Spitalul Militar ''Dr. Carol Davila'' (SUUMC) îsi extinde va activitatea de cercetare-dezvoltare a metodelor de diagnostic si tratament a pacientilor cu tumori abdominopelvine în structuri osoase adiacente prin implementarea unui proiect în valoarea totală de 20 milioane lei.

Proiectul ''Centru multidisciplinar de cercetare pentru abordarea multifunctională a patologiei tumorale abdominale si mioosteoarticulare a bazinului si membrelor pelvine (CERTPATUM)'' se derulează pe o perioadă de 18 luni (din 12 martie a.c.) si va contribui, pe termen lung, la îmbunătătirea calitătii vietii prin garantarea accesului la îngrijiri specializate si de calitate.

''Proiectul se implementează la nivelul Sectiei Clinice de Ortopedie si Traumatologie a SUUMC si are ca obiectiv principal extinderea activitătii de cercetare-dezvoltare a metodelor de diagnostic si tratament a pacientilor cu tumori abdominopelvine în structuri osoase adiacente, contribuind, pe termen lung, la îmbunătătirea calitătii vietii prin garantarea accesului la îngrijiri specializate si de calitate, prin intermediul unei infrastructuri materiale, logistice si de resurse umane de un înalt nivel'' se arată într-un comunicat al unitătii medicale transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finantare încheiat cu Ministerul Educatiei Nationale, în calitate de organism intermediar, în numele si pentru Ministerul Economiei, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial ''Cresterea Competitivitătii Economice'' (POS CCE).

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan)

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro