Conferinta de presa SNMF: Medicii de familie nu pot prescrie analize in consultatiile preventive din pachetul de bazaPrevious Article
30 de milioane de euro pentru digitalizarea sanatatii romanesti. Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

TREI profesori universitari de la Fundeni, suspectati ca au furat 3,5 MIL. de euro din banii bolnavilor de cancer.

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
TREI profesori universitari de la Fundeni, suspectati ca au furat 3,5 MIL. de euro din banii bolnavilor de cancer.

Surse judiciare au informat că în dimineața zilei de marți, 20 mai 2014, au fost declanșate 26 de percheziții la Spitalul Fundeni din București și la mai multe farmacii din țară. Acțiunile anchetatorilor vizează și furnizori de medicamente. Sunt vizați 13 medici și farmaciști care sunt suspectați că au comis fraude prin decontarea ilegală de rețete pentru medicamente destinate bolnavilor de cancer.

UPDATE 2  Patru persoane au fost reţinute de procurorii bucureşteni, în dosarul reţetelor false.

Cele patru persoane reţinute, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei, sunt doi diriginţi de farmacii, o persoană care ar fi intermediat achiziţiile de la firme fantomă, precum și un reprezentant al farmaciilor Reţeta , relatează Mediafax

UPDATE 1.Surse citate de mediafax.ro au precizat că ar fi vorba de medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Medicul Otilia Georgescu este de faţă la percheziţia care are loc la Institutul Fundeni, iar în cazul dr. Emilia Niculescu-Mizil, anchetatorii fac o percheziţie la o adresă din Sectorul 2 al Capitalei, potrivit surselor citate.

UPDATE. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunaţat că a început urmărirea penală faţă de zece persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Procurori coordonează ancheta şi,implicit, cele 26 de percheziţii din Bucureşti, judeţele Ilfov, Sibiu şi Dolj.

Din datele şi probele administrate în acest caz rezultă că suspecţii au creat circuite economice şi financiare fictive cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani rezultate din activitatea infracţională şi de a denatura plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul produs bugetului de stat, reprezentând TVA şi impozit pe profit, se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei. Anchetatorii precizaeză că reprezentanţii unei societăţi ce deţine un lanţ de farmacii au înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi cu un comportament de tip fantomă.

În baza a circa 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de medicamentele astfel prescrise, reprezentanţii societăţii în cauză au decontat fraudulos la CASMB suma de circa 8,3 milioane de lei.

Sumele de bani obţinute au fost spălate printr-un circuit financiar fictiv, finalizat cu retragerea în numerar şi însuşirea lor. În cauză s-au emis 10 mandate de aducere.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Oficiali din Poliţia Română au declarat, pentru EVZ, că pe lista celor cercetaţi în acest caz se numără cinci profesori universitari, medici la Spitalul Fundeni. Oamenii legii ne-au precizat că doctorii sunt acuzaţi că întocmeau reţete falsificate pe numele unor pacienţi care nici măcar nu beneficiau de medicamente. E vorba despre pacienţi bolnavi de cancer pe seama cărora medicii decontau la Casa de Asigurări a Municipiului Bucureşti (CASMB) medicamente foarte scumpe, destinate taratamentului.

„De cele mai multe ori, medicamentele nici măcar nu erau achiziţionate. Farmaciştii făceau achiziţii de la firme-fantomă şi, apoi, le decontau cu complicitatea medicilor de la Spitalul Fundeni”, ne-au explicat oficiali apropiaţi anchetei.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni urmează să audieze 25 de persoane în acest caz: medici, farmacişti şi martori din circuitul evazionist. Percheziţiile au loc la Institutul Oncologic Fundeni, la mai multe farmacii, furnizori de medicamente şi la domiciliile celor implicaţi în frauda ce depăşeşte 3,5 milioane de euro.

Acasă la un medic, poliţiştii spun că au găsit 100.000 de euro,140.000 e dolari şi circa 250.000 de lei.

Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti coordonează cele 26 de percheziţii. În municipiul Bucureşti sunt 19 descinderi, în judeţul Sibiu – 3, în Craiova, judeţul Dolj – 1 şi în Ilfov – 3.

La acţiune participă peste 100 de poliţişti de la Poliţia Capitalei, precum şi de la I.P.J. Sibiu.

Până în acest moment a fost confirmată oficial informația că perchezițiile au loc în București, Dolj, Sibiu și Ilfov. În București, perchezițiile au loc la Spitalul Fundeni. Ancheta este realizată cu sprijinul Serviciulului Român de Informații. Din informațiile furnizate până acum rezultă faptul că ancheta vizează fraude comise prin decontarea unor rețete false.

Conform Poliției Române, este anchetată comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fsicală, spălare de bani, dare şi luare de mită, în domeniul medicamentelor.

“Dosarul penal aflat în instrumentarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează întocmirea de reţete false în domeniile oncologic şi hematologic care au fost decontate prin CASMB”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

La farmacii sunt verificate peste o mie de reţete decontate, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, şi facturi fiscale. Reprezentanţii acestora sunt suspectaţi că ar fi efectuat achiziţii fictive de la firme fantomă şi fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente în domeniul oncologic şi hematologic.

La Institutul Oncologic din București perchezițiile au început la ora 6 dimineața. Șapte medici de aici au emise mandate de aducere pe numele lor si sunt anchetați. Surse judiciare citate de B1 TV spun că anchetatorii au descoperit mii de acte de identitate false folosite pentru rețete prin care s-a fraudat sistemul de asigurări de sănătate.

Surse judiciare susțin că mascații au găsit sume foarte mari în casa unui medic și la domiciliul unei farmaciste. Medicul avea acasă 140.000 de dolari şi 250.000 de lei, în timp ce la farmacistă au fost găsiţi 100.000 de lei şi peste 23.000 de euro.

Cinci procurori sunt la Poliția Capitalei, unde vor avea loc audierilor celor 13 suspecți pe numele cărora s-au emis mandate de aducere.

Sursa

1 Comment

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Vaccinul care poate preveni mai multe tipuri de cancer. Oficial american: „Un viitor fără HPV este la îndemână”

Vaccinul care poate preveni mai multe tipuri de cancer. Oficial american: „Un viitor fără HPV este la îndemână”   0

read more
Modul corect în care se folosesc seminţele de chia pentru topirea grăsimilor din corp

Modul corect în care se folosesc seminţele de chia pentru topirea grăsimilor din corp   0

read more
Ce este dispareunia: detalii despre actul sexual dureros

Ce este dispareunia: detalii despre actul sexual dureros   0

read more
Tot ce trebuie să ştii despre Listeria, bacteria care a alertat întreaga lume. Cum recunoşti simptomele şi cum se tratează

Tot ce trebuie să ştii despre Listeria, bacteria care a alertat întreaga lume. Cum recunoşti simptomele şi cum se tratează   0

read more
Testul de sânge care îţi spune dacă vei muri în următorii 10 ani

Testul de sânge care îţi spune dacă vei muri în următorii 10 ani   0

read more
Mare atenţie. Ce probleme de sănătate aduce lipsa activităţiii sexuale

Mare atenţie. Ce probleme de sănătate aduce lipsa activităţiii sexuale   0

read more
Alimente care combat celulita şi imperfecţiunile pielii

Alimente care combat celulita şi imperfecţiunile pielii   0

read more
Care sunt semnele infarctului la tineri? Aflăm la Adevărul Live de la ora 14.00

Care sunt semnele infarctului la tineri? Aflăm la Adevărul Live de la ora 14.00   0

read more
Sute de bolnavi periculoşi, unii acuzaţi de crime, stau unul peste altul într-un spital din Iaşi. Asistentă: „Ne încuiem cu lacătul”

Sute de bolnavi periculoşi, unii acuzaţi de crime, stau unul peste altul într-un spital din Iaşi. Asistentă: „Ne încuiem cu lacătul”   0

read more
Medic cu accident vascular, plimbat între spitale. „A fost o cursă contra cronometru. În Craiova se poate muri cu zile”

Medic cu accident vascular, plimbat între spitale. „A fost o cursă contra cronometru. În Craiova se poate muri cu zile”   0

read more
O femeie din Iași s-a îmbolnăvit de meningită după ce a fost înțepată de un țânțar

O femeie din Iași s-a îmbolnăvit de meningită după ce a fost înțepată de un țânțar   0

read more
Ţigările electronice modifică vasele de sânge după o singură utilizare

Ţigările electronice modifică vasele de sânge după o singură utilizare   0

read more
Sorina Pintea e mulțumită de cum arată Secţia cronici a Spitalului de Psihiatrie Brăila

Sorina Pintea e mulțumită de cum arată Secţia cronici a Spitalului de Psihiatrie Brăila   0

read more
Revoltător: 410 pacienți în 240 de paturi, la un spital de psihiatrie pentru bolnavi condamnați de instanțe din Iași

Revoltător: 410 pacienți în 240 de paturi, la un spital de psihiatrie pentru bolnavi condamnați de instanțe din Iași   0

read more
Infertilitatea la bărbaţi – Simptome şi prevenţie

Infertilitatea la bărbaţi – Simptome şi prevenţie   0

read more
Ai pielea galbenă? Atunci poţi suferi de o boală gravă

Ai pielea galbenă? Atunci poţi suferi de o boală gravă   0

read more
Cum depăşim frica de medici. Metode verificate în cabinet

Cum depăşim frica de medici. Metode verificate în cabinet   0

read more

Scandal de proporţii la un spital din Bârlad. Asistente de la ATI, obligate să facă transfuzii   0

read more
Nou caz șocant la Spitalul Săpoca. O femeie a venit să-și viziteze soțul internat și el nu mai era acolo

Nou caz șocant la Spitalul Săpoca. O femeie a venit să-și viziteze soțul internat și el nu mai era acolo   0

read more
Problemele grave de la Spitalul Săpoca, într-un raport din 2017: pacienţi bătuţi, legaţi, decedaţi după ce şi-au tăiat gâtul

Problemele grave de la Spitalul Săpoca, într-un raport din 2017: pacienţi bătuţi, legaţi, decedaţi după ce şi-au tăiat gâtul   0

read more
Agresiunea de duminică de la Spitalul Săpoca nu este prima. Ce s-a descoperit în urma anchetei Ministerului Sănătăţii

Agresiunea de duminică de la Spitalul Săpoca nu este prima. Ce s-a descoperit în urma anchetei Ministerului Sănătăţii   0

read more
A primit tratament greşit pacientul agresiv de la Spitalul Săpoca? Sorina Pintea: Va stabili Colegiul Medicilor. Ceva s-a întâmplat

A primit tratament greşit pacientul agresiv de la Spitalul Săpoca? Sorina Pintea: Va stabili Colegiul Medicilor. Ceva s-a întâmplat   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.