Președintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a comentat pentru DC News

„În general, specialistii în etică medicală nu sunt de acord cu acest procedeu (n.r. - castrarea chimică), din mai multe motive:

În primul rând, tulburările de comportament sexual nu au ca motivatie excesul de testosteron, iar în aceste conditii castrarea chimică nu are cum să reprezinte solutia problemei. Cauzele sunt altele: tulburări psihice, traume, lipsă de educatie etc.

A doua problemă este că niciun tratament nu se poate administra fără consimtământul pacientului. Or', în cazul de fată nu vorbim despre un consimțământ liber asumat, ci de o tranzactie. E ca si cum ti-ai vinde un rinichi pentru bani, în cazul de fată - pentru a obtine un comfort, că nu iti place în închisoare. Nu e doar imoral, ci si ilegal, deoarece contravine legilor în vigoare, conform cărora nu poti obtine beneficii de pe urma unei interventii medicale”, ne-a spus prof. Vasile Astărăstoae.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro