Norme Coca 2023 - 2024

 Aproximativ 725.000 de lei vor fi reţinuţi de Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte din cauza completării greşite a fişelor pacienţilor de către medici, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

''În urma controlului exercitat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate s-a constatat că nu există concordanţă între serviciile medicale contractate raportate către furnizori şi decontate de CJAS şi serviciile consemnate în evidenţele specifice, existente la nivelul spitalului. Ca să fiu mai explicit: în fişa de la spital scrie dureri de cap şi se decontează afecţiuni care ţin de stomac sau care ţin de ortopedie'', a susţinut Ţuţuianu.

Acesta s-a referit şi la cauza acestor greşeli în completarea fişelor. ''Care este cauza? Indolenţa multora dintre cei care întocmesc documentele, una din cauze, pentru că există o codificare a tipului de boală, dacă ai greşit codificarea şi tratamentul este pentru un alt cod, evident că vine Casa de Asigurări de Sănătate şi îţi ia banii. Avem 725.000 de lei, bani care trebuie să fie reţinuţi de CJAS pentru asemenea lucruri'', a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Suma de 725.000 de lei a rezultat din completarea greşită a fişelor medicale din 2011 până în prezent. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mai spus că a discutat cu medicii de la Spitalul Judeţean Târgovişte despre achiziţia de medicamente, unde, de asemenea, au fost constatate anumite nereguli. ''Am discutat despre achiziţia de medicamente pentru că am constat, prin auditul propriu al Consiliului Judeţean, că s-au cumpărat medicamente deşi mai erau pe stoc cantităţi suficiente pentru o perioadă mai lungă sau ce era pe stoc era la limita de valabilitate. Am discutat despre circuitul medicamentelor de la farmacie până ajung la bolnav, pentru că am constat iarăşi, cu prilejul auditului, nereguli şi pe acest segment. Nu de acum, nereguli istorice'', a susţinut preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro