Norme Coca 2023 - 2024

247 de medici de familie au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu după ce au eliberat reţete unor pacienţi internaţi în spital. Cadrelor medicale li s-au imputat aproape 18.000 de lei.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu a verificat concomitent evidenţele medicilor de familie şi registrele de internări din spitale, descoperind că există pacienţi care, în aceeaşi perioadă, apareau şi pe liste de consultaţii la medicul de familie, şi în baza de date a spitalelor.

Medicii de familie spun că ei nu pot decât să se bazeze pe buna credinţă a pacienţilor. Ca să evite sancţiunile însă, au instituit o măsură suplimentară prin care îi pun pe pacienţi să semneze declaraţii pe propria răspundere că nu sunt trataţi şi în spital.

În schimb, nici o unitate medicală nu a fost sancţionată pentru că pacienţii săi figurau internaţi doar pe hârtie, iar în realitate se tratau la medicul de familie.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro