Secretarul de Stat, Dorel Săndesc, a anunțat că primele 50.000 de doze de vaccine împotriva hepatitei B vor fi disponibile începând cu luna august, fiind elaborată o procedură de urgență în acest sens, procedură inițiată de Ministerul Sănătății.

Prezent la o conferință dedicată Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitei, Săndesc a adăugat că urmează să fie cumpărate, prin procedură centralizată, alte 156.000 de doze de vaccin.

"Ministerul Sănătății a întreprins o serie de măsuri, printre care și identificarea unicului distribuitor de pe piața din România al vaccinului pentru hepatita B. Având în vedere urgența, a fost inițiată achiziția prin procedură de urgență pentru 50.000 de doze de vaccin, care să acopere o perioadă de două-trei luni, urmând ca, în paralel, să se desfășoare procedura de achiziție centralizată pentru restul de 156.000 de doze de vaccin", a precizat secretarul de stat.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro