Autor C D Sursa amfms.ro
Nu dorim sa comentam decizia unui tribunal sau a vreunei comisii ce apartine de un Colegiu al Medicilor din Romania dar raman multe semne de intrebare la care timpul ( uneori nici el ) nu vor putea sa repare ceea ce justitia ( oarba sau influentata in acest caz) nu a luat cea mai dreapta decizie.
Va redau mai jos comentariul doctoritei Carmen Braia medic specialist ORL de la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu:
Carmen Braia:
“Vă mulțumește pentru susținere ȚAPUL ISPĂȘITOR!
De ce credeți că a durat atâția ani această anchetă?
Deoarece pentru șocul anafilactic nu putea fi incriminat nimeni, cu atât mai mult cu cât acesta s a produs la a patra administrare intravenoasa, fără absolut nicio manifestare alergica la vreuna din administrări.Dupa cinci ani de anchetă, asistenta care i a administrat prima injecție și care a declarat câ a făcut testare inainte de admistrare atât în fața Corpului de Control al Ministerului Sănătății cât și în fața organelor de anchetă- își schimbă declarația susținând că, de fapt nu a făcut nicio testare.I au luat 5 ani de zile să realizeze acest lucru, dar nimeni nu o incriminează pentru aceasta. De Ce? Pentru că nu s a dorit adevărul, ci doar un ȚAP ISPĂȘITOR!
Dată fiind agresivitatea șocului anafilactic, probabil pacienta a dat semne că nu se simte bine încă din timpul injectării cu atât mai mult cu cât injecția a fost intravenoasa. Și cu toate acestea asistenta care i a administrat injecția nu a sesizat acest lucru , iar când a fost atenționata de către celelalte paciente din salon , asistenta a ales să monitorizeze pacienta, fără a începe imediat manevrele de resuscitare și fără a alerta medicul de gardă. Dar nimeni nu a tras o la răspundere , cu toate că au existat suspiciuni și asupra tehnicii de execuție dar și asupra substanțelor injectate, cu atât mai mult cu cât respectiva asistentă nu este la primul incident de acest fel.
De Ce? Pentru că s a dorit un ȚAP ISPĂȘITOR! A sosit echipa ATI, complet neechipată motivînd că nu i s a semnalat care a fost urgența ( cea care a anunțat o a fost asistenta care a făcut ultima injecție) și astfel s a pierdut timp prețios.
Până la sosirea echipei ATI am reanimat pacienta cu mijloacele disponibile- respirație gură la gură, masaj cardiac și corticoterapie, pentru că secția nu dispunea la acel moment de aparat de urgență ( în concluzie – nu dispuneam de adrenalina) , nu aveam balon Ruben sau sursă de oxigen.Va întreb, câți dintre dumneavoastră i ați fi făcut respirație gură la gură, în condițiile în care pacienta începuse să sangereze pe gură….
Și cu toate acestea eu sunt ȚAPUL ISPĂȘITOR! Înțeleg durerea părinților și mă doare durerea lor, dar m aș fi așteptat să își dorească să afle adevărații vinovați, nu un ȚAP ISPĂȘITOR.
Frustrant este că cei care au avut contact direct cu pacienta și mă refer aici la asistenta Dijmarescu Gheorghița, cea care a inițiat tratamentul și care s a răzgândit după 5ani asupra testării, precum și la asistenta Gavril Camelia, cea care i a administrat ultima injecție- celor două nu l i s a găsit nicio culpă. Vinovată rămâne dr.Braia Carmen care i a prescris un antibiotic , pe care pacienta l a mai luat, așa cum reiese din fișa personală ; precum și asistenta Ionicioiu Luminița- a cărei singură vină a fost că s a increzut în colega de serviciu Dijmarescu și a completat în locul acesteia în foaia de observație.
Trist este că nu poți să le explici copiilor tai această nedreptate- cum motivezi această sentință fetei tale , studentă la drept fiind sau cum să îți incurajezi băiatul să urmeze o carieră în medicină, după tot ceea ce s-a întâmplat?”
Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro
Citeste si ....
- Doi medici condamnați la închisoare cu executare; se va mobiliza Borcean vizat și el de un astfel de proces?
- ALERTA MEDICINA PRIMARA
- Medicii solicita modificarea CURRICULUM-ului DE PREGATIRE la Facultatea de MEDICINA
- Sub amenintarea Caselor de asigurari medicii de familie trebuie sa dea inapoi sume cu 4 sau 5 cifre. DE CE ?
- LEGE: ” Plicul medicului ” se va putea oferi spitalului cu titlu de donatie sau plata !
- 500 de medici solicita imperativ Ministerului Sanatatii sa fie lasati sa lucreze in Romania.
- Bodog OUG: reținerea cardului de sănătate devine infractiune daca e retinut de către medic, asistent sau farmacist
- MEDICII POT RĂSUFLA UȘURAȚI! Cazurile de malpraxis vor fi rezolvate prin mediere
- Inhibitorii de pompa de protoni, risc dublu de cancer gastric.
- Medic: „Asigurarea de malpraxis, cea mai mare înşelătorie din sistemul sanitar”
- Dosarele de malpraxis şi culpă medicală zac pe la Parchete.
- Medicii de la spitalul din Târgu Jiu strâng semnături pentru un medic condamnat pentru moartea unei tinere!
- Lansare de carte: „Riscul pentru malpraxis în actul medical”
- Înfiorătorul malpraxis al doctorului Târcoveanu
- Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro Medicul Carmen Braia, condamnată în cazul Tulic! Judecătorii îi interzic să profeseze trei ani, iar despăgubirile sunt de 400.000 de euro
- Medicii cer o lege a malpraxisului clară și normarea muncii
- Premieră în justiție: Instanțele, obligate să acorde despăgubiri morale victimelor accidentelor rutiere sau ale unui malpraxis
- Conferinţa “Riscul pentru malpraxis în actul medical”, 21-22 septembrie, Iaşi
- Academia Romana amendeaza aspru Legea vaccinarii. Intre informare si vaccinare este o mare zona gri.
- Avocat contra chirurg: Un cunoscut medic din Oradea este acuzat de omor din culpă de către un avocat
- Intelegere tacita pentru AMENDAREA medicilor ?! CNAS – MO si Curtea de Conturi .
- Medicii bârlãdeni amenintã cu demisii în bloc, în urma plângerilor penale si acuzatiilor de malpraxis! (AUDIO)
- Daune de peste 1 milion de euro la Spitalul Județean. Alt caz de malpraxis
- Vaca, fiscul si reteta 0-700 si bineinteles medicul de familie.
- Condamnare simbolică în cazul unei asistente medicale care a omorât o pacientă după ce i-a injectat gluconat de calciu fără prescripţie medicală
- Malpraxis. Raspunderea personalului medical si a furnizorului de servicii medicale. Practica judiciara
- Colegiul Medicilor răspunde când are chef!
- Spitalul din Slobozia este executat silit pentru datorii de 500.000 de euro. Despăgubiri pentru familia unei fetițe paralizate la naștere
- Malpraxisul are o definiţie legală cuprinsă în legea nr. 95/2006 privind reforma în sectorul sanitar: „Malpraxis este ….
- MALPRAXIS. Daune de 500.000 de euro la Spitalul din Slobozia
- Dreptul la viata privata si demnitatea pacientului trebuie sa fie respectate de catre Medici si Institutiile sanitare.
- Acuzații de malpraxis: Vizat este și președintele Colegiului Medicilor. Reacții
- Cum reușesc medicii să scape de acuzația de malpraxis
- Spitalul Solobozia, nevoit să plătească cea mai mare despăgubire pentru malpraxis
- Malpraxis medical. Aspecte privind răspunderea civilă şi penală în domeniul medical
- Moarte suspectă a unui pacient după cinci operaţii controversate. „Chirurgul nu a avut consimţământul pacientului”
- Curs referitor la malpraxis.
- Familia unei femei moarte în spital cere 1,5 milioane de euro. Ancheta a relevat un malpraxis înfricoşător: a fost operată la mandibulă, deşi suferise un infarct.
- Malpraxis medical. Aspecte privind raspunderea civila si penala in domeniul medical.
- Statul român, pagube morale de 12.000 euro unei familii din Brăila. SENTINŢA CEDO: A FOST MALPRAXIS.
3 Comments
In mod evident, din punct de vedere medical culpa nu exista dacă socul nu a apărut la prima administrare. Testarea (dacă era sa zicem la prima administrare) o făcea asistenta, nu medicul; înțeleg însa ca dacă era în Germania, unde doar medicul are acces la vena, alta era situația. Medicul a prescris in FO un oarecare medicament, oare era obligat sa scrie “se vor folosi seringa si ac de unica folosință ; se va face dezinfecția locului de puncție cu….; se va testa alergologic; se va aborda vena ……” Daca fiecare am scrie un roman de instrucțiuni la rubrica de tratament, unde Se pare ca doamna colega a fluierat in vreo ” biserica” iar acum plătește . De ce nu s-a examinat seringa si soluția cu carte s-a dizolvat medicamentul, oare medicamentul în sine din eroare de fabricație nu conținea alergeni, înafara substanței medicamentoase ?(excipienți ,ETC…). Un judecător dacă are creier și o vaga cultura medicala generala ar fu trebuit sa-și pună multe întrebări înainte de a da o sentință.