De ce pleaca medicii romani din tara ?Previous Article
Politicianul Silvian Ciuperca, interventii la Ministerul Sanatatii pentru a musamaliza un raport de control. DNA: “Trebuia sa se intalneasca cu Banicioiu Nicolae”Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

STIMATI PACIENTI: IN FATA GUVERNANTILOR NU SUNTETI DECAT NISTE CIFRE, NISTE SIMPLE CNP-uri

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
STIMATI PACIENTI: IN FATA GUVERNANTILOR NU SUNTETI DECAT NISTE CIFRE, NISTE SIMPLE CNP-uri
Related Articles

După cum nu ştiţi, dar vă spun eu acum, am fost amendat din nou de casa de asigurări de sănătate. De fapt nu m-am exprimat corect. Am fost din nou abuzat. Dacă până acum nu am vrut să îmi fac de lucru, nu am vrut să umblu prin tribunale, nu am vrut să fac circ şi panaramă, de data asta merg până în pânzele albe. Eu consider că, pe lângă faptul că am fost împiedicat să-mi practic profesia pentru care m-am pregătit atâţia ani, a fost încălcat şi dreptul pacienţilor la continuitatea tratamentului în situaţii în care întreruperea medicaţiei constituia risc pentru viaţa lor. Nu vreau să detaliez pentru că toate acestea vor fi invocate de mine în cadrul procesului şi nu-mi permit să vorbesc public până nu voi avea o decizie din partea unei instanţe.

Vreau să atrag atenţia în mod foarte serios asupra unui lucru pe care l-am tot spus în articolele mele. Dragi pacienţi, actuali şi viitori, nu contaţi. Deloc. Nu dă nimeni doi bani pe viaţa voastră, pe medicaţia voastră, pe sărăcia voastră. Sunteţi doar nişte cifre, nişte cnp-uri sau cid-uri, mai nou. Sunteţi doar un dosar de hârtii. Şi dacă hârtiie astea nu sunt în regulă, puteţi să crăpaţi. Punct. E atât de simplu. Într-o situaţie ca aceasta în care mă aflu acum, când nu există prejudiciu, e un abuz să fiu amendat. Vă spun, fără răutate, un mare adevăr. Pentru un economist nu contează cât de bun eşti ca medic ci câte hârtii ai, chiar dacă pacientul e mort.

Toate abuzurile astea sunt posibile din cauza faptului că sistemul funcţionează fără a avea în vedere factorul uman, pacientul, ci nişte cifre. Sistemul este creat de oameni care nu cunosc realitatea din teren. Este creat de medici care nu au profesat niciodată şi habar nu au cu ce se mănâncă medicina şi responsabilitatea faţă de pacient. Ştiţi foarte bine câte operaţii nu sunt decontate de stat. Ştiţi foarte bine cum plâng părinţii distruşi pe la televizor că trebuie să strângă sute de mii de euro pentru a-şi opera copilul în străinătate. Ştiţi foarte bine toate astea. Nu contaţi. Şi v-o spun sincer.

Eu lucrez în linia întâi. Am zile când văd câte 40 de pacienţi. În teorie am voie numai 20. Dar pot trimite un sugar cu febră acasă doar pentru că e al 21-lea? Nu am aşa un curaj. Că face o complicaţie. Pe seară. Şi poate moare. Şi cine e vinovat? Pe capul cui vin toţi? Inclusiv ăia care au făcut reforma. Pe capul meu, nu? De ce nu l-ai consultat? Pentru că asta e legea. Eu sunt acoperit în hârtii. Sau vine un bolnav psihic căruia nu-i poţi da reţetă compensată pentru că te împiedică nu ştiu ce protocol de kkt, făcut tot de idioţi fără creier, deşi tu colaborezi cu profesorul universitar şi ştii că nu are voie să întrerupă tratamentul. Şi-l trimiţi acasă. Sau îi dai bilet de trimitere. Numai că omul se tratează într-un centru universitar. Şi nu merge. Că poate nu are bani. Şi medicaţia costă câteva milioane. Şi nu o ia. Şi-şi pune ştreangul de gât în câteva zile. Cine e vinovat? Nimeni. Că suntem acoperiţi în hârtii.

S-au băgat zeci de milioane de euro din bani publici într-un sistem de rahat. Cică unic şi integrat. M-au obligat pe mine să-mi cumpăr semnătura electronică. Să validez reţetele online. Vrăjeală. Dacă eu prescriu un medicament pe care nu ştiu ce protocol de kkt îmi interzice, sistemul ăsta online, repet de zeci de milioane, îmi acceptă reţeta, mi-o validează. Păi dacă nu am voie, de ce se întâmplă asta? Nu cumva e o mare vrăjeală? Înscriu un sugar pe listele cabinetuliui. Şi e bolnav. Nu pot să-i dau reţetă compensată acestui copil pentru că sistemul nu-l recunoaşte. Abia după o lună pot face asta (lună în care sugarul nu are voie să se îmbolnăvească) după ce sistemul l-a validat. Da! Sistemul ăsta online de zeci de milioane de euro din bani publici. Sistem care nu are o bază de date pusă la punct. Care este ineficient. Acum m-au obligat să-mi cumpăr cititor de carduri.

Altă muncă în plus furată din timpul consultaţiei.

Am lucrat o dată după normele lor. Nu vă mint. La carte scrie că timpul alocat unei consultaţii este de 20 de minute. Am aplicat reforma. 15 minute am scris şi 5 minute am consultat bolnavul. Şi atunci cum să fac eu prevenţie? Cum să-mi dau eu seama ce are omul ăla? Eu stau şi-i completez poveşti în tot felul de kkturi de hârtii. Dacă nu le faci, iei amendă. E aşa de simplu. Şi atunci eu de ce să-mi bat capul cu boala pacientului? Ca să-mi iau amendă? Nu mai bine îl trimit eu la spital şi nu mă interesează?

În sistemul ăsta eşti permanent imputabil. Şi asta e o formă de abuz. La televizor se vorbeşte numai de drepturile asiguraţilor. De obligaţii sau de problemele din sistem nu spune nici dracu. Şi atunci? Şi câţi medici nu au coadă la uşă? Câţi dintre noi nu vedem un bolnav chiar şi de 3 ori pe lună? Deşi nu e normal şi nici cuprins in norme. Câţi nu ne confruntăm cu situaţii pe care le rezolvăm, ca să fie totul bine, dar pentru care, prin abuz, suntem amendaţi?

Pacienţii vin şi-mi spun: Am scrisoare medicala de la medicul specialist. Timp de 3 luni trebuie să-mi daţi tratamentul ăsta compensat. De acord. Dar sunt situaţii când chiar dacă ai scrisoare medicala eu nu-ţi pot da nimic. Că aşa spun unii care fac reforma. Şi dacă îţi dau, îmi impută mie abuziv costul medicamentelor. Aşa că nu-ţi dau nimic şi mi se rupe dacă tu ai bani să-ţi cumperi tratament sau nu. Nah, te-am pus eu să te îmbolnăveşti? Te-am pus eu să te naşti în România? Te-am pus eu să ai pensie 350 de lei? Te-am pus eu să vrei să trăieşti? Cam ăsta e sistemul. Cam asta e atitudinea.

E simplu. Ai bani să îţi cumperi tratament, trăieşti. Nu ai, nu e nimeni curios. Ce dacă plăteşti tu asigurare de sănătate? Cine eşti tu băh mujicule? Aaa!! Asigurat, nu? Ce e aia? Zi mersi că statul îţi plăteşte pensia aia mizeră. Mai vrei respect? Mai vrei sănătate? Caută-L pe Iisus. În plm. Nu bate pe la uşile cabinetelor medicale. Că medicii nu au curaj să-ţi scrie nimic compensat că pe urmă, peste câţiva ani, vine statul si-i pune să-ţi plătească tratamentul. Aşa că mai bine crăpi tu, dar stau eu acoperit de hârtii şi cu banii în buzunar. Cam aici se va ajunge. Din cauza abuzurilor.

Am colegi care nu mai scriu anumite reţete, chiar dacă pacientul are tot ce-i trebuie. De ce? Pentru că le este frică. Şi atunci îl trimit pe pacient la alt medic. Unul cu sânge-n trompă. Eu şi colegii mei din linia întâi ne luăm în cap problemele tuturor. Avem de a face cu tot felul de oameni. Unii mai reduşi, alţii mai răsăriţi. Sunt situaţii în care ne riscăm viaţa. De exemplu iarna, când facem naveta zeci de kilometri cu maşina personală pe drumuri pe care nu le curăţă nimeni. De exemplu când stăm la cabinet singuri faţă în faţă cu bolnavi psihici sau beţivi agresivi. Că, nah, noi nu avem maşini de serviciu, şofer, benzină decontată de stat şi gardieni la intrare. Noi suntem ăia care facem faţă urgenţelor când ambulanţa vine după 50 de minute. Fără medic şi fără dotare. Doar cu un şofer şi o asistentă. Noi suntem ăia care plătim pentru tot ce li scoală ăstora care fac reformă. Inclusiv pentu cititoare de carduri şi semnături electronice inutile. Şi tot noi suntem ăia care plătim medicamentele bolnavilor. Repet. Abuziv.

Aşa că, dragi pacienţi, aveţi medici de familie hărţuţi. Medici care vor prefera să vă refuze decât să vă elibereze vreo reţetă, în cazul în care e scumpă. Actul medical a ajuns o anexă la noianul de hârtii. Actul medical a ajuns un risc din patrea medicului. În curând va ajunge opţional.

Vă doresc succes în găsirea unui medic de familie dispus să rişte pentru voi.

STIMATI PACIENTI:  Semnati petitia ! click pe poza

Banner

coperta_dsf

Sursa

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Ce răspunde ministrul Sănătății, întrebat despre moartea unei paciente la două săptămâni de la externare

Ce răspunde ministrul Sănătății, întrebat despre moartea unei paciente la două săptămâni de la externare   0

read more
Un medicament uzual, retras de pe piața din România. Un corp străin a ajuns într-un flacon cu soluție lichidă

Un medicament uzual, retras de pe piața din România. Un corp străin a ajuns într-un flacon cu soluție lichidă   0

read more
Tot mai multe accidentări din cauza telefonului mobil

Tot mai multe accidentări din cauza telefonului mobil   0

read more
O femeie din Vrancea îi acuză pe medici că i-au tratat cu calmante soţul care avea simptome de infarct

O femeie din Vrancea îi acuză pe medici că i-au tratat cu calmante soţul care avea simptome de infarct   0

read more
Guvernul a adoptat ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului

Guvernul a adoptat ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului   0

read more
Deficitul de magneziu produce efecte neplăcute în tot organismul

Deficitul de magneziu produce efecte neplăcute în tot organismul   0

read more
Medicul Tudor Ciuhodaru ne spune cum să ne ferim de cancer: ”Controlaţi-vă greutatea!”

Medicul Tudor Ciuhodaru ne spune cum să ne ferim de cancer: ”Controlaţi-vă greutatea!”   0

read more
Incendiu AFI Cotroceni. Cum afectează fumul unui incendiu plămânii

Incendiu AFI Cotroceni. Cum afectează fumul unui incendiu plămânii   0

read more
Curiosul caz al unui supravieţuitor de cancer: ADN-ul său aproape a dispărut în urma unui transplant

Curiosul caz al unui supravieţuitor de cancer: ADN-ul său aproape a dispărut în urma unui transplant   0

read more
Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu: ,,Este vital să depistăm infecţia cu HPV cât mai devreme!“

Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu: ,,Este vital să depistăm infecţia cu HPV cât mai devreme!“   0

read more
„Deciziile pentru bolnavi luate de cei sănătoși”. Cum a ajuns România țara cu cele mai puține tratamente din Europa

„Deciziile pentru bolnavi luate de cei sănătoși”. Cum a ajuns România țara cu cele mai puține tratamente din Europa   0

read more

Experții avertizează despre un virus letal „cu potențial epidemic grav” și care nu are leac. Cum a apărut virusul Nipah   0

read more
Dieta indiana, de ajutor când vrei să slăbeşti până la 5 kilograme în 7 zile

Dieta indiana, de ajutor când vrei să slăbeşti până la 5 kilograme în 7 zile   0

read more
Top 5 alimente care păcălesc foamea. Sfatul specialistului

Top 5 alimente care păcălesc foamea. Sfatul specialistului   0

read more
Trei medici străini au devenit consilierii ministrului Sănătății. Costache: „Îmi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume”

Trei medici străini au devenit consilierii ministrului Sănătății. Costache: „Îmi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume”   0

read more
Drama românilor nevoiți să-și împrumute medicamente unii altora sau să facă experimente pentru a rămâne în viață. „Este ceva cumplit”

Drama românilor nevoiți să-și împrumute medicamente unii altora sau să facă experimente pentru a rămâne în viață. „Este ceva cumplit”   0

read more
Rezidenţiat 2019. Examenul este organizat, duminică, în șase centre universitare

Rezidenţiat 2019. Examenul este organizat, duminică, în șase centre universitare   0

read more
Tratamentul recomandat de medicii din România care face mai mult rău decât bine

Tratamentul recomandat de medicii din România care face mai mult rău decât bine   0

read more
Numărul deceselor provocate de rujeolă a crescut cu 30%. Motivul care a dus la cifra îngrijorătoare

Numărul deceselor provocate de rujeolă a crescut cu 30%. Motivul care a dus la cifra îngrijorătoare   0

read more
Sindicaliștii resping propunerea ministrului Costache, ca medicii care iau șpagă să fie dați afară: Contravine Codului Muncii

Sindicaliștii resping propunerea ministrului Costache, ca medicii care iau șpagă să fie dați afară: Contravine Codului Muncii   0

read more
Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea fi dați afară. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Angajații din spitale care primesc șpagă ar putea fi dați afară. Anunțul făcut de ministrul Sănătății   0

read more
Ce simptome are botulismul, boala care a ucis un om la Iaşi

Ce simptome are botulismul, boala care a ucis un om la Iaşi   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.