Ministerul Sanatatii nu se implica in cazul medicilor spagari de la UMF IasiPrevious Article
MEDIC dintr-un spital al groazei: AM CREZUT CA PARAFA UNUI MEDIC IMPUNE RESPECT SI ONOARE SI NU O UMILINTA CONTINUA !Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

Spaga la UMF Iaşi: „Cui sa se planga studentii? Ca si dl Astarastoae, si dna Drugus este inculpata. Fugi de dracu, dai de ta-su“

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Spaga la UMF Iaşi: „Cui sa se planga studentii? Ca si dl Astarastoae, si dna Drugus este inculpata. Fugi de dracu, dai de ta-su“
Related Articles

Reacţia reprezentanţilor UMF Iaşi la arestările din ianuarie dovedeşte un fapt pe care cel puţin ieşenii îl ştiau de mai multă vreme: boala e gravă, iar doctorii puşi să o rezolve au trecut examenele cu şpagă, dar vor fi exoneraţi de orice culpă medicală de către Colegiul medicilor condus de Astărăstoae. Dar dacă a venit şi Ministrul…!

UMF Iaşi a reuşit să atingă un record în cursa pentru creşterea calităţii în învăţământul superior din România: patru arestaţi într-o lună de zile; deci, o medie de un arestat pe săptămânăPăcat că nu există un „Top 500” şi pe această temă, că ar fi avut şi România un vârf de lance.

În actul mituirii, ambele părţi sunt vinovate, după cum spune şi legea: şi cel ce dă şi cel ce pretinde. Dar, trebuie să vedem ce posibilitate are un student la medicină care nu dă atunci când profesorul îi pretinde. Am văzut din înregistrarea discuţiei dintre studenta denunţătoare şi profesorul pretendent, Păduraru. Ameninţările pot atinge cote alarmante, până la ameninţarea cu moartea. Ce poate face un asemenea student? Primul lucru ar fi să reclame abuzul la conducerea universităţii. Tocmai faptul că nu au reclamat conducerii aceste abuzuri şi că s-au dus direct la DNA le este reproşat studenţilor. Dar cui să se plângă studenţii? Să vedem!

Prof. Vasile Astărăstoae zice că, în cazul celor trei profesori, „deşi acţionează prezumţia de nevinovăţie, până când se termină ancheta judiciară, cadrele didactice sunt suspendate din orice funcţie sau activitate”. Apoi: „Cât timp noi nu avem informaţiile decât din presă, iar până vom primi informaţiile directe, am decis ca atât cadrele didactice cât şi studenţii care au încercat să cumpere un examen, dacă este real, să fie anchetaţi de către Comisia de Etică, dincolo de ancheta judiciară. Această comisie va analiza şi va propune Senatului (universităţii – n.r.) măsurile care se impun”.

Buuuun! Dl. Astărăstoaee a ieşit la rampă în calitate de rector, după cum scrie şi în presă, după cum scrie pe site-ul instituţiei şi după cum se şi prezintă peste tot. Dar, conform sentinţei ÎCCJ, domnia sa nu mai este rector de prin luna iunie 2014. Cu toate astea, a semnat documente care sunt lovite de nulitate absolută. Tot dl. Astărăstoae este şi inculpat într-un proces cu mare cântec, în care s-a constatat că mergea la instanţa din Suceava, unde dosarul a fost trimis „aleatoriu”, în aceeaşi maşină cu judecătoarea. Lumea s-a sesizat şi judecătoarea, cu rude salariate în UMF, a decis într-un târziu să se autorecuze. Aaaa, iar domnul Astărăstoae, care nu mai e rector, este şi cercetat într-un dosar cu fonduri europene. Mă întreb: de ce în cazul celor trei s-a aplicat suspendarea şi în cazul domniei sale, nu? Şi iar mă întreb: cui să se plângă studenţii şpăguiţi şi hărţuiţi? Inculpatului, incompatibilului Astărăstoae?

Dar ce, numai dl. Astărăstoae era în acea instituţie? Nu mai erau prorectorul responsabil cu studiile unversitare şi evaluare academică sau cel cu probleme sociale şi studenţeşti? Naivii ar putea crede că da, dar nu este aşa. Niciunul nu a apărut să spună ceva, fiindcă a ieşit la rampă mâna dreaptă a inculpatului, incompatibilului şi, totodată, cetăţeanului de onoare Astărăstoae: economista Dana Druguş, director general administrativ. Iată ce a declarat: „Evenimentele din ultimele zile au demonstrat o lipsă de comunicare şi poate de încredere a unor studenţi în instituţia pe care o reprezentăm. De aceea, fac un apel la dvs. pentru a semnala orice tip de probleme care vă afectează buna pregătire şi orice tip de acţiune resimţită în cadrul activităţii voastre. Uşa directorului general este permanent deschisă studenţilor care vor să semnaleze anumite probleme, iar la solicitarea dvs se poate stabili o zi pentru audienţe”. Cum adică „ce treabă are directorul general administrativ cu relaţia dintre studenţi şi profesori”? Păi are, pentru că doamna Druguş este cea care stă lângă sacu’ cu bani (avea un nume predestinat de acasă) al UMF. Ea este cea care a mers la anchete pentru a-l scăpa pe proaspătul cetăţean de onoare, bunul prieten al primarului de Iaşi, de încarcerare.

Ca şi dl Astărăstoae, şi dna Druguş este inculpată. Atunci, cui să se plângă studenţii de iegalităţi? Ei sunt puşi în situaţia de a fugi de dracu` şi a da de ta-su.

Când îi vezi pe cei doi vorbind cu seninătate de regulamente, de disciplină, de onoare şi de comunicare îţi vine să crezi că sunt oameni ce stau doar în post şi rugăciune şi trăiesc numai din prescură şi apă plată. Dar când le ştii CV-ul judiciar te uiţi trăsnit şi zici: ia uite cine vorbeşte! Nu au limită. Eu cred că asemenea exemplare trebuie conservate cumva şi arătate peste ani şi ani urmaşilor pentru că rar mai vezi asemenea ipocriţi.

Pentru a ne convinge de deschiderea invocată de această conducere a UMF, putem citi în cel mai important ziar din Iaşi o „listă a ruşinii”, cu numele studenţilor care au dat şpagă în cazul profesorilor Dorobăţ. „Liderul presei ieşene” este părtaş la o practică stalinistă: transformarea victimei în vinovat. Deci, aceşti studenţi au afectat grav imaginea instituţiei. Probabil că pe baza acestei liste, furnizată de la agresori, va veni anunţata Comisiei de disciplină să îi pună în discuţie, fiind posibil ca măsurile să meargă până la exmatriculare. Nu am văzut la cotidianul respectiv minimul gest de a lua şi opinia celor ce au dat şpagă, a celor puşi pe „lista ruşinii”. Aşa, de dragul deontologiei pe care o vântură peste tot. Dar, probabil că banii sunt mai importanţi, că vremurile sunt grele iar sacul doamnei Druguş e plin – nu pentru investiţii în Iaşi, cum anunţă cu emfază, ci pentru anumiţi ieşeni.

Da, şi studenţii sunt vinovaţi! Am auzit de ligi ale studenţilor care negociază cu diriguitorii universităţilor. Rămânând tot la Iaşi, la Universitatea „Al. I. Cuza” există chiar un proces între o organizaţie studenţească şi conducerea Universităţii. Nu contează cine are dreptate (justiţia va decide) dar se discută şi se dispută. La UMF Iaşi e o linişte apăsătoare ce ascunde o boală mai veche: complicitatea generală în jurul şpăgii. Acum, conducerea ilegală a UMF scoate liste ale ruşinii în presă. Domnilor studenţi care nu sunteţi pe listă, mâine puteţi fi şi domniile voastre pe asemenea liste. Nu am văzut vreun protest, nu am văzut nicio reacţie la acest gest de forţă al conducerii ilegale a UMF. Îmi pare rău, dar vă meritaţi soarta. Pe munca şi pe banii dumneavoastră.

Revin la întrebare: cui să se plângă aceşti studenţi? În timp ce ei sunt chemaţi la Comisia de disciplină, rectorul ilegal al UMF împreună cu rectorul efectiv, directorul general administrativ Dana Druguş, sunt relegitimaţi de prietenul Gigi Nichita, după vechea reţetă aplicată pentru prima dată prin 2011, prin organizarea unei întâlniri (astăzi, 3 februarie 2015) cu însuşi Ministrul sănătăţii. Poza este grăitoare: toţi cei de la masă privesc spre marele incompatibil şi inculpat Astărăstoae. Iar el… fumează!

În Iaşi e un alt mare scandal pe tema proiectului „Iaşi – capitală culturală europeană”, în care marele primar vizionar Gigi a demonstrat că nu a făcut nimic pe 500 000 de euro. Sunt oameni care ştiu ce trebuie făcut pentru adjudecarea proiectului, însă ei nu sunt în zona de interes a primarului. Dar, vedem că primarul are un plan de care nu s-a ştiut: impunerea Iaşului drept „capitală europeană a şpăgii”.

Sursa

1 Comment

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Coaja acestui fruct te ajută să slăbeşti, să scapi de balonare şi să dormi mai bine

Coaja acestui fruct te ajută să slăbeşti, să scapi de balonare şi să dormi mai bine   0

read more
Horoscopul sănătăţii: cum se manifestă zodiile când sunt bolnave

Horoscopul sănătăţii: cum se manifestă zodiile când sunt bolnave   0

read more
Anchetă la Spitalul Judeţean Piteşti, după ce un medic a făcut un avort la lumina telefonului mobil. Explicaţia conducerii

Anchetă la Spitalul Judeţean Piteşti, după ce un medic a făcut un avort la lumina telefonului mobil. Explicaţia conducerii   0

read more
Şefa Comisiei de Malpraxis, despre bebeluşul cu„roşu în gât”, care a murit: Ca om, dacă a fost examinat, mereu există şi moarte subită

Şefa Comisiei de Malpraxis, despre bebeluşul cu„roşu în gât”, care a murit: Ca om, dacă a fost examinat, mereu există şi moarte subită   0

read more
Ce număr norocos ai în zodiacul chinezesc

Ce număr norocos ai în zodiacul chinezesc   0

read more
Ce răspunde ministrul Sănătății, întrebat despre moartea unei paciente la două săptămâni de la externare

Ce răspunde ministrul Sănătății, întrebat despre moartea unei paciente la două săptămâni de la externare   0

read more
Un medicament uzual, retras de pe piața din România. Un corp străin a ajuns într-un flacon cu soluție lichidă

Un medicament uzual, retras de pe piața din România. Un corp străin a ajuns într-un flacon cu soluție lichidă   0

read more
Tot mai multe accidentări din cauza telefonului mobil

Tot mai multe accidentări din cauza telefonului mobil   0

read more
O femeie din Vrancea îi acuză pe medici că i-au tratat cu calmante soţul care avea simptome de infarct

O femeie din Vrancea îi acuză pe medici că i-au tratat cu calmante soţul care avea simptome de infarct   0

read more
Ce este cancerul la creier, boala care a răpus-o pe Marie
Fredriksson, solista Roxette

Ce este cancerul la creier, boala care a răpus-o pe Marie Fredriksson, solista Roxette   0

read more
Guvernul a adoptat ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului

Guvernul a adoptat ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului   0

read more
Deficitul de magneziu produce efecte neplăcute în tot organismul

Deficitul de magneziu produce efecte neplăcute în tot organismul   0

read more
Medicul Tudor Ciuhodaru ne spune cum să ne ferim de cancer: ”Controlaţi-vă greutatea!”

Medicul Tudor Ciuhodaru ne spune cum să ne ferim de cancer: ”Controlaţi-vă greutatea!”   0

read more
Incendiu AFI Cotroceni. Cum afectează fumul unui incendiu plămânii

Incendiu AFI Cotroceni. Cum afectează fumul unui incendiu plămânii   0

read more
Curiosul caz al unui supravieţuitor de cancer: ADN-ul său aproape a dispărut în urma unui transplant

Curiosul caz al unui supravieţuitor de cancer: ADN-ul său aproape a dispărut în urma unui transplant   0

read more
Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu: ,,Este vital să depistăm infecţia cu HPV cât mai devreme!“

Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu: ,,Este vital să depistăm infecţia cu HPV cât mai devreme!“   0

read more
„Deciziile pentru bolnavi luate de cei sănătoși”. Cum a ajuns România țara cu cele mai puține tratamente din Europa

„Deciziile pentru bolnavi luate de cei sănătoși”. Cum a ajuns România țara cu cele mai puține tratamente din Europa   0

read more

Experții avertizează despre un virus letal „cu potențial epidemic grav” și care nu are leac. Cum a apărut virusul Nipah   0

read more
Dieta indiana, de ajutor când vrei să slăbeşti până la 5 kilograme în 7 zile

Dieta indiana, de ajutor când vrei să slăbeşti până la 5 kilograme în 7 zile   0

read more
Top 5 alimente care păcălesc foamea. Sfatul specialistului

Top 5 alimente care păcălesc foamea. Sfatul specialistului   0

read more
Trei medici străini au devenit consilierii ministrului Sănătății. Costache: „Îmi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume”

Trei medici străini au devenit consilierii ministrului Sănătății. Costache: „Îmi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume”   0

read more
Drama românilor nevoiți să-și împrumute medicamente unii altora sau să facă experimente pentru a rămâne în viață. „Este ceva cumplit”

Drama românilor nevoiți să-și împrumute medicamente unii altora sau să facă experimente pentru a rămâne în viață. „Este ceva cumplit”   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.