50 de persoane sunt vizate de o anchetă a procurorilor DIICOT Oradea, care le acuză de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals. Anchetatorii au făcut în această dimineaţă 67 de percheziţii la secţia de Oncologie a Spitalului Municipal din Oradea şi la mai multe farmacii şi cabinete ale unor medici de familie din municipiu şi din judeţ.

 

Procurorii susţin că au informaţii că în perioada 2012-2014, membrii grupării au fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Au făcut-o „prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente "medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu" (TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice", care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate". (comunicat al DIICOT)

În acest fel, spun anchetatorii, a fost produs un prejudiciu de aproape 5 milioane euro. 30 de persoane au fost aduse la sediul DIICOT Oradea pentru a fi audiate.

Acţiunea procurorilor DIICOT a fost sprijinită de SRI şi de luptătorii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, precum şi Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Bihor. La descinderi participă şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara şi specialiştii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală nr. 6 Oradea.

Ştire în curs de actualizare

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro