Sistem informatic fara mentenanta. ERORI si PROBLEME DE TRAFIC. Parca seamana cu un alt Sistem Unic..Previous Article
Pasta de dinti ecologica romaneasca a fost premiata cu aur la Salonul de Inventica de la VarsoviaNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

CoCa 2016 incearca sa distruga medicina de familie! Nu exista nicio strategie, nu exista sistem de asigurari de sanatate, exista numai interese private care trebuie satisfacute.

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
CoCa 2016 incearca sa distruga medicina de familie! Nu exista nicio strategie, nu exista sistem de asigurari de sanatate, exista numai interese private care trebuie satisfacute.
Related Articles

Medicii de familie sunt revoltaţi de decizia Casei Naţionale de Sănătate în ceea ce priveşte eliminarea limitei minime de asiguraţi pentru medicii de familie. Vicepreședintele Societăţii Naţionale de Medicina Familie (SNMF), Sandra Adalgiza Alexiu, a declarat că aceste modificări “probabil că au ca scop să distrugă medicina de familie“.

“Este aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Este, în mare, aproximativ aceeaşi propunere de contract pe care am avut-o prima dată şi anul trecut. În plus mai sunt alte câteva modificări care împreună probabil că au ca scop să distrugă medicina de familie. De ce mi se pare asta atât de grav? Pentru că nu e vorba doar că elimina limita minimă sub motivul că ar vrea să facă loc tinerilor în sistem. Adevărul este că un cabinet de medicina familiei nu se poate întreţine cu o listă de pacienţi mai mică de 800-1.000 de pacienţi şi a face afirmaţia că vrei să laşi tinerii să intre în sistem cu oricât de mică listă, înseamnă că îi pui să moară de foame sau le dai drumul să facă nişte cabinete cu liste infime de pacienţi, din care nu pot trăi singuri. Ori sunt întreţinuţi de familie, ori în cel mai posibil caz să fie cumpăraţi de lanţuri de cabinete, lanţuri de firme private, pe modelul pe care s-au creat şi lanţurile de farmacii. În urmă cu câţiva ani, până să apară lanţurile de farmacii, existau în România farmacii independente, cu profesionişti şi lucrul acesta nu se mai întâmplă astăzi, pentru că acestea au fost distruse prin apariţia lanţurilor. Marile lanţuri au atât partea de importator de medicamente, cât şi distribuitorii de unde farmaciile îşi iau aceste medicamente. Există un circuit în care se învârt toate medicamentele şi care fac jocul pieţei, fixează preţurile, astfel încât o farmacie independentă nu mai poate supravieţui“, a declarat, pentru RomaniaTV.net, vicepreședintele SNMF şi medic de familie, Sandra Adalgiza Alexiu.

“Nu există nicio strategie, nu există sistem de asigurări de sănătate, există numai interese private care trebuie satisfăcute. Asta este problema. Cum există lanţ de farmacii, acum se creează şi lanţul de cabinete făcute de aceiaşi oameni care deţin şi lanţurile de farmacii. În Europa nu există lanţuri în sistemul medical. Sunt interzise tocmai ca să nu favorizeze monopolul pentru că se va ajunge să fie consultaţi oamenii cu bani, iar amărâţii o să moară tot în stradă“, a mai precizat medicul.

Citeşte şi 

Dr. Sandra Alexiu: Modul offline al sistemului electronic al cardului, o CARPEALA. Inghitim zilnic toate umilintele CNAS

Mai mult, medicul de familie susţine că “pe acelaşi model se doreşte distrugerea medicinei de familie pentru că medicina de familie este privată”. “Sunt cabinete de medici independenţi, privaţi, care îşi desfăşoară activitatea în relaţie cu Casa de Asigurări, dar care pot avea şi activităţi pe lângă acest contract. Sigur că în foarte mică măsură. Asta înseamnă că dacă distrugi practica independentă, poţi să creezi lanţuri de cabinete care să vină şi să se supună aceluiaşi scop. Scopul, după cum spuneam şi anul trecut, este să deconteze cât mai multe servicii medicale în medicina privată din România, la ora actuală, ceea ce ar veni să înlocuiască incapacitatea statului de a face asigurări private, pentru că în România, la ora actuală, noi nu avem Case de Asigurări private. Singurul sistem privat care merge este prin clinicile private, unde pacienţii se duc şi unde se decontează servicii medicale”, spune Sandra Adalgiza Alexiu.

Vicepreședintele SNMF susţine că în prezent în sistemul sanitar sunt 500 de locuri disponibile în ceea ce priveşte medicina de familie, deci nu ar trebui să se pună problema că intră prea mulţi medici în sistem şi că nu există locuri de muncă pentru ei.

Problema nu este că intră mulţi medici în sistem, este o falsă problemă că nu au loc unde să intre. Medicii din România nu vor să rămână în sistem, că dacă voiau nu plecau deja jumătate. Dacă voiau să rămână în sistem nu se împiedicau de această limită, se împiedică de halul în care sunt plătiţi, de respectul care li se acordă, de faptul că nu au niciun viitor, nicio perspectivă să crească profesional. Asta este o gargară că vrem să facem loc tinerilor în sistemSunt 500 de locuri disponibile în România de medici de familie. În România, tinerii absolvenţi care nu vor să plece în străinătate nu vor să se ducă într-un sat, vor în Bucureşti sau în Iaşi, sau în centru universitar. Asta e complicat unde locurile sunt limitate pentru că nu sunt atâţia pacienţi şi din 1.000 de pacienţi pe listă ajungi să câştigi ca un portar de şcoală, iar asta nu e normal. Cu ce rămânem după ce plătim utilităţile, rămânem cu mai puţin decât sunt plătite asistentele şi nu e normal. Orice altă chestiune pe care încercăm să o facem pe lângă această activitate ni se dă în cap. Cum apare o activitate care trebuie făcută neapărat, spre exemplu cu adeverinţele de intrare în şcoală, cum am afişat peste tot taxa care trebuie făcută au sărit în sus că să le dăm gratis. Dar de ce? Nu e tot o muncă? E munca mea. Trebuie să răsfoiesc prin nu ştiu câte dosare, să scot toate vaccinările copilului, să trec în fişă toate bolile, să-l consult din cap până în tălpi şi să îi închid o fişă prin care să spun că e apt să se ducă la şcoală. Asta nu e muncă? Trebuie să o fac gratis?”, a declarat medicul.

“Biletul de trimitere, mai scump decât aurul”

Vicepreședintele SNMF, Sandra Adalgiza Alexiu, subliniază un alt lucru scandalos. Medicilor de familie li se cere să elibereze câte bilete de trimitere doresc pacienţii, însă în schimbul acestor servicii, medicii nu vor fi plătiţi.

“Suplimentar faţă de anul trecut, vii şi spui că medicul de familie va fi obligat să dea trimiteri ori de câte ori i se cere, ca o secretară, ca un automat, fără ca aceste lucruri să se mai considere consultaţie. Acum îmi spun să dau bilete de trimitere pe bandă, dar consultaţiile alea nu sunt plătite. Dar de ce? Aia nu e consultaţie? Biletul de trimitere este un document contabil pe care îl şi semnez, parafez şi asum ca rezultat al actului medical şi pe care îl dau dacă pacientul are nevoie de trimitere, pentru că marea majoritate a situaţiilor le rezolvi în cabinet. 80% din medicina unei ţări se rezolvă în cabinetele primare, doar restul care sunt mai grave se rezolvă în spitale, ş.a.m.d. Biletul de trimitere a devenit o monedă importantă de schimb, e mai scump decât aurul. În toate ţările civilizate în care există sistem funcţional sanitar, criteriul de calitate pentru activitatea medicală este numărul scăzut de bilete de trimitere. Asta înseamnă că eu, medic, sunt foarte competent, astfel încât să mă ocup de pacienţii mei foarte bine, încât nu trebuie să îl trimit mai departe. Cu cât mai puţine bilete de trimitere dai, cu atât se cheamă că eşti un medic mai bun şi eşti plătit mai bine. Aşa se întâmplă în toate ţările, mai puţin în România. Ceea ce vrem noi să apărăm este profesia noastră pentru că nu putem să ne transformăm în nişte secretare care să scrie trimiteri“, a declarat Sandra Adalgiza Alexiu.

Medicul vorbeşte şi de aşa-numita “suveică”, un termen folosit în cazul biletelor de trimitere eliberate de un medic spre alţi medici specializaţi în diferite domenii ale sănătăţii din cadrul aceleiaşi clinici.

“Un pacient care se duce pentru o problemă la medic şi de la medicul respectiv primeşte 2, 3, 5, 6 bilete de trimitere ca să se ducă la alţi medici, în acest fel, clinica aceasta, fiind una care deţine toate aceste cabinete la care pacientul se tot plimbă, decontează de la sistemul de asigurări sume foarte mari…prin acest sistem de bilete de trimitere în cascadă. Se numeşte în suveică. Lucrul ăsta se întâmplă şi acum, a fost semnalat de multe ori Caselor de Asigurări. Dovada că acest lucru se sprijină este că în acest moment se pune din nou problema distrugerii medicinei de familie prin dispariţia numărului minim de pacienţi cu care să-ţi alcătuieşti un cabinet. De asemenea, cu dispariţia valorii minime garantate a punctului, pentru că dacă ai medici care intră fără număr în sistem nu poţi să mai asiguri o valoare minimă pe care actul medical o are, pentru că mulţi tind aceeaşi bani într-un sat care este fix. Cu cât ai mai multe servicii, cu atât valoarea serviciului este mai mică. În această situaţie, în momentul în care tu nu mai ai limită minimă de pacienţi, nu mai ai în fiecare judeţ o comisie care stabileşte de câţi medici e nevoie, şi asta se desfiinţează“, a declarat vicepreşedintele SNMF.

Potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică la sfârşitul săptămânii trecute – Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017 – CNAS vrea să scoată limita mimimă de asiguraţi pentru medicii de familie.

De asemenea, proiectul mai prevede, între altele, că nu se va mai stabili numărul de medici de familie şi de specialişti de care e nevoie în sistem, iar necesarul de investigaţii şi de fonduri va fi stabilit numai de către autorităţi.

Sursa

 

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

<

*

Pregatirea cabinetelor pentru COVID 19

 

OMS România: Material – personalul medical.  Descarca documentul

OMS România: Materiale informative pentru locul de muncă:  Descarca documentele

Ministerul Sănătății: Măsuri  recomandate pentru populație (12 martie) – link

 

 

 

Video confecționare mască și vizor de protecție

Banner

Adio durere

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador

Scintigrafia miocardică, o investigație de înaltă performanță, disponibilă la Sanador   0

read more
Care sunt simptomele cancerului ovarian, ucigaşul tăcut

Care sunt simptomele cancerului ovarian, ucigaşul tăcut   0

read more
Statul la stat. Director de restaurant, numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

Statul la stat. Director de restaurant, numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”   0

read more
Rafila: Avem două categorii de persoane asimptomatice. În viitorul apropiat unele vor fi externate chiar dacă rămân „pozitive”

Rafila: Avem două categorii de persoane asimptomatice. În viitorul apropiat unele vor fi externate chiar dacă rămân „pozitive”   0

read more
Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate

Medicul Mihai Craiu: Persoanele care au contraindicații la vaccinare nu vor fi vaccinate, dar vor fi protejate   0

read more
Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie. Care sunt motivele

Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie. Care sunt motivele   0

read more
Proiect special al UMF ”Carol Davila” pentru copiii cu probleme dentare complexe

Proiect special al UMF ”Carol Davila” pentru copiii cu probleme dentare complexe   0

read more
Ordonanța pe sănătate, neconstituțională. OUG prevedea ca programele naționale de sănătate, finanțate de stat, să fie decontate și de spitale şi de clinici private

Ordonanța pe sănătate, neconstituțională. OUG prevedea ca programele naționale de sănătate, finanțate de stat, să fie decontate și de spitale şi de clinici private   0

read more
Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienților cu simptome severe

Ibuprofenul, testat ca tratament pentru coronavirus. Efectul pe care l-ar avea asupra pacienților cu simptome severe   0

read more
Revascularizarea în boala arterială periferică, o metodă de evitare a amputației

Revascularizarea în boala arterială periferică, o metodă de evitare a amputației   0

read more
Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru   0

read more
Cercetătorii dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului Remdesivir, destinat tratării COVID-19

Cercetătorii dezvoltă versiuni uşor de administrat ale medicamentului Remdesivir, destinat tratării COVID-19   0

read more
Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii

Nelu Tătaru: 2,3 milioane de persoane vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătăţii   0

read more
Spitalele private nu vor putea accesa fonduri publice de sănătate. Ordonanța Guvernului, declarată neconstituțională de CCR

Spitalele private nu vor putea accesa fonduri publice de sănătate. Ordonanța Guvernului, declarată neconstituțională de CCR   0

read more
Nelu Tătaru: Trebuie să ne gândim la un pact pe sănătate. Avem nevoie de profesionişti, peticim în acest moment cu propuneri

Nelu Tătaru: Trebuie să ne gândim la un pact pe sănătate. Avem nevoie de profesionişti, peticim în acest moment cu propuneri   0

read more
Cum se va desfășura testarea națională pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID. Vor fi testați aproape 30.000 de români

Cum se va desfășura testarea națională pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID. Vor fi testați aproape 30.000 de români   0

read more
Orban, susținător al vaccinării: Să contracarăm campaniile antivacciniștilor, elaborate „în afara Europei, mai spre est”

Orban, susținător al vaccinării: Să contracarăm campaniile antivacciniștilor, elaborate „în afara Europei, mai spre est”   0

read more
Repartizarea cazurilor de Covid-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri

Repartizarea cazurilor de Covid-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri   0

read more
Pacienții Covid-19 prezintă risc mai mare de deces în cazul unei intervenții chirurgicale. Studiu

Pacienții Covid-19 prezintă risc mai mare de deces în cazul unei intervenții chirurgicale. Studiu   0

read more
Infarctul se poate manifesta diferit la femei. Iată simptomele care nu trebuie neglijate!

Infarctul se poate manifesta diferit la femei. Iată simptomele care nu trebuie neglijate!   0

read more
Protezele de șold, genunchi sau umăr – șansa la o viață fără durere pentru pacienții diagnosticați cu artroză avansată

Protezele de șold, genunchi sau umăr – șansa la o viață fără durere pentru pacienții diagnosticați cu artroză avansată   0

read more
Cum a afectat pandemia de Covid-19 tratarea bolilor cronice în spitale. Studiu OMS

Cum a afectat pandemia de Covid-19 tratarea bolilor cronice în spitale. Studiu OMS   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.