Ministerul Sanatatii nu se implica in cazul medicilor spagari de la UMF IasiPrevious Article
MEDIC dintr-un spital al groazei: AM CREZUT CA PARAFA UNUI MEDIC IMPUNE RESPECT SI ONOARE SI NU O UMILINTA CONTINUA !Next Article

Spaga la UMF Iaşi: „Cui sa se planga studentii? Ca si dl Astarastoae, si dna Drugus este inculpata. Fugi de dracu, dai de ta-su“

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Spaga la UMF Iaşi: „Cui sa se planga studentii? Ca si dl Astarastoae, si dna Drugus este inculpata. Fugi de dracu, dai de ta-su“
Related Articles

Reacţia reprezentanţilor UMF Iaşi la arestările din ianuarie dovedeşte un fapt pe care cel puţin ieşenii îl ştiau de mai multă vreme: boala e gravă, iar doctorii puşi să o rezolve au trecut examenele cu şpagă, dar vor fi exoneraţi de orice culpă medicală de către Colegiul medicilor condus de Astărăstoae. Dar dacă a venit şi Ministrul…!

UMF Iaşi a reuşit să atingă un record în cursa pentru creşterea calităţii în învăţământul superior din România: patru arestaţi într-o lună de zile; deci, o medie de un arestat pe săptămânăPăcat că nu există un „Top 500” şi pe această temă, că ar fi avut şi România un vârf de lance.

În actul mituirii, ambele părţi sunt vinovate, după cum spune şi legea: şi cel ce dă şi cel ce pretinde. Dar, trebuie să vedem ce posibilitate are un student la medicină care nu dă atunci când profesorul îi pretinde. Am văzut din înregistrarea discuţiei dintre studenta denunţătoare şi profesorul pretendent, Păduraru. Ameninţările pot atinge cote alarmante, până la ameninţarea cu moartea. Ce poate face un asemenea student? Primul lucru ar fi să reclame abuzul la conducerea universităţii. Tocmai faptul că nu au reclamat conducerii aceste abuzuri şi că s-au dus direct la DNA le este reproşat studenţilor. Dar cui să se plângă studenţii? Să vedem!

Prof. Vasile Astărăstoae zice că, în cazul celor trei profesori, „deşi acţionează prezumţia de nevinovăţie, până când se termină ancheta judiciară, cadrele didactice sunt suspendate din orice funcţie sau activitate”. Apoi: „Cât timp noi nu avem informaţiile decât din presă, iar până vom primi informaţiile directe, am decis ca atât cadrele didactice cât şi studenţii care au încercat să cumpere un examen, dacă este real, să fie anchetaţi de către Comisia de Etică, dincolo de ancheta judiciară. Această comisie va analiza şi va propune Senatului (universităţii – n.r.) măsurile care se impun”.

Buuuun! Dl. Astărăstoaee a ieşit la rampă în calitate de rector, după cum scrie şi în presă, după cum scrie pe site-ul instituţiei şi după cum se şi prezintă peste tot. Dar, conform sentinţei ÎCCJ, domnia sa nu mai este rector de prin luna iunie 2014. Cu toate astea, a semnat documente care sunt lovite de nulitate absolută. Tot dl. Astărăstoae este şi inculpat într-un proces cu mare cântec, în care s-a constatat că mergea la instanţa din Suceava, unde dosarul a fost trimis „aleatoriu”, în aceeaşi maşină cu judecătoarea. Lumea s-a sesizat şi judecătoarea, cu rude salariate în UMF, a decis într-un târziu să se autorecuze. Aaaa, iar domnul Astărăstoae, care nu mai e rector, este şi cercetat într-un dosar cu fonduri europene. Mă întreb: de ce în cazul celor trei s-a aplicat suspendarea şi în cazul domniei sale, nu? Şi iar mă întreb: cui să se plângă studenţii şpăguiţi şi hărţuiţi? Inculpatului, incompatibilului Astărăstoae?

Dar ce, numai dl. Astărăstoae era în acea instituţie? Nu mai erau prorectorul responsabil cu studiile unversitare şi evaluare academică sau cel cu probleme sociale şi studenţeşti? Naivii ar putea crede că da, dar nu este aşa. Niciunul nu a apărut să spună ceva, fiindcă a ieşit la rampă mâna dreaptă a inculpatului, incompatibilului şi, totodată, cetăţeanului de onoare Astărăstoae: economista Dana Druguş, director general administrativ. Iată ce a declarat: „Evenimentele din ultimele zile au demonstrat o lipsă de comunicare şi poate de încredere a unor studenţi în instituţia pe care o reprezentăm. De aceea, fac un apel la dvs. pentru a semnala orice tip de probleme care vă afectează buna pregătire şi orice tip de acţiune resimţită în cadrul activităţii voastre. Uşa directorului general este permanent deschisă studenţilor care vor să semnaleze anumite probleme, iar la solicitarea dvs se poate stabili o zi pentru audienţe”. Cum adică „ce treabă are directorul general administrativ cu relaţia dintre studenţi şi profesori”? Păi are, pentru că doamna Druguş este cea care stă lângă sacu’ cu bani (avea un nume predestinat de acasă) al UMF. Ea este cea care a mers la anchete pentru a-l scăpa pe proaspătul cetăţean de onoare, bunul prieten al primarului de Iaşi, de încarcerare.

Ca şi dl Astărăstoae, şi dna Druguş este inculpată. Atunci, cui să se plângă studenţii de iegalităţi? Ei sunt puşi în situaţia de a fugi de dracu` şi a da de ta-su.

Când îi vezi pe cei doi vorbind cu seninătate de regulamente, de disciplină, de onoare şi de comunicare îţi vine să crezi că sunt oameni ce stau doar în post şi rugăciune şi trăiesc numai din prescură şi apă plată. Dar când le ştii CV-ul judiciar te uiţi trăsnit şi zici: ia uite cine vorbeşte! Nu au limită. Eu cred că asemenea exemplare trebuie conservate cumva şi arătate peste ani şi ani urmaşilor pentru că rar mai vezi asemenea ipocriţi.

Pentru a ne convinge de deschiderea invocată de această conducere a UMF, putem citi în cel mai important ziar din Iaşi o „listă a ruşinii”, cu numele studenţilor care au dat şpagă în cazul profesorilor Dorobăţ. „Liderul presei ieşene” este părtaş la o practică stalinistă: transformarea victimei în vinovat. Deci, aceşti studenţi au afectat grav imaginea instituţiei. Probabil că pe baza acestei liste, furnizată de la agresori, va veni anunţata Comisiei de disciplină să îi pună în discuţie, fiind posibil ca măsurile să meargă până la exmatriculare. Nu am văzut la cotidianul respectiv minimul gest de a lua şi opinia celor ce au dat şpagă, a celor puşi pe „lista ruşinii”. Aşa, de dragul deontologiei pe care o vântură peste tot. Dar, probabil că banii sunt mai importanţi, că vremurile sunt grele iar sacul doamnei Druguş e plin – nu pentru investiţii în Iaşi, cum anunţă cu emfază, ci pentru anumiţi ieşeni.

Da, şi studenţii sunt vinovaţi! Am auzit de ligi ale studenţilor care negociază cu diriguitorii universităţilor. Rămânând tot la Iaşi, la Universitatea „Al. I. Cuza” există chiar un proces între o organizaţie studenţească şi conducerea Universităţii. Nu contează cine are dreptate (justiţia va decide) dar se discută şi se dispută. La UMF Iaşi e o linişte apăsătoare ce ascunde o boală mai veche: complicitatea generală în jurul şpăgii. Acum, conducerea ilegală a UMF scoate liste ale ruşinii în presă. Domnilor studenţi care nu sunteţi pe listă, mâine puteţi fi şi domniile voastre pe asemenea liste. Nu am văzut vreun protest, nu am văzut nicio reacţie la acest gest de forţă al conducerii ilegale a UMF. Îmi pare rău, dar vă meritaţi soarta. Pe munca şi pe banii dumneavoastră.

Revin la întrebare: cui să se plângă aceşti studenţi? În timp ce ei sunt chemaţi la Comisia de disciplină, rectorul ilegal al UMF împreună cu rectorul efectiv, directorul general administrativ Dana Druguş, sunt relegitimaţi de prietenul Gigi Nichita, după vechea reţetă aplicată pentru prima dată prin 2011, prin organizarea unei întâlniri (astăzi, 3 februarie 2015) cu însuşi Ministrul sănătăţii. Poza este grăitoare: toţi cei de la masă privesc spre marele incompatibil şi inculpat Astărăstoae. Iar el… fumează!

În Iaşi e un alt mare scandal pe tema proiectului „Iaşi – capitală culturală europeană”, în care marele primar vizionar Gigi a demonstrat că nu a făcut nimic pe 500 000 de euro. Sunt oameni care ştiu ce trebuie făcut pentru adjudecarea proiectului, însă ei nu sunt în zona de interes a primarului. Dar, vedem că primarul are un plan de care nu s-a ştiut: impunerea Iaşului drept „capitală europeană a şpăgii”.

Sursa

1 Comment

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
(P) Farmaciile Alphega și Telios Care cresc accesul la serviciile de sănătate prin integrarea telemedicinei în ofertă

(P) Farmaciile Alphega și Telios Care cresc accesul la serviciile de sănătate prin integrarea telemedicinei în ofertă   0

read more
Top 4 terapii complementare cu beneficii majore asupra sănătăţii

Top 4 terapii complementare cu beneficii majore asupra sănătăţii   0

read more
Consultaţii gratuite pentru determinarea dioptriilor şi vouchere-cadou în reţeaua OPTIblu

Consultaţii gratuite pentru determinarea dioptriilor şi vouchere-cadou în reţeaua OPTIblu   0

read more
Ecografii recomandate la femei, bărbaţi, copii, vârstnici. După vârsta de 30 de ani, examinarea sânilor e vitală

Ecografii recomandate la femei, bărbaţi, copii, vârstnici. După vârsta de 30 de ani, examinarea sânilor e vitală   0

read more
Novavax a solicitat OMS autorizaţie pentru utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului său împotriva COVID-19

Novavax a solicitat OMS autorizaţie pentru utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului său împotriva COVID-19   0

read more
Cum se tratează alergia de ambrozie? Medic: „E o problemă care ar trebui să depăşească sfera medicală”

Cum se tratează alergia de ambrozie? Medic: „E o problemă care ar trebui să depăşească sfera medicală”   0

read more
Intervenții complexe pentru afecțiunile ginecologice, prin chirurgie robotică

Intervenții complexe pentru afecțiunile ginecologice, prin chirurgie robotică   0

read more
Studiu REGINA MARIA: Expunerea la virus poate stimula producerea de anticorpi în cazul pacienților vaccinați împotriva COVID-19

Studiu REGINA MARIA: Expunerea la virus poate stimula producerea de anticorpi în cazul pacienților vaccinați împotriva COVID-19   0

read more
Ce este endometrioza – cancerul care nu
ucide – şi cu ce alte boli poate fi confundată

Ce este endometrioza – cancerul care nu ucide – şi cu ce alte boli poate fi confundată   0

read more
Interviu cu dr. Ion Ionuţ Adrian. Cum poate fi identificată
endometrioza, boala care lasă infertile jumătate din româncele diagnosticate

Interviu cu dr. Ion Ionuţ Adrian. Cum poate fi identificată endometrioza, boala care lasă infertile jumătate din româncele diagnosticate   0

read more
FDA a autorizat a treia doză de vaccin anti-Covid dezvoltat de Pfizer pentru utilizare de urgenţă la vârstnici şi populaţia vulnerabilă

FDA a autorizat a treia doză de vaccin anti-Covid dezvoltat de Pfizer pentru utilizare de urgenţă la vârstnici şi populaţia vulnerabilă   0

read more
Un tratament pentru COVID derivat de la o lamă botezată Fifi, promiţător în faza incipientă de testare

Un tratament pentru COVID derivat de la o lamă botezată Fifi, promiţător în faza incipientă de testare   0

read more
Florin Cîțu: Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată

Florin Cîțu: Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată   0

read more
Iohannis spune că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru anumite categorii esențiale

Iohannis spune că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru anumite categorii esențiale   0

read more
Octavian Jurma: Scenariul de coșmar pentru valul 4 este că va avea cazurile din valul 2 și 3. Și devine tot mai realist

Octavian Jurma: Scenariul de coșmar pentru valul 4 este că va avea cazurile din valul 2 și 3. Și devine tot mai realist   0

read more
Valul 4 umple spitalele de tineri și copii. Medic: De frică, evită să meargă la doctor și ăsta este rezultatul

Valul 4 umple spitalele de tineri și copii. Medic: De frică, evită să meargă la doctor și ăsta este rezultatul   0

read more
Sistemul Medical MedLife a lansat RoMâine, platforma României sănătoase

Sistemul Medical MedLife a lansat RoMâine, platforma României sănătoase   0

read more
Adevărul LIVE, de la 14.00: Când o durere de spate poate semnala
existenţa cancerului de coloană

Adevărul LIVE, de la 14.00: Când o durere de spate poate semnala existenţa cancerului de coloană   0

read more
Există o boală în România care omoară zilnic 28 de oameni. Poate fi prevenită, dar este diagnosticată foarte târziu

Există o boală în România care omoară zilnic 28 de oameni. Poate fi prevenită, dar este diagnosticată foarte târziu   0

read more
Sunt vaccinat împotriva Covid, dar am intrat în contact direct cu o persoană infectată. Intru sau nu în carantină?

Sunt vaccinat împotriva Covid, dar am intrat în contact direct cu o persoană infectată. Intru sau nu în carantină?   0

read more
Răceală sau Covid-19? Medicul pediatru Mihai Craiu, despre simptomele care ar trebui să îngrijoreze părinții

Răceală sau Covid-19? Medicul pediatru Mihai Craiu, despre simptomele care ar trebui să îngrijoreze părinții   0

read more
Detectorul de cancer inventat de o româncă va fi disponibil în variantă miniaturizată. Va detecta boala din start

Detectorul de cancer inventat de o româncă va fi disponibil în variantă miniaturizată. Va detecta boala din start   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.