Ministrul Sănătătii, Nicolae Bănicioiu, si ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, au inaugurat luni, la Institutul National de Endocrinologie "C. I. Parhon", prima sală de sport realizată în scopul dezvoltării si recuperării sportive, destinată în special persoanelor suferinde de obezitate.

"Fiind si un eveniment special prilejuit de Ziua Mondială a Sănătătii, am concretizat un proiect mai vechi între Ministerul Sănătătii si Ministerul Tineretului si Sportului, acela de a începe să dăm în folosintă câte o sală de sport în spitalele din România care au nevoie. Am început de data aceasta cu Parhon. Dacă doamna ministru Szabo ne ajută si pe viitor vom continua seria dotărilor de acest gen si cu alte spitale din Capitală si din tară, si cred că eu că este în beneficiul pacientilor de aici. Sper să fie si în beneficiul personalului si e un îndemn către un mod de viată mai sănătos, un mod de a-i educa pe copii că trebuie să facă miscare, cum ziceam, 30 de minute minim pe zi de miscare înseamnă o viată mult mai sănătoasă si mult mai echilibrată", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu la tăierea panglicii primei săli de sport realizată într-un spital.

El a spus că se doreste ca la nivel national să se introducă în scolile din România ore suplimentare de miscare.

Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că deschiderea sălii de sport de la Institutul Parhon se înscrie într-o campanie care se doreste a fi derulată la nivel national, si anume, "cea de educatie prin sport".

"Sportul nu înseamnă doar stil de viată sănătos, ci înseamnă si o parte din educatie, ceea ce ne formează pe noi ca oameni. Acum una dintre prioritătile noastre si ale domnului ministru, când a fost la noi, la Ministerul Tineretului si Sportului, a fost să avem cât mai multe ore de sport în scoală", a afirmat ministrul Gabriela Szabo.

Ea este de părere că sportul trebuie să devină o prioritate nu doar în scoli, ci si în mediul universitar.

"Trebuie să umblăm la educatie. Prin educatie putem constientiza populatia că trebuie să facă sport. Dacă ne uităm astăzi pe statistici la nivel national, 60% din populatia României nu practică niciun fel de exercitiu fizic, deci este foarte mult de muncă iar rezultatele în sport nu se văd de azi pe mâine, se vor vedea în timp", a mai spus ministrul Tineretului.

 

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro