Norme Coca 2023 - 2024

Incepând cu 01.04.2017 orice informaţie deţinută de Asociaţie se va transmite doar către membrii care au achitată cotizaţia pentru anul 2019.

 

 

Formular de înscriere la un program de formare creditat EMC destinat personalului medical implicat în vaccinarea copiilor conform Calendarului Național de Vaccinare (click pe text rosu)

Formularul are drept scop evaluarea interesului profesioniștilor din domeniul medical cu rol în vaccinare de a participa la programul de formare organizat în cadrul proiectului "Îmbunătățirea comunicării interpersonale între furnizorii de servicii de sănătate și populație, în vederea creșterii acoperirii vaccinale".

Cursurile sunt creditate, au o durată de două zile și sunt organizate pentru profesioniștii din județele Mureș și Neamț. Informațiile acoperă aspecte tehnice legate de imunizare și metode de înțelegere a comportamentului părinților, de ascultare activă, de interviu motivațional și de comunicare cu comunitatea, pentru a crește gradul de acceptare a vaccinării în rândul părinților.

Am auzit că de la vaccin poți face autism. Este adevărat?“

“Vaccinul face mai mult rău decât bine. Așa este? Așa mi-a spus o vecină…“

De câte ori ați auzit de la părinți aceste întrebări? Sau multe altele, pe aceeași temă? De câte ori v-ați lovit de motive pentru amânarea vaccinării sau de atitudini greu de înțeles? Toate arată nevoia părinților de a primi informații corecte și de a avea încredere că ceea ce fac este bine pentru copilul lor.

UNICEF România și Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta, SUA, cu sprijinul Institutului Național de Sănătate Publică și în parteneriat cu Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate (CPSS) și TOTEM Communication lansează în județele Mureș și Neamț proiectul Îmbunătățirea comunicării interpersonale între furnizorii de servicii de sănătate și populație, în vederea creșterii acoperirii vaccinale.

Prin parteneriatul cu Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, proiectul oferă cursuri de educație medicală continuă (EMC) pentru personalul medical implicat în vaccinarea copiilor și educarea părinților, dar și pentru profesioniștii din comunitate, implicați în mobilizarea la vaccinare. Mai simplu spus.... medici de familie, asistenți medicali ai acestora, medici neonatologi, asistenți medicali din secțiile de neonatologie, medici școlari, asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari, precum și orice alt cadru medical interesat să afle cum pot fi părinții convinși mai ușor să accepte vaccinarea.

Cursul este creditat EMC și gratuit, are o durată de 2 zile (12 ore de curs), este interactiv și oferă tehnici pentru înțelegerea comportamentului și atitudinilor părinților față de vaccinare, precum și de comunicare cu părinții înainte, în timpul și după vaccinare sau în afara cabinetului medical, dar și aspecte tehnice legate de imunizare, conform Calendarului Național de Vaccinare din România.

Cea de a doua componentă a proiectului este realizată în parteneriat cu TOTEM Communications și este legată de evaluarea atitudinii părinților față de vaccinare. Această evaluare se face în primă fază în prima zi a cursului, printr-un chestionar auto-aplicat de către personalul medical care participă în proiect și printr-un sondaj în rândul părinților. Pentru a măsura felul în care atitudinea părinților s-a modificat în urma proiectului, sondajele vor fi repetate la 12 luni.

Dacă doriți să vă sprijinim în eforturile dumneavoastră de a oferi părinților informațiile de care au nevoie utilizând cele mai potrivite modalități de a-i convinge, alăturați-vă acestui proiect, prin completarea unui scurt formular de înregistrare pe care îl găsiți aici: https://forms.gle/myCDDtTYFHmkfmYp8.

Credeți că îl puteți completa și trimite până pe 1 martie? Ne-ar ajuta foarte mult pentru organizarea cursurilor astfel încât cât mai mulți dintre dumneavoastră să poată participa.

 

 

 

 

 

 

-

Medic.ro (tiparit)-Reducere 20%

Abonament 6 numere format tiparit.

95

MEDTIP6-SNMF

https://secure.payu.ro/order/checkout.php?PRODS=45941997&QTY=1

Informare revista Medic.ro 2020 puncte EMC

Medic.ro (digital)-Reducere 20%

Abonament 6 numere format digital.

71

MEDDIG6-SNMF

https://secure.payu.ro/order/checkout.php?PRODS=45942529&QTY=1

Membrii SNMF si asociatiile afiliate beneficiaza de reducere 20% din pretul abonamentului la revista Medic.ro si la celelalte publicatii de specialitate , creditate de asemenea cu 10 EMC.

In conformitate cu prevederile Deciziei nr. 12/2018, la evenimentele de educatie medicala continua creditate EMC, CNP-ul a fost inlocuit cu CUIM (codul unic de identificare a medicului) ce se gaseste pe Certificatul de Membru eliberat de Colegiul Medicilor din Romania.


 


Manifestarile sunt dedicate membrilor si invitatiilor Asociatiei Medicilor Medicina Generala – Medicina de Familie. Aceste persoane vor primi prin email si sms detalii legate de locatie si programul manifestarii.

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro