Norme Coca 2023 - 2024

Prin intermediul unei aplicaţii gratuite, cei care au nevoie de sfaturi medicale le pot primi printr-un apel video. La capătul celălalt al firului se află un medic asistat de un specialist în limbajul semnelor. Noua aplicaţie poate fi folosită şi din afara României.

Indiferent de problema de sănătate, persoanele cu deficienţe de auz sunt urmărite cu atenţie de către un interpret al limbajului mimico-gestual. Acesta îi spune unui medic simptomele şi, tot prin intermediul interpretului, pacientul primeşte sfaturile necesare.

"Sunt foarte mulțumit că pot să-i ajut măcar cu sfaturile medicale pe care pot să le acord. Pentru niște probleme poate pentru noi medicii banale, dar pentru ei sunt niște probleme importante de sănătate", a afirmat medicul Daniel Fornad, potrivit digi24.ro.

Pentru acest gen de consultaţie e nevoie doar de un calculator sau de un telefon conectat la internet, pe care să fie instalată aplicaţia numită „Telemedicină pentru surdo-muţi”.

Programul poate fi obţinut de la asociaţiile pentru persoanele cu deficienţe de auz. Cei care o au spun că acum se simt mult mai în siguranţă.

Iniţiatorii proiectului - o noutate pentru România - spun că destinatarii sunt scutiţi de un drum până la spital, unde o consultaţie poate decurge extrem de greu, în lipsa unui interpret.

Programul a fost testat timp de trei luni, interval în care s-au oferit peste 800 de consultaţii.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro