O fată în vârstă de 14 ani, cu rujeolă în formă severă, a decedat la Institutul Matei Balş din Capitală, unde fusese transferată de la Spitalul “Marie Curie”. Adolescenta nu era vaccinată şi avea mai multe boli asociate, a declarat directorul Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibie (CNPCBT), dr Adriana Pistol.
Autor Claudia Spridon Sursa Adevarul.ro
O fată în vârstă de 14 ani, cu rujeolă în formă severă, a decedat la Institutul Matei Balş din Capitală, unde fusese transferată de la Spitalul “Marie Curie”.
Adolescenta nu era vaccinată şi avea mai multe boli asociate, a declarat directorul Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibie (CNPCBT), dr Adriana Pistol.
UPDATE „Astăzi, 16 decembrie, Institutul Cantacuzino a informat că atât rezultatul testarii probei de ser cât şi al fragmentului de pulmon sunt pozitive pentru rujeolă, în cazul copilului din judeţul Dolj. Astfel, numărul deceselor confirmate provocate de rujeolă ajunge la 8”, informează Ministerul Sănătăţii.
UPDATE Ministerul Sănătăţii au hotărât scăderea vârstei de vaccinare de la un an la nouă luni după ce numărul cazuri a ajuns la 1725 iar şapte decese de rujeolă au fost deja confirmate de laborator.
1. Prima măsură este coborârea vârstei de vaccinare cu prima doză de vaccin ROR la 9 luni, în conformitate cu prevederile internaţionale privind acţiunile întreprinse în caz de epidemie şi cu prevederile caracteristicilor produsului, deoarece principala caracteristică a actualei epidemii de rujeolă este că afectează şi copiii cu vârsta sub un an (rata incidenţei este de 68,8/100.000). De aceea, copiii vaccinaţi mai devreme conform acestei prevederi vor fi apoi vaccinaţi conform Programului Naţional de Imunizare la vârsta de 12 luni şi la vârsta de cinci ani.
2. De asemenea, recomandarea experţilor OMS este de a realiza cât mai repede recuperarea copiilor din grupa de vârstă sub cinci ani care nu au nicio doză de vaccin şi a copiilor din grupa de vârstă 5-9 ani care nu au două doze de vaccin ROR conform Calendarului Naţional de Vaccinare.
3. Pentru punerea în practică a acestor măsuri, medicii de familie au început catagrafierea copiilor eligibili între 9 luni şi 9 ani complet nevaccinaţi cu ROR şi pe cei cu vârsta între 5 şi 9 ani care au o singura doză de vaccin. În plus, acolo unde este posibil, asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari au început deja convocarea copiilor la cabinete.
4. Stocurile de vaccin ROR sunt suficiente în acest moment, atât pentru vaccinările suplimentare cât şi pentru cele la termen. Astfel, la nivel naţional sunt disponibile în jur de 300 de mii de doze de vaccin ROR. „Copila avea mai multe boli asociate. A fost internată mai întâi la Spitalul de copii “Marie Curie” din Capitală. Starea ei era tot mai gravă şi a fost transferată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” cu rujeolă în formă severă”, a precizat directorul Adriana Pistol.
Citeste mai departe
Citeste si ....
- DOCUMENT Ministerul Educației dă vina pe propaganda negativă făcută de reprezentanții bisericii pentru criza vaccinurilor
- Dr. Sandra Alexiu: vaccinurile sunt, probabil, printre cele mai sigure medicamente.
- De ce nu a fost declarata epidemie de gripa in Romania, chiar daca numarul deceselor se apropie de 100. Criteriile in functie de care se declara o epidemie, explicate de specialisti
- Prostia ucide!
- Se cere un program pentru medicii de familie, ca sa isi testeze toti oamenii de pe lista pentru hepatita, HIV, SIDA
- Cum explică ministrul Sănătății problemele din spitale și valul de îmbolnăviri de gripă
- Ordinul nr. 110/2018 pentru aprobarea normelor metodologice de implementare a prevederilor Regulamentului sanitar internațional 2005 referitoare la vaccinarea contra febrei galbene și/sau a altor boli care pot constitui o amenințare pentru sănătatea publică
- Ce MĂSURI impune Ministerul SĂNĂTĂȚII în GRĂDINIȚE și ȘCOLI pentru evitarea RĂSPÂNDIRII virusului GRIPAL
- Epidemie de gripa in Franta si Marea Britanie – avertismentul MAE
- „Mai vrea cineva să vadă copii mutilați în urma poliomielitei?“
- Argeș: Nereguli în urma verificărilor la medicii de familie județ
- Colegiul Medicilor cere Camerei Deputatilor sa adopte cat mai rapid legea vaccinarii: Vaccinarea este un drept al copilului
- Doze insuficiente de vaccin antigripal. Medicii de familie fac o selecție a pacienților pentru imunizarea gratuită
- Scandal în Filipine după ce producătorul european al unui vaccin a avertizat că produsul ar putea agrava boala
- De ce nu au medicii de familie nici până acum vaccin antigripal în cabinete
- Amendamentele aduse Legii vaccinării nu-i mai obligă pe părinţi să-şi imunizeze copiii. Specialişti: „E foarte grav, legea ar rămâne fără conţinut”
- Aproape o suta de noi cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana, 20 in judetul Mures
- Rujeola: Epidemie fără sfârșit. Medicii de familie: Trebuie gândită o strategie, nu heirupisme
- INTERVIU VIDEO / Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Vaccinarea copiilor va deveni obligatorie la începutul anului viitor. Sunt foarte multe voci ale antivacciniștilor
- HARTA interactiva ce iti prezinta zonele afectate de nevaccinare .
- Unitatea militară Cantacuzino. PING-PONG CU VACCIN: DE LA SĂNĂTATE LA EDUCAȚIE, ÎNAPOI LA SĂNĂTATE, ACUM LA APĂRARE
- Președintele UCOS Sibiu- ”Vaccinarea nu cauzează autism”.
- LEGEA VACCINĂRII. Se pregătesc normele de aplicare. Ministrul Sănătăţii şi-a vaccinat fetele.
- Legea vaccinării obligatorii a fost adoptată de plenul Senatului.
- România furată. Cum s-a prăbuşit Institutul Cantacuzino în plin succes pe piaţa vaccinurilor.
- Infografic: VACCINAREA ŢINE ŞI DE EDUCAŢIE
- Mii de viroze în toată ţara. Vaccinul antigripal nu a ajuns încă la medicii de familie
- Legea vaccinării, încă un pas spre adoptare. Medic: Cel care blochează intrarea copilului în școală va fi părintele, nu legea
- Obligativitatea vaccinării încinge spiritele la Cluj. Dezbatere pro şi contra cu parlamentari, medici şi părinţi
- Legea vaccinării. Noi controverse în Parlament: Disputa ONG-urilor cu senatorii
- Urmările dramatice ale campaniei anti-vaccin
- Marea Britanie caută 500 de voluntari pentru testarea unui vaccin antigripal “universal”
- Programul de vaccinare, BLOCAT în instanță
- Medic de familie: „Degeaba vaccinezi în ianuarie, nu mai are efect”
- Autorităţile sanitare au amendat câţiva medici de familie, pentru că nu şi-au convins pacienţii să-şi vaccineze copiii.
- Din pacate schema de vaccinare se schimbă în funcţie de cum sunt vaccinuri.
- Ţuţuianu: Institutul Cantacuzino ar putea produce vaccinuri în doi ani; trebuie să alocăm anual 25 de milioane de euro
- Medic de familie: „Refuzul părinţilor de a vaccina copilul, fără un motiv medical dovedit cu acte, îi poate aduce în faţa instanţei”
- Academia Romana amendeaza aspru Legea vaccinarii. Intre informare si vaccinare este o mare zona gri.
- Lista cu cabinete pentru vaccinari internationale.
0 Comments
Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !
But You can be first to leave a comment !