Metodele contemporane de dezvoltarea a capacităţii de memorare sunt din ce în ce mai inventive, fiind căutate mai ales acele tipuri de exerciţii şi moduri care să nu afecteze în nici fel propria sănătate

Majoritatea oamenilor îşi doresc o memorie cât mai bună pentru a face faţă cerinţelor diverse care le sunt solicitate în diferite tipuri de activităţi, de la rezolvarea chestiunilor personale până la sarcinile profesionale.

„Discovery” oferă opt sfaturi utile care ne pot ajuta să ne îmbunătăţim capacitatea de a memoria.

1.Exerciţii fizice zilnice

A-ţi pune sângele în mişcare este un lucru pozitiv pentru îmbunătăţirea memoriei pe termen scurt şi lung. Dintre exerciţiile cele mai indicate de profesionişti înotul este cel care pune cei mai multe categorii de muşchi la lucru, dar la fel de bune sunt şi alergatul sau mersul pe bicicletă.

2.Evită consumul în exces de băuturil alcoolice

„Relaţia” între alcool şi memorie nu este una foarte bună. În momentul care alcoolul consumat depăşeşte doza normală gândirea şi memoria încep să fie înceţoşate. Aşadar, evită consumul în exces şi des al băuturilor alcoolice.

3.Încearcă să nu fii afectat de stresul cotidian

Depresia, stresul şi anxietatea afectează capacitatea creierului de a memora, aşadar în momentul în una din aceste stări este prezentă, memoria ta are de suferit. Metode bune de a scăpa de stres sunt meditaţia, yoga, preocupările plăcute sau exerciţiile fizice.

4. Utilizează „palatul memoriei”

Asocierea prin imagini este un „şiretlic” folosit de majoritatea câştigătorilor concursurilor de memorie din lume. În loc de gândirea prin cuvinte şi numere putem încerca să ne amintim o imagine, să realizăm un „palat al memoriei” în care să ştim cum să compartimentăm informaţiile/imaginile.

5.Consumă legume şi peşte

Îmbunătăţirea dietei poate duce în mod constant la îmbunătăţirea capacităţii de memorare, legumele şi peştele fiind alimente de bază pentru acest lucru. Recomandarea specialiştilor este consumul zilnic de legume, iar peştele de cel puţin patru ori pe săptămâna.

6.Odihneşte-te suficient

Lipsa somnului poate avea un efect negativ asupra memoriei şi a modalităţii de a reacţiona rapid. Sunt specialişti care susţin că uneori pentru o noapte de neodihnă este nevoie de alte trei de somn regulat pentru a-ţi reveni complet. Dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti memoria opt ore sau mai mult sunt esenţiale pentru tine.

7. Suplimente naturale pentru îmbunătăţirea memoriei

Cel mai bun supliment pentru îmbunătăţirea memoriei este Ginko Biloba, produs care este accesibil, sigur şi puternic. În afară de acesta, încearcă să consumi fructe proaspete.

8.Fii întotdeauna atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău

Atenţia trebuie să fie prezentă din momentul în care te trezeşti până când te pui din nou la somn. Acest element nu este indicat numai pentru îmbunătăţirea memoriei, ci mai ales pentru a-ţi asigura propria securitate.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro