Norme Coca 2023 - 2024

Autor  Ana-Maria PREDILĂ  Sursa  gds.ro

Asemănătoare și totuși atât de diferite, sistemele de sănătate din România, Austria și Germania au un singur numitor comun, numărul mare de pacienți. Diferențele sunt însă multe: dotarea cu aparatură, curățenia din spitale, finanțarea, încurajarea medicilor să facă performanță. Veniți la Caracal pentru participarea la Conferința Societății Ortopezilor și Traumatologilor din Oltenia, prof. dr. Florin Ramadani din Austria și prof. dr. Wilhelm Friedl din Germania au vorbit pentru GdS despre „bolile“ sănătății din România, dar și despre perspectivele asupra sistemului de sănătate românesc.

Nonconformiști. Zâmbitori. Profesioniști într-un sistem medical care le oferă spitale curate, dotate și salarii pe măsură. Medicii care lucrează în alte țări din Europa spun că nu ar veni să lucreze în spitalele din România. Vin însă de multe ori să facă schimb de experiență. Este și cazul prof. dr. Florin Ramadani, care colaborează de ani buni cu medicii din România și din Craiova.

Medicul ortoped a realizat la noi în țară mai multe operații inovatoare, prin care a pus pe picioare mulți pacienți. Îi place să vină să lucreze din când în când alături de medicii români, dar nu ar putea alege să lucreze definitiv în sistemul românesc. Spune că în ultimii ani lucrurile s-au mai îmbunătățit în România, însă, în continuare, în spitale sunt probleme mari. „Lucrurile evoluează și în România. Sunt însă probleme cu lipsa materialelor și a aparaturii. Este nevoie de o schimbare. Am observat că există și mari probleme legate de structura spitalelor și organizarea activității medicale”, a spus prof. dr. Florin Ramadani, medic la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria.

„În sănătatea din România sunt foarte multe găuri care trebuie acoperite“

citeste-mai-departe

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro