Norme Coca 2023 - 2024
Când sunt întrebaţi, ce înţeleg prin calitatea vieţii, angajaţii se gândesc în primul rând la sănătate
Majoritatea angajaţilor nominalizează mişcarea şi o dietă sănătoasă ca principale metode de îmbunătăţire şi menţinere a stării de sănătate
Situaţia financiară vine în plan secund, alături de familie şi prieteni, ca factori ce influenţează pozitiv calitatea vieţii
Românii au o concepţie aparte în ceea ce priveşte calitatea vieţii, iar primul aspect pe care îl asociază cu acest concept este sănătatea. Dacă sunt sănătoşi atunci pot face multe. Banii sunt şi ei importanţi în îmbunătăţirea calităţii vieţii, dar nu sunt mai importanţi decât a avea o familie şi prieteni, se arată într-un studiu realizat de Sodexo, jucător de top pe piaţa românească a tichetelor, privind percepţia angajaţilor asupra Cali­tăţii Vieţii. „Îmbunătăţirea Cali­tăţii Vieţii devine un aspect tot mai important pentru români. Rezultatele cercetării pot fi anali­zate şi din perpectiva importanţei unei vieţi mai bune care continuă să crească în rândul românilor, în aceeaşi măsură cu interesul acestora pentru menţinerea şi îmbunătăţirea stării generale de sănătate prin mişcare şi o nutriţie corectă”, a declarat, Jean Istasse, CEO Sodexo România.
Potrivit sondajului, pentru 80% dintre angajaţii români, „Ca­litatea Vieţii” este asociată cu o stare bună de sănătate, în timp ce familia şi prietenii, precum şi stabilitatea financiară contribuie la îmbunătăţirea vieţii pentru 76%, respectiv 73% dintre aceştia. Vacanţele şi timpul liber sunt importante, în egală măsură, pentru 47% dintre respondenţi.
Potrivit cercetării realizate de Sodexo, 71% dintre angajaţii români consideră că responsabi­litatea propriei stări de sănătate le aparţine. Acest lucru este evidenţiat şi de metodele prin care ei consideră că îşi pot îmbunătăţi şi menţine o stare bună de sănătate.

81% dintre angajaţii chestionaţi, identifică mişcarea şi activitatea sportivă ca principale metode de îmbunătăţire şi menţinere a stării de sănătate, iar 77% au indicat şi nutriţia şi un stil alimentar adecvat sunt importante. De asemenea relaxarea şi diminuarea nivelului de stres au fost nominalizate de 76% dintre respondenţi, în timp ce un stil de viaţă fără fumat şi fără alcool reprezintă modalităţi de îmbunătăţire a sănătăţii pentru 45%, respectiv 43% dintre respondenţi.

241776maxim
Specialiştii în nutriţie devin importanţi în stabilirea unei diete echilibrate 

Studiul Sodexo evidenţiază că nutriţia câştigă o importanţă majoră, cu 81% dintre respondenţi declarând că sunt atenţi la ce mănâncă şi cu numai 4% care asociază nutriţia cu o dietă de slăbit.
Pentru o dietă echilibrată şi o nutriţie corectă, românii consi­deră în proporţie de peste 59% că ajutorul unui medic nutriţionist este obligatoriu.
Studiul este primul barometru local realizat de Sodexo România privind Calitatea Vieţii în rândul angajaţilor şi evidenţiază, în acelaşi timp, preocuparea românilor pentru găsirea unui echilibru între viaţa profesională şi cea perso­nală.
Grupul Sodexo este prezent în România din 1998 şi are în prezent 630 de angajaţi. La nivel global grupul operează în 80 de ţări cu 420.000 de angajaţi, iar în 2014 a avut o cifră de afaceri de 18 miliarde de euro.Cercetarea a fost realizată în intervalul septembrie 2014-ianuarie 2015, pe un eşantion de 550 de angajaţi permanenţi, din mediul urban şi rural, angajaţi în birouri şi fabrici. 52% dintre participanţii la cercetarea realizată de Sodexo sunt bărbaţi, femeile reprezentând 48%; 57% dintre respondenţi se încadrează în categoria de vârstă cuprinsă în intervalul 30-49 de ani; 83% din total locuiesc în mediul urban, diferenţa de 17% locuind în mediul rural; 16% ocupau o funcţie de conducere la momentul realizării cercetării; 65% au studii universitare şi postuniversitare, în timp ce 26% sunt absolvenţi de şcoli liceale sau profesionale.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro