Conferinta de presa SNMF: Medicii de familie nu pot prescrie analize in consultatiile preventive din pachetul de bazaPrevious Article
30 de milioane de euro pentru digitalizarea sanatatii romanesti. Next Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

TREI profesori universitari de la Fundeni, suspectati ca au furat 3,5 MIL. de euro din banii bolnavilor de cancer.

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
TREI profesori universitari de la Fundeni, suspectati ca au furat 3,5 MIL. de euro din banii bolnavilor de cancer.

Surse judiciare au informat că în dimineața zilei de marți, 20 mai 2014, au fost declanșate 26 de percheziții la Spitalul Fundeni din București și la mai multe farmacii din țară. Acțiunile anchetatorilor vizează și furnizori de medicamente. Sunt vizați 13 medici și farmaciști care sunt suspectați că au comis fraude prin decontarea ilegală de rețete pentru medicamente destinate bolnavilor de cancer.

UPDATE 2  Patru persoane au fost reţinute de procurorii bucureşteni, în dosarul reţetelor false.

Cele patru persoane reţinute, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei, sunt doi diriginţi de farmacii, o persoană care ar fi intermediat achiziţiile de la firme fantomă, precum și un reprezentant al farmaciilor Reţeta , relatează Mediafax

UPDATE 1.Surse citate de mediafax.ro au precizat că ar fi vorba de medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Medicul Otilia Georgescu este de faţă la percheziţia care are loc la Institutul Fundeni, iar în cazul dr. Emilia Niculescu-Mizil, anchetatorii fac o percheziţie la o adresă din Sectorul 2 al Capitalei, potrivit surselor citate.

UPDATE. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunaţat că a început urmărirea penală faţă de zece persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Procurori coordonează ancheta şi,implicit, cele 26 de percheziţii din Bucureşti, judeţele Ilfov, Sibiu şi Dolj.

Din datele şi probele administrate în acest caz rezultă că suspecţii au creat circuite economice şi financiare fictive cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani rezultate din activitatea infracţională şi de a denatura plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul produs bugetului de stat, reprezentând TVA şi impozit pe profit, se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei. Anchetatorii precizaeză că reprezentanţii unei societăţi ce deţine un lanţ de farmacii au înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi cu un comportament de tip fantomă.

În baza a circa 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de medicamentele astfel prescrise, reprezentanţii societăţii în cauză au decontat fraudulos la CASMB suma de circa 8,3 milioane de lei.

Sumele de bani obţinute au fost spălate printr-un circuit financiar fictiv, finalizat cu retragerea în numerar şi însuşirea lor. În cauză s-au emis 10 mandate de aducere.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Oficiali din Poliţia Română au declarat, pentru EVZ, că pe lista celor cercetaţi în acest caz se numără cinci profesori universitari, medici la Spitalul Fundeni. Oamenii legii ne-au precizat că doctorii sunt acuzaţi că întocmeau reţete falsificate pe numele unor pacienţi care nici măcar nu beneficiau de medicamente. E vorba despre pacienţi bolnavi de cancer pe seama cărora medicii decontau la Casa de Asigurări a Municipiului Bucureşti (CASMB) medicamente foarte scumpe, destinate taratamentului.

„De cele mai multe ori, medicamentele nici măcar nu erau achiziţionate. Farmaciştii făceau achiziţii de la firme-fantomă şi, apoi, le decontau cu complicitatea medicilor de la Spitalul Fundeni”, ne-au explicat oficiali apropiaţi anchetei.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni urmează să audieze 25 de persoane în acest caz: medici, farmacişti şi martori din circuitul evazionist. Percheziţiile au loc la Institutul Oncologic Fundeni, la mai multe farmacii, furnizori de medicamente şi la domiciliile celor implicaţi în frauda ce depăşeşte 3,5 milioane de euro.

Acasă la un medic, poliţiştii spun că au găsit 100.000 de euro,140.000 e dolari şi circa 250.000 de lei.

Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti coordonează cele 26 de percheziţii. În municipiul Bucureşti sunt 19 descinderi, în judeţul Sibiu – 3, în Craiova, judeţul Dolj – 1 şi în Ilfov – 3.

La acţiune participă peste 100 de poliţişti de la Poliţia Capitalei, precum şi de la I.P.J. Sibiu.

Până în acest moment a fost confirmată oficial informația că perchezițiile au loc în București, Dolj, Sibiu și Ilfov. În București, perchezițiile au loc la Spitalul Fundeni. Ancheta este realizată cu sprijinul Serviciulului Român de Informații. Din informațiile furnizate până acum rezultă faptul că ancheta vizează fraude comise prin decontarea unor rețete false.

Conform Poliției Române, este anchetată comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fsicală, spălare de bani, dare şi luare de mită, în domeniul medicamentelor.

“Dosarul penal aflat în instrumentarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează întocmirea de reţete false în domeniile oncologic şi hematologic care au fost decontate prin CASMB”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

La farmacii sunt verificate peste o mie de reţete decontate, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, şi facturi fiscale. Reprezentanţii acestora sunt suspectaţi că ar fi efectuat achiziţii fictive de la firme fantomă şi fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente în domeniul oncologic şi hematologic.

La Institutul Oncologic din București perchezițiile au început la ora 6 dimineața. Șapte medici de aici au emise mandate de aducere pe numele lor si sunt anchetați. Surse judiciare citate de B1 TV spun că anchetatorii au descoperit mii de acte de identitate false folosite pentru rețete prin care s-a fraudat sistemul de asigurări de sănătate.

Surse judiciare susțin că mascații au găsit sume foarte mari în casa unui medic și la domiciliul unei farmaciste. Medicul avea acasă 140.000 de dolari şi 250.000 de lei, în timp ce la farmacistă au fost găsiţi 100.000 de lei şi peste 23.000 de euro.

Cinci procurori sunt la Poliția Capitalei, unde vor avea loc audierilor celor 13 suspecți pe numele cărora s-au emis mandate de aducere.

Sursa

1 Comment

Leave Your Comment

<

*

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more

COMUNICAT – CNAS a accesat fonduri europene în valoare de 20 milioane euro pentru dezvoltarea și implementarea unui sistem integrat de management   0

read more
Descoperire epocală. Oamenii de știință au găsit metoda prin care pot fi distruse celulele canceroase, în toate tipurile de cancer

Descoperire epocală. Oamenii de știință au găsit metoda prin care pot fi distruse celulele canceroase, în toate tipurile de cancer   0

read more
Alertă medicală în Buzău: 22 copii diagnosticați cu gripă

Alertă medicală în Buzău: 22 copii diagnosticați cu gripă   0

read more
O parte nou descoperită a sistemului imunitar ar putea trata toate cancerele

O parte nou descoperită a sistemului imunitar ar putea trata toate cancerele   0

read more
Există teste care pot depista cancerul înainte de apariţia simptomelor? Cum răspund specialiştii

Există teste care pot depista cancerul înainte de apariţia simptomelor? Cum răspund specialiştii   0

read more

Țara care impune restricții pentru paracetamol și aspirină, din cauza unor cazuri grave. Au fost pacienți în pericol și în România   0

read more
Molecule
magnetizate pentru depistarea cancerului mamar. Studiu

Molecule magnetizate pentru depistarea cancerului mamar. Studiu   0

read more
Cauzele chisturilor
hepatice. Când este indicat tratamentul şi în ce constă

Cauzele chisturilor hepatice. Când este indicat tratamentul şi în ce constă   0

read more
Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani. Mama unui copil salvat: „A fost un chin timp de şase ani”

Cinci vieți salvate de moartea unui copil de 10 ani. Mama unui copil salvat: „A fost un chin timp de şase ani”   0

read more
Spitalul Universitar din Capitală, amendat cu 20.000 de lei pentru pacienţii morţi abandonaţi pe holuri

Spitalul Universitar din Capitală, amendat cu 20.000 de lei pentru pacienţii morţi abandonaţi pe holuri   0

read more
Tehnica de editare genetică Crispr, testată în premieră in vivo, pe oameni, similar unui medicament

Tehnica de editare genetică Crispr, testată în premieră in vivo, pe oameni, similar unui medicament   0

read more
Conf.dr. Roxana Nemeş:
„Astmul bronşic nu se rezolvă cu salina“

Conf.dr. Roxana Nemeş: „Astmul bronşic nu se rezolvă cu salina“   0

read more
Ghidurile medicale din România sunt expirate. Asistent: Dacă ar fi un incendiu în sala de operații, nu știu pe unde pot să ies

Ghidurile medicale din România sunt expirate. Asistent: Dacă ar fi un incendiu în sala de operații, nu știu pe unde pot să ies   0

read more
Evali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

Evali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele   0

read more
”La ce mă expun dacă îmi montez sterilet?” Dr Ciprian Pop Began răspunde

”La ce mă expun dacă îmi montez sterilet?” Dr Ciprian Pop Began răspunde   0

read more
Alimentele light, mai sănătoase sau nu? Sfatul specialistului

Alimentele light, mai sănătoase sau nu? Sfatul specialistului   0

read more
Boala necunoscută în România care este indusă de ţigara electronică. Prof.dr. Florin
Mihălţan: „Este o nouă consecinţă a fumatului“

Boala necunoscută în România care este indusă de ţigara electronică. Prof.dr. Florin Mihălţan: „Este o nouă consecinţă a fumatului“   0

read more
Spital județean în criză de mâncare pentru pacienți. Manager: Sunt alimente pentru săptămâna viitoare

Spital județean în criză de mâncare pentru pacienți. Manager: Sunt alimente pentru săptămâna viitoare   0

read more
Organismul luptă cu celulele canceroase din interiorul tumorilor, ceea ce explică de ce imunoterapia e eficientă la unii pacienţi

Organismul luptă cu celulele canceroase din interiorul tumorilor, ceea ce explică de ce imunoterapia e eficientă la unii pacienţi   0

read more
O tânără însărcinată în nouă luni a murit, după ce a plecat de la spital unde i s-a spus că are „o stare bună”

O tânără însărcinată în nouă luni a murit, după ce a plecat de la spital unde i s-a spus că are „o stare bună”   0

read more
Încă un medic fals în România, descoperit de o echipă Digi24. Bărbatul este de fapt un programator IT

Încă un medic fals în România, descoperit de o echipă Digi24. Bărbatul este de fapt un programator IT   0

read more
Ministerul Sănătăţii s-a sesizat după ancheta Digi24 şi a cerut controale privind medicul fals, care era, de fapt, programator IT

Ministerul Sănătăţii s-a sesizat după ancheta Digi24 şi a cerut controale privind medicul fals, care era, de fapt, programator IT   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.