Norme Coca 2023 - 2024
Medicii britanici au adoptat astăzi o moțiune prin care cer interzicerea permanentă a vânzării țigărilor pentru cei născuți după 2000. Votul s-a desfășurat cu ocazia adunării anuale a reprezentanților Asociației Medicale Britanice (BMA), sindicatul medicilor din Marea Britanie.
Potrivit ziarului The Guardian, BMA, care în trecut a obținut interdicția fumatului în spațiile publice și, apoi, în mașinile în care se află copii, va face acum lobby pe lângă guvern pentru a introduce noua interdicție.
Tim Crocker-Buque, cel care a propus moțiunea, a declarat că aceasta ar putea face din Marea Britanie prima țară care să eradicheze țigările. „Fumatul nu este alegerea informată a adultului. 80% din fumători încep să fumeze în adolescență, ca urmare a presiunii intense a semenilor. Cei care încep să fumeze la 15 ani au un risc de trei ori mai mare de a muri în urma unui cancer cauzat de fumat decât cei care încep pe la 25 de ani”.
Propunerea a avut însă și oponenți, care au atras atenția că numărul fumătorilor cu vârste de 11-15 ani s-a înjumătățit în ultimele decenii, au opinat că interzicerea țigărilor ar trebui să ducă și la interzicerea alcoolului sau că această măsură va încuraja piața neagră a țigărilor, cu efecte potențial mai dăunătoare asura sănătății.
Deloc surpinzător, grupurile fumătorilor și ale producătorilor de tutun au criticat si ele moțiunea, pe care au catalogat-o ca „arbitrară, nerealizabilă și intolerantă”.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro