Anamaria Crăciun are 27 de ani şi este din Oradea. În 2011 s-a căsătorit cu Adrian. Nu au apucat însă să savureze prea multe clipe de fericire: la puţin timp de la nuntă, Anamaria a început să se simtă rău.
“A început să mă doară capul, să mă doara burta, să nu mai am poftă de mâncare, să nu mai am stabilitate, să am ameţeli”, povesteşte Anamaria Crăciun.
Pentru că simptomele persistau, tânăra a ajuns la spital. Verdictul medicilor a căzut ca un trăznet: tumoare malignă pe creier.
“A fost un şoc pentru mine boala ei, dar am ştiut că trebuie să fiu tare ca să putem trece cu bine împreună peste acest lucru”, spune Adrian Crăciun, soţul tinerei.
Au urmat două operaţii şi trei ani de terapie convenţională la clinica de oncologie din Oradea. Pentru că se simţea tot mai rău, Anamaria a decis să plece în Germania la începutul anului 2014 pentru a încerca imunoterapia, un concept aproape necunoscut în România şi puţin promovat în Europa.
“Celulele dendritice consumă celulele canceroase, le digeră, după care prezintă la suprafaţa lor proteine ale tumorii. Celulele de atac ale organismului intră în contact cu celulele dendritice, primesc semnalul “Acesta este inamicul” şi se răspândesc în corp pentru a distruge tumorile”, a explicat prof. dr. Thomas Nesselhut, specialist în imunoterapie şi tratamentul cancerului.
Intreaga terapie se bazeaza pe ideea ca…
…sistemul imunitar al omului poate distruge tumoarea, fără ca stilul de viaţă al pacientului să fie foarte afectat. Peter este din Sydney, Australia, şi este bolnav de cancer din 2010.
“Îmi iau vaccinurile de trei ani, am o calitate bună a vieţii, astăzi iau vaccinul numărul 18. Are efecte foarte bune asupra mea.”
Ideea de vaccin împotriva cancerului nu este foarte nouă. Ea a putut fi însă pusă în practică abia după descoperirea celulelor dendritice, în anii ’70, de către cercetătorul canadian Ralph Steinmann. Douăzeci de ani mai târziu, J. H. Peters, un alt cercetător de la universitatea germană Gottingen a descoperit posibilitatea de a folosi aceste celule la distrugerea tumorilor.
“Noi oferim aceste celule pacientului, iar apoi procesul începe: celulele dendritice stimulează celulele de atac ale sistemului imunitar pentru a distruge ţinta”, spune prof. dr. Thomas Nesselhut.
Vaccinul cu celule dendritice nu este un produs de larg consum şi nu poate fi creat la scară industrială de industria producătorilor de medicamente. El se bazează pe celule din sângele pacienţilor care devin celule dendritice în laboratoare speciale, care costă milioane de euro.
“Important pentru noi este că aceste celule pe care le producem să intre în contact cu antigeni ai tumorii, pe care apoi o atacă”, susţine Gonzalo Regalo, şeful laboratorului.
Aceasta terapie este folosita in Germania si la…
…tratarea animalelor de companie bolnave de cancer. Cai de rasă de mare valoare au putut fi astfel salvaţi, iar principiul este identic cu cel care funcţionează în cazul oamenilor
“Diferenţa este că terapiile convenţionale slăbesc sistemul imunitar. Această terapie, la fel ca şi în cazul oamenilor, stimulează sistemul imunitar, astfel încât corpul să poată lupta împotriva cancerului“, a precizat dr. Thomas Grammel, medic veterinar.
Peste 5000 de pacienţi din întreaga lume au apelat la această terapie a clincii din Duderstadt. Costurile sunt însă mari, astfel că puţini pacienţi îşi permit să plătească terapia de zeci de mii de euro. Anamaria este singura pacientă din România care a renunţat complet la chimioterapie pentru a încerca imunoterapia, însă doar după o campanie susţinută de strângere de fonduri, în urmă căreia s-au adunat aproape 50 de mii de euro.
Sursa
Citeste si ....
- Recomandari noi facute de OMS in privinta combaterii cancerului de col uterin
- Campania de depistare a cancerului de piele organizată la Târgu Mureș continuă
- DOCUMENT Ministerul Educației dă vina pe propaganda negativă făcută de reprezentanții bisericii pentru criza vaccinurilor
- Dr. Sandra Alexiu: vaccinurile sunt, probabil, printre cele mai sigure medicamente.
- De ce nu a fost declarata epidemie de gripa in Romania, chiar daca numarul deceselor se apropie de 100. Criteriile in functie de care se declara o epidemie, explicate de specialisti
- Prostia ucide!
- Se cere un program pentru medicii de familie, ca sa isi testeze toti oamenii de pe lista pentru hepatita, HIV, SIDA
- Cum explică ministrul Sănătății problemele din spitale și valul de îmbolnăviri de gripă
- Noul vaccin pentru cancer distruge tumorile in 10 zile.
- Ordinul nr. 110/2018 pentru aprobarea normelor metodologice de implementare a prevederilor Regulamentului sanitar internațional 2005 referitoare la vaccinarea contra febrei galbene și/sau a altor boli care pot constitui o amenințare pentru sănătatea publică
- Ce MĂSURI impune Ministerul SĂNĂTĂȚII în GRĂDINIȚE și ȘCOLI pentru evitarea RĂSPÂNDIRII virusului GRIPAL
- Revoluţia fiscală îi loveşte pe bolnavi, inclusiv pe cei de cancer, dar şi pe gravide
- C. Uscatu (ONG): Decontarea unor citostatice pentru un copil, refuzată la Institutul Fundeni
- Epidemie de gripa in Franta si Marea Britanie – avertismentul MAE
- „Mai vrea cineva să vadă copii mutilați în urma poliomielitei?“
- Argeș: Nereguli în urma verificărilor la medicii de familie județ
- Chimioterapia potențată de insulină, o speranță pentru pacienții cu cancer
- Paula Herlo, despre salvarea copiilor bolnavi de cancer: Angajații CNAS ar fi fraudat jumătate din cât ar costa un spital nou
- Colegiul Medicilor cere Camerei Deputatilor sa adopte cat mai rapid legea vaccinarii: Vaccinarea este un drept al copilului
- Doze insuficiente de vaccin antigripal. Medicii de familie fac o selecție a pacienților pentru imunizarea gratuită
- Scandal în Filipine după ce producătorul european al unui vaccin a avertizat că produsul ar putea agrava boala
- O fetiță de 8 ani se va trata la Timișoara după ce instanța i-a obligat părinții să accepte o intervenție chirurgicală
- De ce nu au medicii de familie nici până acum vaccin antigripal în cabinete
- Amendamentele aduse Legii vaccinării nu-i mai obligă pe părinţi să-şi imunizeze copiii. Specialişti: „E foarte grav, legea ar rămâne fără conţinut”
- Aproape o suta de noi cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana, 20 in judetul Mures
- România vânează cele mai ieftine tratamente anti-cancer
- Rujeola: Epidemie fără sfârșit. Medicii de familie: Trebuie gândită o strategie, nu heirupisme
- Program oncologic făcut pe genunchi
- INTERVIU VIDEO / Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Vaccinarea copiilor va deveni obligatorie la începutul anului viitor. Sunt foarte multe voci ale antivacciniștilor
- HARTA interactiva ce iti prezinta zonele afectate de nevaccinare .
- Unitatea militară Cantacuzino. PING-PONG CU VACCIN: DE LA SĂNĂTATE LA EDUCAȚIE, ÎNAPOI LA SĂNĂTATE, ACUM LA APĂRARE
- Președintele UCOS Sibiu- ”Vaccinarea nu cauzează autism”.
- Spital adventist oncologic, la standarde occidentale, în România.
- LEGEA VACCINĂRII. Se pregătesc normele de aplicare. Ministrul Sănătăţii şi-a vaccinat fetele.
- Oncolog: „Orice tratament medical, oricât de simplu, are efecte secundare“. Consecinţele chimioterapiei în cancerul de sân
- Legea vaccinării obligatorii a fost adoptată de plenul Senatului.
- România furată. Cum s-a prăbuşit Institutul Cantacuzino în plin succes pe piaţa vaccinurilor.
- Americanii schimbă modul de tratament al cancerului, pentru a proteja organismul
- Infografic: VACCINAREA ŢINE ŞI DE EDUCAŢIE
- Investigaţiile medicale moderne ajută la disgnosticarea precoce a cancerului.
0 Comments
Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !
But You can be first to leave a comment !