Norme Coca 2023 - 2024

Un proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică de Ministerul Muncii obligă cadrele medicale să anunţe asistenţii sociali, dar şi Poliţia în cel mult 24 de ore dacă sesizează că un copil a fost părăsit de părinte.

Numărul mare de copii abandonaţi în spitale a determinat autorităţile să pregătească un proiect legislativ care stabileşte sarcini pentru doctori şi asistente.

Aceştia sunt obligaţi să sesizeze Poliţia dacă un copil e neînsoţit de mamă/reprezentant legal într-un spital o perioadă mai mare de 24 de ore.

Sancţiunile pentru nerespectarea obligaţiilor sunt cuprinse între 500 şi 5.000 de lei. Mai mult, cadrele medicale sunt învăţate să fie atente dacă părintele nu participă la activităţile de îngrijire sau nu vizitează copilul care necesită spitalizare prelungită

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro