Norme Coca 2023 - 2024

TABILIREA PUNCTAJULUI PROFESIONAL

Se face in functie de:

• Participarea la diferitele forme de EMC, detaliate mai sus; orele de EMC obtinute se echivaleaza cu creditele (paritate 1:1).

• Finalizarea anumitor forme individuale de invatamant postuniversitar sau obtinerea unor titluri profesionale, in perioada celor 5 ani calculati: "” obtinerea titlului de medic rezident prin promovarea concursului de rezidentiat: 50 credite; "” obtinerea titlului de medic specialist (inclusiv dobandirea unei a 2-a, a 3-a specialitati): 200 credite; "” obtinerea unei supraspecializari: 100 credite; "” obtinerea unei competente: 75 credite; "” obtinerea titlului de medic primar (inclusiv a 2-a specialitate): 250 credite; "” obtinerea titlului de doctor in medicina: 300 credite; "” obtinerea titlului de master: 150 credite; "” obtinerea titlului de formator acreditat de MS: 75 credite; "” obtinerea titlului de formator de formatori, acreditat de MS: 100 credite.

• Pentru calcularea unui punctaj partial (de moment) necesar participarii la concursurile de ocupare de post, nu se iau in calcul titlurile profesionale de mai sus, ci numai creditarea programelor de EMC propriu-zise si sunt valabile precizarile facute de CMR prin adresa nr. 2474/28.06.2002 si transmise tuturor colegiilor medicilor locale (Anexa V - www.cmr.ro), cu exceptia actualizarilor EMC mentionate de prezentul program.

• Totalizarea punctajului profesional se face o data la 5 ani, in functie de data reavizarii pentru care se cere calculul punctajului.

• Punctajul minim admis la nivel national = 200 puncte/5 ani.

• Incepand cu 2005, neindeplinirea celor 200 de puncte va duce la sanctionarea, de catre Colegiul Medicilor, a celor in cauza cu mustrare si li se va pune in vedere sa recupereze diferenta de punctaj in urmatoarele 3 luni.

Se va solicita semnarea unui document privind aceasta atentionare, iar pentru cei ce refuza, se va intocmi un proces-verbal.

In cazul in care nici peste 3 luni nu se realizeaza punctajul profesional minim, se considera lipsa de interes pentru mentinerea nivelului de performanta profesional si CMR va cere ridicarea dreptului de practica pentru o durata limitata, pana la indeplinirea punctajului minim.

Mentionam ca orice sanctiune disciplinara va marca permanent cariera medicului, in tara sau peste hotare.

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro