Incredibil, dar adevarat! Dan Oprea, chirurgul care a dezvaluit dezastrul din spitalul judetean Ploiesti, va fi supus unei expertize psihiatricePrevious Article
COMUNICAT DE PRESA In premiera, cercetatorii au reusit sa dezvolte structuri de rinichi tridimensionale, folosind celule stemNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

VAI: CONDUCEREA SPITALULUI VREA SA-L DECLARE NEBUN PE CHIRURGUL OPREA – SURSE

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
VAI: CONDUCEREA SPITALULUI VREA SA-L DECLARE NEBUN PE CHIRURGUL OPREA – SURSE

Aceste randuri vi se adreseaza voua, celor aproximativ 800.000 de potentiali pacienti ai Spitalului Judetean de Urgentă Ploiesti care staţi blanzi sau, cel mult, faceti efortul de a comenta sfios.

“Am o adresă de la domnul doctor, o solicitare către manager, care a fost făcută în aceeaşi zi sau la o zi diferenţă după acest memoriu, în care îmi spune că e epuizat fizic şi psihic, că starea de sănătate nu-i mai permite să intervină operator vizavi de pacienţii de urgenţă şi să doreşte să nu mai fie prins în gărzile de la Spitalul judeţean pe chirurgie” declara ieri pentru Mediafax managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu.

Efectul acestei declaraţii s-a simţit astăzi, când surse din parohia domnului Strâmbeanu ne-au atenţionat că distinsul director a forţat lucrurile până “s-a decis” efectuarea unui control psihiatric al chirurgului Dan Oprea.

Dar ce a făcut chirurgul Oprea de trebuie în mod obligatoriu evaluat psihiatric? Evident că e ceva foarte grav! Un lucru pentru care între anii ’45 – ’89 ar fi fost trimis la Canal după o cură cu electrozi pe la Socola: a trimis o scrisoare unui ziar – Telegrama.

Ce era atât de grav cu documentul ăla? Păi nesimţitul de doctor a simţit nevoia să ia atitudine, prima acţiune de acest fel după 23 de ani de la lepădarea de comunism în Judeţeanul Groazei – cum îmi place mie să alint stabilimentul domnului Strâmbeanu.

Chirurgul Oprea a simţit nevoia să ragă, să urle, să ţipe despre lagărul în care reuşeşte uneori să facă performanţe uimitoare, iar alteori să patineze pe pojghiţa subţire a malpraxisului. Ce cred eu că a urmărit doctorul Oprea? Sincer, fără să-l cunosc, pot să pun pariu că a avut convingerea că poate – poate măcar unul dintre cele câteva zeci de colegi sau măcar unul dintre cei aproximativ 800.000 de potenţiali pacienţi (97% din populaţia judeţului Prahova) să i se alăture şi să urle alături de el pentru că, în mod paradoxal, chirurgul Oprea nu spune nicio noutate şi nu dezvăluie niciun secret de stat: sub conducerea lui Adrian Strâmbeanu Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti a început să semene din ce în ce mai mult cu un purgatoriu, cu punct terminus pentru oricare pacient.

Ei bine, pentru această naivitate îşi merită expertiza: niciun coleg, niciun pacient, niciun oficial, nimeni, dar nimeni, nu este alături de el.

Şi apoi, cine este scula asta de chirurg să se plângă de actele manageriale ale unui director care nu mai târziu de anul trecut a decis că este mai bine să bage 1.683.470 lei într-un sediu administrativ în contextul în care pacienţii stau pe saltele pline de sânge şi urină, îşi împart mesele cu gândacii sau aşteaptă ca vitele ore în şir să fie băgaţi în seamă la UPU.

Cât tupeu poate să aibă să vorbească despre lipsa unui minim de dotări pentru un act medical decent în contextul în care managerul a decis că achiziţionarea aparat RMN nu este o prioritate. Vita de pacient să se ducă să-şi facă analizele la privatul căruia i-a închiriat o halcă din clădire, iar zombiul de doctor aglutinat după câteva ore de intervenţii în condiţii de ev mediu să-şi asume eventualul malpraxis în cazul în care dă chix în lipsa unor analize clare.

Ce nesimţit, clar de evaluat psihiatric şi de dat afară din “lumea medicală”, este chirurgul care şi-a asumat în această toamnă intervenţii în săli de operaţie neîncălzite pentru că managerul a decis că trebuie făcută economie?

Mă rog, lista ar putea continua. Ce vreau eu să spun cu asta? Păi nimic mai simplu: alături de ceilalţi colegi din redacţie, suntem solidari cu chirurgul Dan Oprea. Depunem mărturie că, atât în calitate de jurnalişti, cât şi ca pacienţi ai Judeţeanului domnului Strâmbeanu, am avut contact cu toate realităţile exprimate de doctorul Dan Oprea în scrisoarea trimisă colegilor de la Telegrama.

Drept urmare, pentru a înlătura fie şi o minimă posibilitate a unei demenţe colective, îl somăm pe această cale pe domnul Adrian Strâmbeanu, manager general al SJU Ploieşti, să ne aranjeze şi nouă câteva şedinţe de exorcizare. Pentru că începând de astăzi, în fiecare zi, îi vom face câte o relatare halucinantă din parohie.

Citeşte aici scrisoarea deschisă de la care a pornit totul:

“Am ajuns să-mi fie ruşine să spun unde lucrez. E jale! De vreo 4-5 ani, cei îndrituiţi să conducă acest spital nu mai reuşesc să facă faţă acestei provocări. Nu sunt bani pentru nimic. O instalaţie de sterilizare cu etilenoxid zace de peste un an şi nu se poate repara, deşi compresorul buclucaş nu costă mai mult de 2.000 euro.

Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori. Aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu. Pense Liga Sure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic – rachetă cosmică… Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante. Intervenţiile chirurgicale devin un adevărat hazard.

Nu sunt garnituri de cauciuc, toate scapă bioxidul de carbon, astfel încât la o colecistectomie se consumă sute de litri în loc de 20-30 litri. Instrumentarul este uzat în ultimul hal.

Pensele sunt cu greu folosite, de multe ori legate cu aţă chirurgicală. La endoscopie nu sunt pense de biopsie, de extragere de calculi.

Ba nu există personal, ba nu se poate folosi un roentgen mobil, care se află în custodia unei secţii non chirurgicale.

Pentru a efectua o papilo sfincterotomie endoscopică, chirurgul trebuie să se roage, la propriu, de medicii unei alte secţii, pentru a putea folosi  o sală de operaţii cu pereţi izolaţi împotriva dispersiei de radiaţii radioactive.

Daca vrei să tratezi un  bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile, pentru ca zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis. Gândaci în saloane.

Paturi second-hand. Cazarmament rupt. Perne cu gâlme. Aici sunt şefi de secţie de 20 de ani, de ei depinde dacă un pacient face sau nu o investigaţie de înaltă performanţă.

Ăştia sunt veşnici şi nemuritori! Pentru ce să faci un doctorat, o altă specialitate, dacă ăştia te sufocă şi umilesc sistematic. Trebuie să-i aştepţi şi la WC, să obţii o semnătură! Dacă ai ghinion să nu te iubească, ăla eşti, împreună cu bolnavul tău cu tot.”

Sursa

 

2 Comments

  1. Andu 23:07, Nov 27, 2013

    Mie, Domnul Doctor Dan Oprea mi-a salvat viata, in acest spital mizer, in conditiile descrise de Dansul in acel email. Este un OM deosebit, si ii voi purta recunostinta cat voi trai!

    Reply to this comment

Leave Your Comment

<

*

Slide

Inegalitatile in sanatate – de la secret murdar la prioritate europeana

Inegalitatile in sanatate – de la secret murdar la prioritate europeana   0

1.300 de miliarde de euro. La atât se cifrează anual în Uniunea Europeană costurile evitabile ale inegalităţilor în sănătate – acele diferenţe nedrepte şi evitabile de sănătate, influenţate de acţiunile [...]

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Banner

Adio durere

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Asistent din Iași, surprins cu urmele măștii pe față. Fotografia a devenit virală

Asistent din Iași, surprins cu urmele măștii pe față. Fotografia a devenit virală   0

read more
Britanicii dezvoltă un test rapid pentru detectarea primelor semne de Covid-19

Britanicii dezvoltă un test rapid pentru detectarea primelor semne de Covid-19   0

read more
Cum să-ţi dai seama dacă ai fost deja infectat cu coronavirus?

Cum să-ţi dai seama dacă ai fost deja infectat cu coronavirus?   0

read more
STUDIU Grupa sanguină poate influenţa rezistenţa organismului faţă de coronavirus

STUDIU Grupa sanguină poate influenţa rezistenţa organismului faţă de coronavirus   0

read more
Firea: Consultaţii gratuite on-line la 18 spitale din Capitală. Pe site răspund 500 de medici din peste 30 de specializări

Firea: Consultaţii gratuite on-line la 18 spitale din Capitală. Pe site răspund 500 de medici din peste 30 de specializări   0

read more
Pasageri de pe Otopeni, indiferenți față de distanța de siguranță și nemulțumiți că trebuie să intre în carantină

Pasageri de pe Otopeni, indiferenți față de distanța de siguranță și nemulțumiți că trebuie să intre în carantină   0

read more
Cât rezistă coronavirusul pe exteriorul unei măşti şi pe diverse alte suprafeţe

Cât rezistă coronavirusul pe exteriorul unei măşti şi pe diverse alte suprafeţe   0

read more
Coordonatorul militar al Spitalului Județean Suceava: „O parte din cadrele medicale refuzau să poarte echipamente de protecție”

Coordonatorul militar al Spitalului Județean Suceava: „O parte din cadrele medicale refuzau să poarte echipamente de protecție”   0

read more
VIDEO | O aeronavă TAROM a adus 200.000 de măști din China. Piloții, în izolare obligatorie după o cursă în premieră

VIDEO | O aeronavă TAROM a adus 200.000 de măști din China. Piloții, în izolare obligatorie după o cursă în premieră   0

read more
CTP, despre noul ministru al Sănătății: Domnul Tătaru m-a convins că are controlul, că știe ce se întâmplă în țară

CTP, despre noul ministru al Sănătății: Domnul Tătaru m-a convins că are controlul, că știe ce se întâmplă în țară   0

read more
Situațiile de criză au nevoie de oameni pregătiți și de măsuri de siguranță

Situațiile de criză au nevoie de oameni pregătiți și de măsuri de siguranță   0

read more

Lista DCI din HG nr 720/2008 notate cu **, **^1, **^1Ω si **^1β ce se elibereaza prin farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie medicala   0

read more
Când nu mai e contagios un bolnav de Covid-19? Concluzia cercetătorilor germani

Când nu mai e contagios un bolnav de Covid-19? Concluzia cercetătorilor germani   0

read more
Vaccinul BCG împotriva tuberculozei, un posibil „scut“ pentru personalul din sănătate în lupta împotriva Covid-19

Vaccinul BCG împotriva tuberculozei, un posibil „scut“ pentru personalul din sănătate în lupta împotriva Covid-19   0

read more
Ministrul Sănătății: Avem trei focare de infecție, la Suceava, Arad și Deva. La Țândărei se poate ajunge la carantinare

Ministrul Sănătății: Avem trei focare de infecție, la Suceava, Arad și Deva. La Țândărei se poate ajunge la carantinare   0

read more
Prof.dr.
Olga Simionescu: „SARS-CoV-2 este
un virus extrem de inteligent“

Prof.dr. Olga Simionescu: „SARS-CoV-2 este un virus extrem de inteligent“   0

read more
Ministrul Sănătății: De săptămâna viitoare vom avea Euthyrox în farmacii

Ministrul Sănătății: De săptămâna viitoare vom avea Euthyrox în farmacii   0

read more
Nou studiu supus analizei la Casa Albă: coronavirusul ar putea fi răspândit în timpul vorbirii sau doar prin simpla respiraţie

Nou studiu supus analizei la Casa Albă: coronavirusul ar putea fi răspândit în timpul vorbirii sau doar prin simpla respiraţie   0

read more
Ce spune ministrul Sănătății despre asistenta medicală hărțuită de vecini și de patronul unui magazin

Ce spune ministrul Sănătății despre asistenta medicală hărțuită de vecini și de patronul unui magazin   0

read more
Ministrul Sănătății, precizări despre bonusul de 500 de euro: Se dă pe toată perioada pandemiei

Ministrul Sănătății, precizări despre bonusul de 500 de euro: Se dă pe toată perioada pandemiei   0

read more
Coronavirus: 30% din bolnavi nu sunt detectaţi de testele actuale

Coronavirus: 30% din bolnavi nu sunt detectaţi de testele actuale   0

read more
Asistentă de la Ambulanță infectată cu COVID-19, după ce a mers la un pacient care nu a spus că a venit din Anglia. Colegii, în izolare

Asistentă de la Ambulanță infectată cu COVID-19, după ce a mers la un pacient care nu a spus că a venit din Anglia. Colegii, în izolare   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.