Norme Coca 2023 - 2024

25 de copii cu tulburare de spectru autist din Bucureşti şi împrejurimi pot beneficia gratuit de intervenţie terapeutică zilnică, pe parcursul unui an, cu ajutorul Asociaţiei Help Autism, care sprijină startul spre recuperarea copiilor care provin din familii ce nu îşi permit să plătească terapia copiilor. Părinţii pot depune dosarul de înscriere în program până pe 27 februarie 2015.

Programul „Părinte pentru Părinte” a fost lansat în 2014 de Asociaţia Help Autism cu scopul de a sprijini familiile să înceapă terapia de recuperare a copiilor lor diagnosticaţi cu tulburare din spectrul autist. În 2014, 15 copii din Bucureşti şi împrejurimi au primit gratuit servicii terapeutice individuale, prin implicarea financiară a părinţilor Asociaţiei Help Autism. Astfel, s-au alocat 30.000 Euro- bani ce provin din eforturile de strângere de fonduri realizate în 2013 de 180 părinţi, iar prin alăturarea unor sponsori numărul de copii care a primit anul trecut o primă şansă la viaţă independentă prin programul „Părinte pentru Părinte” a crescut la 22.

În 2015, Help Autism lansează un nou apel la înscrieri către părinţii copiilor cu tulburare din spectrul autist care au nevoie de sprijin la începutul drumul spre recuperare. Prin programul „Părinte pentru Părinte 2015-2016”, Asociaţia Help Autism împreună cu cei 240 de părinţi, beneficiari ai asociaţiei, alocă 45000 Euro pentru susţinerea gratuit în terapie a 25 de copii cu vârsta între 1 şi 4 ani cu tulburare de spectru autist, pe parcursul unui an. Aceştia vor urma programe individualizate de terapie în centrele Help Autism sub îndrumarea psihologilor şi vor participa la toate programele de socializare şi educaţie spre independenţă desfăşurate de Asociaţia Help Autism.

Startul în terapie este extrem de important, pentru un copil cu tulburare din spectrul autist poate reprezenta de fapt startul la o viaţă conştientă, independentă, normală. Asociaţia Help Autism s-a născut din visul unui părinte şi s-a transformat în vise împlinite pentru peste 200 de copii şi familiile lor. Dorim ca în fiecare an să ajutăm familiile în situaţii asemănătoare iar Părinte pentru Părinte este programul nostru de responsabilitate socială.” spune Daniela Bololoi, preşedintele Asociaţiei Help Autism.

Înscrierea în program de către familiile care solicită susţinere se face în doi paşi: completarea formularului de înscriere din pagina www.helpautism.ro şi depunerea dosarelor cu documente justificatoare online la contact@helpautism.ro, prin poştă sau fizic, la Centrul HelpAutism, situat pe Str. Delea Nouă nr. 36, până pe 27 februarie 2015.

De programul „Părinte pentru Părinte” pot beneficia copiii diagnosticaţi şi/sau evaluaţi de scurt timp cu TSA şi care nu urmează niciun fel de program de recuperare, proveniţi din familii defavorizate (familii monoparentale, familii fără venituri, familii cu număr mare de copii), care nu îşi permit să plătească terapia copiilor.

Evaluarea dosarelor va fi făcută de Comitetul de părinţi al asociaţiei, rezultatele finale vor fi anunţate pe website-ul asociaţiei în data de 1 martie 2015. Regulamentul şi aplicaţia sunt disponibile pe website-ul asociaţiei: www.helpautism.ro

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro