Norme Coca 2023 - 2024

O femeie din Bacău, infectată cu virusul HIV în urmă cu aproape 25 de ani în Spitalul Județean de Urgență, va primi peste un milion de euro despăgubiri, după ce a câștigat în instanță un proces intentat instituției, informează Agerpres.

Suma de 4,608 milioane de lei pentru a pune în aplicare sentința civilă a Tribunalului Bacău privind despăgubirea victimei, dar și achitarea onorariului avocatului, a cheltuielilor de executare silită, a taxelor de timbru și celor pentru timbre judiciare în valoare de 112.929,6 lei, va proveni din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului.

"Dacă Spitalului Județean de Urgență nu i-ar fost alocați acești bani, executorul judecătoresc ar fi pus poprire pe conturi, ceea ce ar fi dus la blocarea activității instituției medicale băcăuane", a declarat Claudiu Năstase, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro