Guvernul va obliga ASF si ANCOM sa finanteze sanatatea cu 80% din excedentul anualPrevious Article
“Tonul se da la Targu-Mures” CORDISPED” in valoare de peste 4,7 milioane de euro, castigat de UMF Targu-MuresNext Article

Sotii Carmen si Gheorghe Dorobat, arestati in dosarul “Sex si spagi la UMF”, conduc o firma ce administreaza o pensiune de lux din zona Voronet

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Sotii Carmen si Gheorghe Dorobat, arestati in dosarul “Sex si spagi la UMF”, conduc o firma ce administreaza o pensiune de lux din zona Voronet
Related Articles
Soţii Carmen şi Gheorghe Dorobăţ, arestaţi în dosarul “Sex şi şpăgi la UMF”, conduc o firmă ce administrează o pensiune de lux din zona Voroneţ, reiese dintr-o serie de documente consultate de reporterii “Adevărul”.

Firma soţilor Dorobăţ are ca obiect de activitate “Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare” şi administrează Pensiunea Carmen Silvae de la Voroneţ, clasificată ca având patru stele. Firma are sediul social chiar într-unul dintre apartamentele percheziţionate de procurorii DNA, anterior arestării lor.
Carvic-Mercato SRL a fost înfiinţată, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în anul 2007 însă nu a apărut declaraţiile de interese ale directoarei Carmen Dorobăţ, deşi legea o obliga să îşi declare participările la orice societate comercială, indiferent dacă îi aduc sau nu venit. Mai mult, conform Registrului Comerţului, aceasta apare în firmă nu numai ca asociat, ci şi în calitate de administrator, începând cu anul 2007.
Fiul soţilor, student, în actele firmei 
Pensiunea Carmen Silvae a fost clasificată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ca având patru stele în perioada în care la cârma acestui minister se afla Elena Udrea. Se întâmpla pe 3 februarie 2012, în urmă cu fix 3 ani, atunci când certificatul de clasificare era întocmit de ministerul de resort la solicitarea firmei deţinute de soţii Dorobăţ. SC Carvic-Mercato SRL figurează la Registrul Comerţului ca având sediul social pe strada Cloşca, stradă paralelă cu bulevardul Ştefan cel Mare.
Potrivit aceleiaşi surse, asociaţi la această firmă sunt Carmen şi Victor Dorobăţ, cel din urmă fiind fiul celor doi soţi arestaţi, un tânăr de 25 de ani, student la UMF Iaşi. În ceea ce priveşte administratorii, potrivit Registrului Comerţului, aceştia sunt soţii Carmen şi Gheorghe Dorobăţ.

De altfel, pe site-urile de turism, numele lui Gheorghe Dorobăţ apare în dreptul secţiunii pensiunii Carmen Silvae. Tot numele lui Gheorghe Dorobăţ apare şi la cumpărătorul domeniului de internet ce găzduieşte pagina web aferentă pensiunii din Voroneţ.

La Ministerul Finanţelor, firma Carvic-Mercato SRL are ultimele date financiare depuse aferente anului 2013. Potrivit acestora, societatea are active imobilizante şi circulante de aproximativ 1.786.000 de lei, echivalentul a aproximativ 400.000 de euro. De asemenea, societatea care administrează pensiunea avea o cifră de afaceri de peste 700.000 de lei în 2013 şi un număr mediu de opt angajaţi.
Pe site-ul Pensiunii Carmen Silvae găsim şi informaţii despre condiţiile şi preţurile impuse clienţilor: „Sub marginile pădurii, în apropierea locului în care pârâul Voroneţ se varsă în râul Moldova, se află noua pensiune Carmen Silvae, un loc al liniştii şi frumuseţii într-un peisaj de poveste. În acest loc purtând amprenta unică a vechilor conace boiereşti veţi redescoperi splendoarea demult pierdută a unei epoci de tihnă şi bunăstare. Totul miroase aici a proaspăt: interioarele elegante scăldate în lumina soarelui, mâncărurile irezistibile gătite cu ingrediente culese din grădină, trandafirii din curte şi brazii de la poartă”, e descrierea făcută pensiunii ce îi poartă prenumele fostului manager de la Spitalul de Boli Infecţioase.
Familia Dorobăţ nu comentează
În ceea ce priveşte preţurile practicate la pensiunea administrată de firma soţilor Dorobăţ, acestea diferă în funcţie de sezon şi de tipul de cameră. Pensiunea Carmen Silvae are 12 camere matrimoniale, 6 camere duble şi 3 apartamente, după cum se precizează pe pagina proprie de web. De asemenea, clădirea beneficiază de un restaurant propriu şi de o sală de conferinţă. Preţurile pornesc de la 90 de lei/camera single pe noapte în perioadele din timpul anului şi ajung până la 220 de lei/apartamentul în perioada Sărbătorilor.
Potrivit unui angajat care a lucrat la ridicarea pensiunii, cel care s-ar fi ocupat propriu-zis de plata angajaţilor şi a materialelor ar fi fost Gheorghe Dorobăţ, până să fie arestat şef de secţie la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.
Pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate, soţia sa are declaraţii de interese din anul 2010 până în 2012, în niciuna dintre acestea nefiind declarată firma care administrează Pensiunea Carmen Silvae. Declaraţiile date, fie în calitate de şef de catedră la UMF, fie în calitate de manager de spital, au fost semnate pe propria răspundere, sub incidenţa infracţiunii de fals în declaraţii în cazul precizării unor date incomplete.
Formularul standard semnat de Carmen Dorobăţ chestionează în mod clar, chiar de la punctul 1: “Asociat sau acţionar la societăţi comerciale, companii/societăţi naţionale, instituţii de credit (…)”. La această rubrică, în declaraţiile postate pe site, apare ori o liniuţă ori formularea “NU ESTE CAZUL”. Pentru un punct de vedere, am contactat familia Dorobăţ prin intermediul avocatului acestora, însă ni s-a transmis că cei doi soţi nu doresc să comenteze.
Averea soţilor Dorobăţ 
Fosta şefă de la Spitalul de Boli Infecţioase a obţinut în 2013, împreună cu soţul său, din salarii, 306.500 de lei, potrivit declaraţiilor de avere publicate în 2014. Carmen Dorobăţ a încasat de la UMF 96.500 de lei, iar de la spital 66.000 de lei, în timp ce Gheorghe Dorobăţ a obţinut de la UMF 75.000 de lei, iar de la Spitalul de Neurochirurgie, 69.000 de lei. La aceste sume se adaugă, din activităţi independente, încă 19.000 de euro, şi din activităţi agricole alţi 10.000 euro. În total cei doi au încasat în anul 2013 în jur de 100.000 de euro.
Medicii au împreună cinci terenuri, un apartament, o casă, trei autoturisme achiziţionate în leasing – un Nissan, fabricat în 2004, un Peugeot, fabricat în 2005 şi un Mercedes, fabricat în 2008. În 2013, cei doi soţi i-au donat lui Victor Dorobăţ trei apartamente. De asemenea, cei doi soţi au credite de aproape 200.000 de euro, contractate de la diferite bănci.
Anchetatorii au descoperit în biroul lui Carmen Dorobăţ, de la Spitalul de Boli Infecţioase, 20 de carnete de student în care se aflau câte o sută de euro. Banii ar fi fost strânşi de doctoriţă pentru soţul ei, profesor de Anestezie Generală la UMF, care ar fi urmat să promoveze studenţii la examene.
Pe lângă cele 20 de carnete descoperite, procurorii susţin că, în ziua premergătoare flagrantului, alţi 70 de studenţi ar fi dat câte o sută de euro celor doi soţi, în acelaşi scop. De altfel, potrivit unor surse juridice, peste 60 de studenţi au fost audiaţi în acest caz la DNA, aceştia admiţând că ar fi dat mită doctorilor.

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

STIRILE ZILEI

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020- actualizari legislative (…. testele antigenice rapide..)   0

ORDIN nr. 2.239 din 30 decembrie 2020privind modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Cele mai importante analize pentru bărbaţii de
peste 50 de ani

Cele mai importante analize pentru bărbaţii de peste 50 de ani   0

read more
Tulpina sud-africană a fost identificată în România

Tulpina sud-africană a fost identificată în România   0

read more

ANUNŢ „Programul întâlnirilor cu C.M.R., C.F.R., C.M.S.R., O.B.B.C.S.S.R., O.A.M.G.M.A.M.R. precum şi cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical   0

read more
Unele tulpini ale virusului SARS-CoV-2 sunt mai rezistente la anticorpi. Studiu

Unele tulpini ale virusului SARS-CoV-2 sunt mai rezistente la anticorpi. Studiu   0

read more
Echipamente medicale de ultimă generație pentru diagnosticul și tratamentul cancerului, la Centrul Oncologic SANADOR

Echipamente medicale de ultimă generație pentru diagnosticul și tratamentul cancerului, la Centrul Oncologic SANADOR   0

read more
Studiu de imunitate la vaccinurile anti-COVID pentru pacienţii cu sistemul imunitar slab

Studiu de imunitate la vaccinurile anti-COVID pentru pacienţii cu sistemul imunitar slab   0

read more
Anual 1.700 de femei mor, în România, din cauza cancerului de col uterin. Andreea Moldovan: Doar vaccinarea previne boala

Anual 1.700 de femei mor, în România, din cauza cancerului de col uterin. Andreea Moldovan: Doar vaccinarea previne boala   0

read more
Proiectul noului Contract-cadru a fost pus în dezbatere publică, de CNAS. Care sunt noutățile în ce privește decontarea serviciilor medicale

Proiectul noului Contract-cadru a fost pus în dezbatere publică, de CNAS. Care sunt noutățile în ce privește decontarea serviciilor medicale   0

read more

COMUNICAT – Proiectul noului Contract-cadru, în dezbatere publică   0

read more
„Antibioticele nu se utilizează în tratamentul COVID-19”. Riscurile administrării inadecvate

„Antibioticele nu se utilizează în tratamentul COVID-19”. Riscurile administrării inadecvate   0

read more
Viitorul îngrijirii medicale şi serviciile de îngrijire
la distanţă

Viitorul îngrijirii medicale şi serviciile de îngrijire la distanţă   0

read more
Colonul iritabil, o boală frecventă şi atipică:„Simptomele pot apărea câteva luni şi pot fi urmate de o pauză de un an“

Colonul iritabil, o boală frecventă şi atipică:„Simptomele pot apărea câteva luni şi pot fi urmate de o pauză de un an“   0

read more
Ce
servicii includ abonamentele medicale şi care sunt avantajele pentru companii
şi angajaţi

Ce servicii includ abonamentele medicale şi care sunt avantajele pentru companii şi angajaţi   0

read more
Peste 140.000 de specii de virusuri se află în intestinul uman. Oamenii de știință nu știu aproape nimic despre ele

Peste 140.000 de specii de virusuri se află în intestinul uman. Oamenii de știință nu știu aproape nimic despre ele   0

read more
Beatrice Mahler: Cred că valul 3 a ajuns în România. Situația din ultimele patru zile mă îngrijorează

Beatrice Mahler: Cred că valul 3 a ajuns în România. Situația din ultimele patru zile mă îngrijorează   0

read more
Diferența între reacțiile după vaccinul Pfizer și cel de la AstraZeneca. Medic: Nu luați paracetamol preventiv, ci doar la febră

Diferența între reacțiile după vaccinul Pfizer și cel de la AstraZeneca. Medic: Nu luați paracetamol preventiv, ci doar la febră   0

read more
Musta: Toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3. Dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa

Musta: Toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3. Dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa   0

read more
Medic: 40 de copii au murit în ultimii doi ani așteptând să se găsească un loc în spitale pentru a fi tratați

Medic: 40 de copii au murit în ultimii doi ani așteptând să se găsească un loc în spitale pentru a fi tratați   0

read more
Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung, luni, în România

Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung, luni, în România   0

read more
Dr. Beatrice Mahler: Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ. Internările de pacienți cu forme severe, mult mai tineri, este mare

Dr. Beatrice Mahler: Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ. Internările de pacienți cu forme severe, mult mai tineri, este mare   0

read more
Sindicaliștii de la “Solidaritatea Sanitară” anunță două zile de proteste la Parlament

Sindicaliștii de la “Solidaritatea Sanitară” anunță două zile de proteste la Parlament   0

read more
Noi informații despre fetița cu arsuri de la Iași. Transferarea ei la București ar putea fi amânată

Noi informații despre fetița cu arsuri de la Iași. Transferarea ei la București ar putea fi amânată   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.