Sistem informatic fara mentenanta. ERORI si PROBLEME DE TRAFIC. Parca seamana cu un alt Sistem Unic..Previous Article
Pasta de dinti ecologica romaneasca a fost premiata cu aur la Salonul de Inventica de la VarsoviaNext Article

Asociatia Medicilor de Familie Mures

Something went wrong with the connection!

CoCa 2016 incearca sa distruga medicina de familie! Nu exista nicio strategie, nu exista sistem de asigurari de sanatate, exista numai interese private care trebuie satisfacute.

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
CoCa 2016 incearca sa distruga medicina de familie! Nu exista nicio strategie, nu exista sistem de asigurari de sanatate, exista numai interese private care trebuie satisfacute.
Related Articles

Medicii de familie sunt revoltaţi de decizia Casei Naţionale de Sănătate în ceea ce priveşte eliminarea limitei minime de asiguraţi pentru medicii de familie. Vicepreședintele Societăţii Naţionale de Medicina Familie (SNMF), Sandra Adalgiza Alexiu, a declarat că aceste modificări “probabil că au ca scop să distrugă medicina de familie“.

“Este aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Este, în mare, aproximativ aceeaşi propunere de contract pe care am avut-o prima dată şi anul trecut. În plus mai sunt alte câteva modificări care împreună probabil că au ca scop să distrugă medicina de familie. De ce mi se pare asta atât de grav? Pentru că nu e vorba doar că elimina limita minimă sub motivul că ar vrea să facă loc tinerilor în sistem. Adevărul este că un cabinet de medicina familiei nu se poate întreţine cu o listă de pacienţi mai mică de 800-1.000 de pacienţi şi a face afirmaţia că vrei să laşi tinerii să intre în sistem cu oricât de mică listă, înseamnă că îi pui să moară de foame sau le dai drumul să facă nişte cabinete cu liste infime de pacienţi, din care nu pot trăi singuri. Ori sunt întreţinuţi de familie, ori în cel mai posibil caz să fie cumpăraţi de lanţuri de cabinete, lanţuri de firme private, pe modelul pe care s-au creat şi lanţurile de farmacii. În urmă cu câţiva ani, până să apară lanţurile de farmacii, existau în România farmacii independente, cu profesionişti şi lucrul acesta nu se mai întâmplă astăzi, pentru că acestea au fost distruse prin apariţia lanţurilor. Marile lanţuri au atât partea de importator de medicamente, cât şi distribuitorii de unde farmaciile îşi iau aceste medicamente. Există un circuit în care se învârt toate medicamentele şi care fac jocul pieţei, fixează preţurile, astfel încât o farmacie independentă nu mai poate supravieţui“, a declarat, pentru RomaniaTV.net, vicepreședintele SNMF şi medic de familie, Sandra Adalgiza Alexiu.

“Nu există nicio strategie, nu există sistem de asigurări de sănătate, există numai interese private care trebuie satisfăcute. Asta este problema. Cum există lanţ de farmacii, acum se creează şi lanţul de cabinete făcute de aceiaşi oameni care deţin şi lanţurile de farmacii. În Europa nu există lanţuri în sistemul medical. Sunt interzise tocmai ca să nu favorizeze monopolul pentru că se va ajunge să fie consultaţi oamenii cu bani, iar amărâţii o să moară tot în stradă“, a mai precizat medicul.

Citeşte şi 

Dr. Sandra Alexiu: Modul offline al sistemului electronic al cardului, o CARPEALA. Inghitim zilnic toate umilintele CNAS

Mai mult, medicul de familie susţine că “pe acelaşi model se doreşte distrugerea medicinei de familie pentru că medicina de familie este privată”. “Sunt cabinete de medici independenţi, privaţi, care îşi desfăşoară activitatea în relaţie cu Casa de Asigurări, dar care pot avea şi activităţi pe lângă acest contract. Sigur că în foarte mică măsură. Asta înseamnă că dacă distrugi practica independentă, poţi să creezi lanţuri de cabinete care să vină şi să se supună aceluiaşi scop. Scopul, după cum spuneam şi anul trecut, este să deconteze cât mai multe servicii medicale în medicina privată din România, la ora actuală, ceea ce ar veni să înlocuiască incapacitatea statului de a face asigurări private, pentru că în România, la ora actuală, noi nu avem Case de Asigurări private. Singurul sistem privat care merge este prin clinicile private, unde pacienţii se duc şi unde se decontează servicii medicale”, spune Sandra Adalgiza Alexiu.

Vicepreședintele SNMF susţine că în prezent în sistemul sanitar sunt 500 de locuri disponibile în ceea ce priveşte medicina de familie, deci nu ar trebui să se pună problema că intră prea mulţi medici în sistem şi că nu există locuri de muncă pentru ei.

Problema nu este că intră mulţi medici în sistem, este o falsă problemă că nu au loc unde să intre. Medicii din România nu vor să rămână în sistem, că dacă voiau nu plecau deja jumătate. Dacă voiau să rămână în sistem nu se împiedicau de această limită, se împiedică de halul în care sunt plătiţi, de respectul care li se acordă, de faptul că nu au niciun viitor, nicio perspectivă să crească profesional. Asta este o gargară că vrem să facem loc tinerilor în sistemSunt 500 de locuri disponibile în România de medici de familie. În România, tinerii absolvenţi care nu vor să plece în străinătate nu vor să se ducă într-un sat, vor în Bucureşti sau în Iaşi, sau în centru universitar. Asta e complicat unde locurile sunt limitate pentru că nu sunt atâţia pacienţi şi din 1.000 de pacienţi pe listă ajungi să câştigi ca un portar de şcoală, iar asta nu e normal. Cu ce rămânem după ce plătim utilităţile, rămânem cu mai puţin decât sunt plătite asistentele şi nu e normal. Orice altă chestiune pe care încercăm să o facem pe lângă această activitate ni se dă în cap. Cum apare o activitate care trebuie făcută neapărat, spre exemplu cu adeverinţele de intrare în şcoală, cum am afişat peste tot taxa care trebuie făcută au sărit în sus că să le dăm gratis. Dar de ce? Nu e tot o muncă? E munca mea. Trebuie să răsfoiesc prin nu ştiu câte dosare, să scot toate vaccinările copilului, să trec în fişă toate bolile, să-l consult din cap până în tălpi şi să îi închid o fişă prin care să spun că e apt să se ducă la şcoală. Asta nu e muncă? Trebuie să o fac gratis?”, a declarat medicul.

“Biletul de trimitere, mai scump decât aurul”

Vicepreședintele SNMF, Sandra Adalgiza Alexiu, subliniază un alt lucru scandalos. Medicilor de familie li se cere să elibereze câte bilete de trimitere doresc pacienţii, însă în schimbul acestor servicii, medicii nu vor fi plătiţi.

“Suplimentar faţă de anul trecut, vii şi spui că medicul de familie va fi obligat să dea trimiteri ori de câte ori i se cere, ca o secretară, ca un automat, fără ca aceste lucruri să se mai considere consultaţie. Acum îmi spun să dau bilete de trimitere pe bandă, dar consultaţiile alea nu sunt plătite. Dar de ce? Aia nu e consultaţie? Biletul de trimitere este un document contabil pe care îl şi semnez, parafez şi asum ca rezultat al actului medical şi pe care îl dau dacă pacientul are nevoie de trimitere, pentru că marea majoritate a situaţiilor le rezolvi în cabinet. 80% din medicina unei ţări se rezolvă în cabinetele primare, doar restul care sunt mai grave se rezolvă în spitale, ş.a.m.d. Biletul de trimitere a devenit o monedă importantă de schimb, e mai scump decât aurul. În toate ţările civilizate în care există sistem funcţional sanitar, criteriul de calitate pentru activitatea medicală este numărul scăzut de bilete de trimitere. Asta înseamnă că eu, medic, sunt foarte competent, astfel încât să mă ocup de pacienţii mei foarte bine, încât nu trebuie să îl trimit mai departe. Cu cât mai puţine bilete de trimitere dai, cu atât se cheamă că eşti un medic mai bun şi eşti plătit mai bine. Aşa se întâmplă în toate ţările, mai puţin în România. Ceea ce vrem noi să apărăm este profesia noastră pentru că nu putem să ne transformăm în nişte secretare care să scrie trimiteri“, a declarat Sandra Adalgiza Alexiu.

Medicul vorbeşte şi de aşa-numita “suveică”, un termen folosit în cazul biletelor de trimitere eliberate de un medic spre alţi medici specializaţi în diferite domenii ale sănătăţii din cadrul aceleiaşi clinici.

“Un pacient care se duce pentru o problemă la medic şi de la medicul respectiv primeşte 2, 3, 5, 6 bilete de trimitere ca să se ducă la alţi medici, în acest fel, clinica aceasta, fiind una care deţine toate aceste cabinete la care pacientul se tot plimbă, decontează de la sistemul de asigurări sume foarte mari…prin acest sistem de bilete de trimitere în cascadă. Se numeşte în suveică. Lucrul ăsta se întâmplă şi acum, a fost semnalat de multe ori Caselor de Asigurări. Dovada că acest lucru se sprijină este că în acest moment se pune din nou problema distrugerii medicinei de familie prin dispariţia numărului minim de pacienţi cu care să-ţi alcătuieşti un cabinet. De asemenea, cu dispariţia valorii minime garantate a punctului, pentru că dacă ai medici care intră fără număr în sistem nu poţi să mai asiguri o valoare minimă pe care actul medical o are, pentru că mulţi tind aceeaşi bani într-un sat care este fix. Cu cât ai mai multe servicii, cu atât valoarea serviciului este mai mică. În această situaţie, în momentul în care tu nu mai ai limită minimă de pacienţi, nu mai ai în fiecare judeţ o comisie care stabileşte de câţi medici e nevoie, şi asta se desfiinţează“, a declarat vicepreşedintele SNMF.

Potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică la sfârşitul săptămânii trecute – Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017 – CNAS vrea să scoată limita mimimă de asiguraţi pentru medicii de familie.

De asemenea, proiectul mai prevede, între altele, că nu se va mai stabili numărul de medici de familie şi de specialişti de care e nevoie în sistem, iar necesarul de investigaţii şi de fonduri va fi stabilit numai de către autorităţi.

Sursa

 

0 Comments

No Comments This Article Has No Comments Yet

Sorry, either someone took all the comments and ran away or no one left any in the first place !

But You can be first to leave a comment !

Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Banner

Facebook

Aboneaza-te aici

Banner

INFORMATII UTILE

Reclamatii

 

 

 

STIRILE ZILEI

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.

Umilinta de a profesa ca medic in Romania.   0

read more
Plângere la DNA. Ministerul Sănătăţii, acuzat că a achiziţionat un alt vaccin antigripal decât cel care trebuie

Plângere la DNA. Ministerul Sănătăţii, acuzat că a achiziţionat un alt vaccin antigripal decât cel care trebuie   0

read more
Proiect ordin privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2020 -2023

Proiect ordin privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2020 -2023   0

read more
Coșmar pentru o tânără și familia ei. Un diagnostic greșit i-a accelerat boala genetică rară de care suferă

Coșmar pentru o tânără și familia ei. Un diagnostic greșit i-a accelerat boala genetică rară de care suferă   0

read more
Boli ale căror
diagnostice pot fi puse de pe stradă. Semnele acromegaliei, boala
hipersecreţiei de hormon de creştere

Boli ale căror diagnostice pot fi puse de pe stradă. Semnele acromegaliei, boala hipersecreţiei de hormon de creştere   0

read more

COMUNICAT – CNAS continuă demersurile pentru a asigura tratamentul necesar tuturor bolnavilor cu amiotrofie musculară spinală   0

read more
Vinul roşu, benefic pentru organism – Combate obezitatea

Vinul roşu, benefic pentru organism – Combate obezitatea   0

read more
Prof. dr. Cătălin Codreanu: „Cu
un diagnostic precoce şi un tratament adecvat, pacienţii cu boli reumatice pot
rămâne activi“

Prof. dr. Cătălin Codreanu: „Cu un diagnostic precoce şi un tratament adecvat, pacienţii cu boli reumatice pot rămâne activi“   0

read more
Afecțiunea psihică din viața reală de care suferă Joker, ce se manifestă prin râs incontrolabil

Afecțiunea psihică din viața reală de care suferă Joker, ce se manifestă prin râs incontrolabil   0

read more
Cum s-au transformat promisele spitale regionale în spitale pentru nepoții noștri

Cum s-au transformat promisele spitale regionale în spitale pentru nepoții noștri   0

read more
Studiile clinice pot salva vieţi

Studiile clinice pot salva vieţi   0

read more
Un pacient care urma să fie externat, găsit mort în curtea Spitalului Județean Slatina

Un pacient care urma să fie externat, găsit mort în curtea Spitalului Județean Slatina   0

read more
Cum se tușește corect, pentru a răspândi cât mai puține bacterii

Cum se tușește corect, pentru a răspândi cât mai puține bacterii   0

read more
Un deputat USR anunță că va sesiza DNA pentru o achiziție de vaccinuri de către Ministerul Sănătății

Un deputat USR anunță că va sesiza DNA pentru o achiziție de vaccinuri de către Ministerul Sănătății   0

read more
Persoanele care merg mai repede îmbătrânesc mai încet şi sunt mai inteligente

Persoanele care merg mai repede îmbătrânesc mai încet şi sunt mai inteligente   0

read more
Şef la Pneumologie: „Îl auzeam noaptea pe tata cum tuşea, cum se sufoca“

Şef la Pneumologie: „Îl auzeam noaptea pe tata cum tuşea, cum se sufoca“   0

read more
Locul în care puteți verifica gratuit dacă suferiți de depresie

Locul în care puteți verifica gratuit dacă suferiți de depresie   0

read more
Sezonul de gripă a început mai devreme în România. Posibilă pandemie la nivel mondial

Sezonul de gripă a început mai devreme în România. Posibilă pandemie la nivel mondial   0

read more
Alina Culcea, vicepreşedinte Asociaţiei
Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente:

„Un pacient din patru e tratat în totalitate de
industria farma“

Alina Culcea, vicepreşedinte Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente: „Un pacient din patru e tratat în totalitate de industria farma“   0

read more
Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu: o anomalie genetică considerată rară, descoperită la un număr mare de persoane sănătoase

Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu: o anomalie genetică considerată rară, descoperită la un număr mare de persoane sănătoase   0

read more

Ministerul Sănătății anunță că a găsit soluții pentru cele 128 de medicamente cărora le expiră prețurile la începutul lui noiembrie   0

read more
Beneficiile polenului – Ajută la insomnie

Beneficiile polenului – Ajută la insomnie   0

read more
5 poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii

5 poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii   0

read more

Arhiva

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ADT Healthcare offers free help and assistance to people suffering from drug and alcohol addiction. Contact: 0800 088 66 86

adt-logo
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.