Norme Coca 2023 - 2024
19 pacienţi, printre care şi un copil de 14 ani, au câştigat în instanţă dreptul de a se trata la standarde europene.

Foto: Mediafax // Octav Ganea

19 pacienţi, dintre care 18 bolnavi de cancer şi 1 un copil de 14 ani, şi-au câştigat dreptul în instanţă de a fi trataţi gratuit cu medicamente care nu sunt incluse pe lista tratamentelor compensate din România, dar care se regăsesc pe lista de medicamente compensate în majoritatea statelor din Uniunea Europeană.

”Pacienţii vor primi gratuit medicamentele de care au nevoie. Este vorba de medicamente scumpe, care nu se regăsesc pe lista tratamentelor compensate la noi în ţară. În urma deciziei instanţei, statul este nevoit să suporte costul medicamentelor de care aceste persoane au nevoie.  Este vorba de tratamente scumpe, unde costurile se ridică între 50.000 şi 80.000 de euro de persoană”, a precizat Dan Cimpoeru, avocatul celor 19 pacienţi.

Aceştia nu sunt primii bolnavi care îşi primesc în instanţă dreptul de a avea acces la un tratament adecvat bolii lor. În luna iunie alte şapte persoane şi-au câştigat acest drept.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro