Situația gravă existentă la nivelul asistenței medicale primare, dar și a întregului sistem medical este motivul principal pentru care Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), în calitate de reprezentanți ai medicilor de familie din România, au decis să iniţieze o serie de proteste. În această săptămână, medicii fac grevă japoneză şi lucrează la cabinete cu o banderolă albastră la braţ, însă au programate marşuri de protest şi o grevă generală în luna aprilie. 

"Practicarea profesiei noastre a ajuns un demers greoi, birocratic și riscant, cu legi ambigui, softuri gratuite dar nefuncționale, imputări abuzive si aberante, practic o cursă cu obstacole și cu o finanțare la limita subzistenței cabinetelor. Am elaborat in ultimul an zeci de documente atent argumentate, pe care le-am depus la CNAS, la MS, la Guvern. Susținerea asistenței medicale primare s-a manifestat însă numai în discursuri. În realitate suntem discriminați prin decizii arbitrare. Suntem aproape o treime din medicii tarii și suntem angajatori pentru 20 000 de asistente medicale. Ne îngrijim de nevoile medicale de bază ale pacienților și reprezentăm, de regulă, singura asistență medicală la care pacienții noștri au acces" - se arată într-un comunicat de presă comun al celor două organizaţii profesionale. 

 Citeste si vizioneaza ce s-a intamplat in a doua zi de GREVA-

Citeste intreg articolul AICI

MEDIC: Practica profesiei a ajuns o cursă cu obstacole!

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro