   0

STUDIU: Coronavirusul își pierde 90% din capacitatea de a infecta în cinci minute în aer   0

OMS: O strategie de vaccinare bazată pe boostere repetate, puţin probabil să fie adecvată   0

România a atins pragul de 8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză

România a atins pragul de 8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză   0

OMS: Covid-19 nu poate fi tratat deocamdată ca o boală endemică precum gripa

OMS: Covid-19 nu poate fi tratat deocamdată ca o boală endemică precum gripa   0

Pfizer şi Moderna anunţă că pregătesc vaccinuri pentru varianta Omicron. Când ar putea fi gata   0

Cât durează simptomele Omicron?

Cât durează simptomele Omicron?   0