Burse private pentru studenții merituoși cu probleme financiare

Multi clujeni se intorc de la ski. Familii fericite, vacante implinite! Exista insa si o alta Romanie, a dramelor tacute, a celor care isi doresc doar sa fi avut sansa de a studia sau sa aiba sansa de a studia.

Un prieten de-al meu mi-a povestit cu lacrimi in ochi cum o studenta a lesinat dupa un examen pentru ca nu mancase nimic intreaga zi pentru ca nu a avut bani de mancare. Este o alta imagine, mult diferita de cea a studentilor ce populeaza DIESEL-ul, VERTIGO-ul, MY WAY… sau altele… Este un Cluj Tacut al dramelor cotidiene! Am hotarat impreuna ca trebuie sa facem ceva.

Am tot amanat, din lipsa de timp, un proiect foarte important – BURSE PRIVATE PENTRU STUDENTII MERITUOSI CU PROBLEME FINANCIARE.

Impreuna cu mai multi colegi, cadre didactice universitare vom lansa o ampla actiune in luna martie de identificare a studentilor merituosi cu probleme sociale care le afecteaza posibilitatea de a-si continua studiile. In luna februarie vom incerca sa strangem cat mai multe informatii despre astfel de tineri urmand a deschide un dosar de finantare pe numele fiecaruia. Apoi, in luna martie vom expune dosarele acestor tineri, companiilor, oamenilor de afaceri, profesorilor, medicilor, avocatilor, inginerilor, fiecarei persoane care considera ca poate sa ,,adopte” un student dandu-i o bursa privata sau sprijinindu-l financiar.

Cei care cunosc tineri despre care am facut vorbire mai sus, sunt rugati sa imi trimita pe adresa paunlaw@gmail.com un email cu datele lor de contact, pentru a putea sa le solicitam un CV si un Plan de cariera. Finantarea prin burse private sau sponsorizari este deductibila fiscal atat din impozitul pe profit cat si din impozitul pe venit. Un grup de avocati inimosi vor asigura pregatirea documentelor si vor supraveghea indeplinirea conditiilor contractuale. Relatia de finantare va fi directa sponsor – student. Un ONG pe care il vom constitui va asigura platforma de organizare a dosarelor de finantare si prezentarea companiilor sau persoanelor ce se vor implica in acest proiect. Avem nevoie de orice prieten ce poate sa ne ajute. Sper ca vom reusi. Ma adresez si studentilor. Daca aveti colegi si aveti cunostinta ca au probleme sociale, dar sunt foarte buni la scoala si se remarca, va rog sa ma contactati fara nicio jena.

Dupa ce vom avea documentat fiecare dosar, voi bate la usile celor care pot sa ne ajute si le voi cere sprijinul.

Va multumesc!

Sursa

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro