Norme Coca 2023 - 2024

În România sunt 2,7 milioane de persoane care au pensii sub 700 de lei și care ar putea fi afectate de decizia medicilor de familie.

Click aici pentru video

„Multor medici de familie li se împută sume imense în mod ilegal şi imoral, deşi se recunoaşte că aceştia nu au nici o vină. CNAS recunoaşte că sunt imputări care nu au la bază o fraudă sau o greşeală a medicilor, ci legislaţia ambiguă în vigoare. De câţiva ani, pacienţii cu pensii mai mici de 700 de lei au o compensare mai avantajoasă la anumite medicamente.

Conform regulilor de prescriere, pacienţii aduc la medic talonul de pensie şi dau o declaraţie pe propria răspundere că nu au alte venituri. Uneori pacientul a mai avut un minim venit, neluat în seamă şi neanunţat în „declaraţie (de exemplu câţiva ari de pământ la ţară sau dobânda la un mic depozit la bancă)”, se arată într-un comunicat transmis de către Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF).
CNAS “obliga” CJAS sa plateasca sume enorme. ”Este o aberatie!”

Memoriu privind raportul Curții de Conturi asupra plăților efectuate de CJAS pentru activitatea din centrele de permanența.

Societatea Națională de Medicina Familiei a adresat un memoriu Ministerului Sănătății privind raportul Curții de Conturi asupra plăților efectuate de CJAS pentru activitatea din centrele de permanență din perioada 2009-2011.

Memoriul poate fi descărcat apăsând aici.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro