IT-ul romanesc se dovedeste cea mai buna carte de vizita pe care tara noastra o prezinta lumii in aceasta perioada. Un nou record stabilit de echipa de softisti de la SIVECO,  prezenti cu trei proiecte (nominalizate la patru categorii) implementate in 2013 pentru organizatii de stat, aduce Romania in finala competitiei europene de IT, alaturi de solutii informatice inscrise de 80 de companii de elita din 16 tari.

European IT & Software Excellence Awards este o competitie de referinta pentru continentul nostru, selectand si recompensand in fiecare an companiile de software cu performante de exceptie. SIVECO are trei proiecte nationale de succes printre finalistii competitiei internationale din 2014, la patru categorii diferite: Enterprise Solution of the Year, Public Sector and Utilities Solution of the Year, Government/Utilities Solution, precum si Information & Document Management.
Compania isi confirma in acest fel statutul de lider al caselor romanesti de software, dezvoltand cu dedicatie solutiile care contribuie considerabil la eficientizarea activitatii unor institutii din domenii esentiale pentru societatea romaneasca.

Reteta electronica romaneasca, printre cele mai bune sisteme din Europa

Sistemul informatizat pentru reteta electronica, implementat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), a fost declarat finalist la doua categorii: Enterprise Solution of the Year si Public Sector and Utilities Solution of the Year.
Solutia IT, creata si implementata in urma unei licitatii pentru CNAS de catre echipa comuna formata din SIVECO si HP Romania, eficientizeaza si face transparent actul de prescriptie medicala. Pentru medici, ea reduce riscul de eroare inerent retetelor scrise de mana. Simultan, creste increderea pacientilor in sistemul de sanatate si le diminueaza mult  timpul de asteptare legat de eliberarea retetelor atat la doctor, cat si in farmacii. Reteta Electronica este un proiect finantat prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala „Investitii pentru viitorul dumneavoastra”.

Platforma de eLearning pentru angajatii sistemului judiciar romanesc

Finalist in competitia European IT Excellence Awards este si Sistemul IT de eLearning implementat pentru Ministerul Justitiei si pentru sistemul judiciar din Romania. El a fost nominalizat la categoria Government/Utilities Solution. Proiectul „Platforma eLearning pentru Ministerul Justitiei si sistemul judiciar din Romania” a fost realizat in intregime cu know-how si tehnologie romaneasca, fiind  finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”.
Solutia IT dezvoltata in cadrul proiectului cuprinde un portal educational, o platforma eLearning AeL si 50 de module de cursuri interactive care eficientizeaza procesul de instruire a angajatilor Ministerului Justitiei la nivel central si local.
Cursurile contribuie la asimilarea usoara a informatiei si genereaza o motivatie in plus pentru angajatii din sistemul judiciar pentru dezvoltarea profesionala continua. In acelasi timp, platforma contribuie la cresterea transparentei, dand acces publicului larg la informatiile diseminate de minister si de institutiile subordonate acestuia.

In sprijinul celor aflati in cautarea unui contract de munca in strainatate

Si proiectul GREEN (Gestionarea eficienta a resurselor in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor oferite persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, dar si de economisire a resurselor naturale) s-a calificat printre finalisti la categoria Information & Document Management. GREEN foloseste SIVADOC, sistemul informatic pentru managementul documentelor creat de SIVECO Romania. Proiectul a fost implementat la Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca (ANOFM), fiind in prezent utilizata la nivel national in cele 48 de agentii ANOFM.
SIVADOC este un sistem informatic performant care permite gestiunea centralizata a documentelor. Din punctul de vedere al utilizatorilor, performanta se traduce in: acces foarte rapid la informatii actualizate privind stadiul documentelor, stabilirea de termene limita in functie de tipul documentelor, receptionarea de alerte privind activitatile in derulare. Pentru arhivarea documentelor, sistemul permite scanarea si organizarea arhivei de documente, inclusiv prin utilizarea codurilor de bare.

O competitie de elita

Pentru Marele Premiu, SIVECO Romania concureaza cu alte 80 de companii din 16 tari europene. Aplicatiile finaliste au fost selectate dintr-un numar record de aplicatii, provenind din 25 de tari care apartin zonei EMEA – Europa si Orientul Mijlociu. Castigatorii vor fi anuntati la Gala European IT Excellence Awards, care se va desfasura la Londra, pe 26 martie.

Desi competitia este extrem de disputata, informaticienii romani au reusit sa se impuna in mod constant. Astfel, in anii precedenti, la aceasta competitie au mai primit premii: sistemul IT implementat la Agentia de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit; proiectul informatic dezvoltat de SIVECO pentru Banca Nationala a Moldovei; sistemul informatic integrat SIVECO Applications, implementat la ACET Suceava; implementarea solutiei SIVADOC la Primaria din Chisinau; sistemul informatic integrat de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii; proiectul „Sprijinirea sistemului educational special prin portal educational dedicat”, implementat la  Ministerul Educatiei Nationale; sistemul IT de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura; Sistemul Educational Informatizat (SEI) implementat la Ministerul Educatiei Nationale in 2008.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro