Norme Coca 2023 - 2024
Insomnia sau tulburările de somn nu ar trebui ignorate, afirmă specialiştii, care spun că pe termen lung aceastea ne afectează sănătatea. Statisticile de specialitate arată că o persoană din trei suferă de insomnie la un moment dat în viaţă. Femeile sunt de două ori mai expuse riscului de a dezvolta această afecţiune. Un profesor de la Harvard susţine că un exerciţiu de respiraţie îi va face şi pe cei mai mari insomniaci să adoarmă în 60 de secunde.

Secolul XXI a reprezentat un pas important în ceea ce priveşte evoluţia tehnologiei, dar cu un preţ pe care mulţi dintre noi îl plătesc: insomnia. Experţii în tulburări de somn spun că numărul persoanelor care se confruntă cu insomnii este în continuă creştere, mai ales că există în permanenţă nevoia de a fi ”conectaţi” 24 de ore din 24, 7 zile din 7, scrie Medical Daily.

Dr. Andrew Weil, de la Harvard, susţine că tulburările de somn pot fi combătute cu ajutorul unui simplu exerciţiu de respiraţie. Este vorba de tehnica 4.7.8.  Medicul a conceput numeroase exerciţii de respiraţiei pe parcursul carierei sale, dar susţine că această tehnică este cea mai eficientă dintre toate. Dr. Weil spune că acest exerciţiul de respiraţie nu este un bun somnifer, dar este şi un instrument excelent de relaxare.

Deşi exerciţiul se poate face în orice poziţie, Weil recomandă poziţia de şezut, cu spatele drept şi sprijinit de perete, scaun sau orice fel de suport. Pentru a adormi în 60 de secunde este recomandat să faceţi exerciţiul stând întinşi în pat.

După ce vă asumaţi poziţia corectă, poziţionaţi-vă limba în spatele dinţilor de sus, în locul de unde începe cerul gurii. Acest lucru nu este obligatoriu, dar poziţia limbii urmăreşte ca aerul expirat să se mişte prin toată gura şi să fie expirat corespunzător. Apoi, urmaţi paşii de mai jos:

● Închideţi gura şi inhalaţi aerul pe nas. Număraţi până la patru.
● Ţineţi aerul în piept pentru şapte secunde.
● Expiraţi tot aerul strâns în plămâni pe parcursul a opt secunde. Odată cu aerul, simţiţi-vă liber să daţi glas şi sunetului puternic al expirării, vă veţi simţi mai bine.

Acest exerciţiu încetineşte bătăile inimii şi favorizează circulaţia oxigenului şi eliminarea toxinelor. Deşi acest exerciţiu este folosit, în mod tradiţional, în cazurile de insomnie, el poate fi folosit cu succes şi în alte situaţii: înainte să răspundeţi la o întrebare când sunteţi nervos - în locul tehnicii de a număra până la 10, când aveţi emoţii înainte de un interviu sau când sunteţi agitat.

 

Sursa

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro