Inteligenta nu este limitata si exista cateva trucuri la care poate apela oricine isi doreste sa-si antreneze gandirea si sa fie mai destept!
Inteligenta nu este ceva stabilit pe viata din momentul in care ne nastem. Nivelul de inteligenta cu care ne-am nascut este doar un punct de plecare si exista posibilitatea sa ne crestem IQ-ul. Creierul este precum un muschi, cu cat este mai mult pus la treaba cu atat functioneaza mai bine.
Jessica Stillman, a selectat cateva dintre cele mai bune idei de pe site-ul Quora, la intrebarea “Ce poti face in fiecare zi pentru a fi un pic mai inteligent?”
Fa o lista cu lucrurile pe care le-ai realizat
La sfarsitul fiecarei zile, scrie undeva ce ai reusit sa indeplinesti. Acest lucru te va face sa te simti mai bine, mai ales daca esti descurajat si ai senzatia ca nu poti sa ceri mai mult de la tine. Claudia Azula Altucher
Foloseste cu inteligenta timpul petrecut online
Fiecare moment pe care il petreci online nu trebuie sa se rezume la verificarea retelelor de socializare. Web-ul este plin de resurse din care poti invata lucruri noi, cum ar fi cursuri online, discutii interesante si instrumente de consolidare a vocabularului. Selecteaza acele informatii care iti hranesc mintea, macar pentru cateva minute in fiecare zi.
Joaca-te de-a avocatul diavolului
Gandeste-te la ceva ce ai aflat recent si incearca sa-ti formezi o parere unica despre acel subiect, o parere la care nu s-ar gandi toata lumea imediat. Incearca sa intri in profunzimea subiectului, sa-ti sustii parerea cu probe dar sa fii pregatit si sa iti schimbi opinia in functie de ce descoperi. Peter DePaulo
In loc sa urmaresti emisiuni TV, uita-te la documentare si filme educationale
Uneori este mai distractiv sa inveti despre lucrurile care te intereseaza urmarind un material video. In materaialele video informatiile sunt deseori prezentate intr-un mod mai digerabil si care sa-ti ramana in minte. Hendrik Sleeckx
Leaga prietenii cu oameni destepti
Compania oamenilor care sunt mai inteligenti decat tine reprezinta una dintre cele mai rapide metode a invata. Saurabh Shah, account manager Symphony Teleca, sustine ca “IQ-ul este media celor mai apropiate cinci persoane din jurul tau”. Fii umil si mereu dispus sa inveti!
Incearca sa impartasesti ce ai invatat cu ceilalti
“Daca nu esti capabil sa explici un lucru intr-un mod cat mai simplu, nu-l intelegi indeajuns de bine” spunea Albert Einstein.
Asigura-te ca ai retinut cum trebuie ce ai invatat si ca ai inteles cu adevarat, iar informatia este blocata in memoria ta si o poti explica altora. Atunci cand explici o idee pentru altcineva, inseamna ca ti-ai insusit cu siguranta conceptul. Mike Xie
Exploreaza si fa lucruri noi
Daca nu poti calatori in fiecare zi, incearca sa gasesti ceva nou in orasul tau sau in cartierul unde locuiesti. Poti sa intalnesti oameni diferiti, poti sa observi lucruri interesante si poti sa intelegi ceva nou despre lume.
Vorbeste singur
Pare putin ciudat dar, vorbitul singur te ajuta sa te concentrezi mai bine la lucrurile pe care le repeti si te ajuta sa-ti dezvolti mai bine o idee sau o opinie.
Sursa : Wall-street.ro
Daniela Petrescu, A.M.PRESS

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro