Toţi ne-am săturat de problemele cu apa, prin simpla instalare a unui filtru cu osmoză inversă, acasă, sub chiuvetă, apa de la reţea va fi filtrată şi se obţine o apă pură ca de izvor la preţuri foarte accesibile.

Nu mai este un secret faptul căde la an la an apa potabilă suferămodificari serioase datorităpoluării. Şi la noi se ştie acest lucru, vedem cărucioarele de la supermarketuri încărcate pânăla refuz cu baxuri, maşini încărcate cu bidoane cu apăde izvor de la surse unde nu se cunoaşte măcar compoziţia fizico-chimicăşi bacteriologicăa apei sau persoane care aleg săfiarbăapa de la robinet considerând căaşa măcar mai scapădin cantităţile uriaşe de clor, bacterii, metale grele, etc.

       Desigur, mai existăşi scepticii care nu îşi iau nicio măsurăconsiderând căbunica a trăit 90 de ani şi nu  a cumpărat niciodatăapăplată”însăceea ce nu ştiu nepoţiieste faptul căbunica a beneficiat de privilegii la care noi nici nu putem visa şi  căîn ultimii ani a avut loc o alterare dramaticăa calităţii apei. Conform Wikipedia în acest moment apa de la noi este o apăpoluatăcu nitraţi, fosfaţi, metale grele (cadmiu, mercur, plumb, mangan, arsenic,); poluare bacteriologică, ape acide provenind din minerit, deşeuri din plastic, ierbicide şi pesticide, agenţi patogeni, resturi menajere, hormoni, etc.

  Companiile Apa încearcăsăsuprime aceste surse inepuizabile de contaminare a apei însăpentru a face acest lucru trebuie săadauge cantităţi uriaşe de clor care la rândul lui ne distruge flora intestinalăşi are acelaşi efect pe care îl are apa de la piscinăasupra ochilor. Ca sănu mai vorbim despre faptul căsubstanţele solide dizolvate în apănu dispar în faţa clorului, ele ramân şi în funcţie de cât de periculos este respectivul materialne va afecta sanatatea mai devreme sau mai târziu. Este dificil săse facăo statisticădar experţii estimeazăcăla nivel mondial în medie mor 15.000 de oameni zilnic din cauza contaminării apei (în proporţie foarte mare copii). Sănu uităm totuţi căapa de calitate este longevitate.

 

 

 

Ce e de facut în acest caz? Este clar căe mai bine săconsumăm apăplatădecât de la robinet sau din surse nesigure dar cât o săputem săfacem pe hamalii şi săcărăm sticle peste sticle, cheltuind zilnic, umplând casa de recipiente şi poluând astfel la rândul nostru mediul? Ca sănu mai vorbim cât este de incomod atunci când te trezeştifărăapă.

Ei bine, cine altcineva decât americanii ar fi putut găsi o soluţie? Având o nevoie imperioasăde a oferi armatei sale apă potabilă filtrată indiferent dacăera vorba despre o misiune pe mare, în deşert sau pe Marte, SUA au conştientizat necesitatea descoperirii unei metode care săpoatăsusţine viaţa oriunde. Au finanţat  aşadar mega-proiecte de cercetare ce au dus la inventarea osmozei inverse. Osmoza este un proces prin care se forţeazăapa sătreacăprintr-o membranăsemi-permeabilădintr-o soluţie mai puţin concentratăîntr-una mai concentrată. Dacăse utilizeazăo presiune superioarăpresiunii osmotice, se produce efectul contrar şi atunci vorbim despre osmoză inversă.

 

 

Dacă la început filtrarea apei prin osmoza inversa se utiliza doar pentru armată, ulterior această metodă şi-a găsit utilizări din ce în ce mai largi ca la final să ajungă să se folosească la nivel casnic, accesibil oricui îşi doreşte să consume apa purificata direct de la robinet. Este un electrocasnic extraordinar de accesibil, extrem de util, ca o mini fabrică de filtrare a apei ce se instalează acasă, sub chiuvetă.

În Romania există mai multe companii care comercializează aceste filtre dar singurii producători sunt cei de la Osmofilter ei având şi magazin online unde se pot vedea produsele cu specificaţii tehnice, detalii, poze, recenzii, etc. Este o companie spaniolă iar diferenţa de calitate şi preţ este majoră faţă de ce există pe piaţă. Osmofilter activează în Europa de mai bine de 14 ani şi produce orice sistem de tratare a apei la nivel casnic, industrial dar şi ape reziduale. Filtrele pornesc de la 150 euro iar pentru Bucureşti şi alte câteva judeţe din ţară Osmofilter oferă varianta de testare gratuită fapt ce denotă încredere 100% în calitatea extraordinară a produsului. Este important ce mâncăm dar şi mai importantă este apa pe care o consumăm (nu numai băut dar şi gătit, prepararea sucurilor, a mâncării bebeluşilor, a ceaiului ori cafelei) deşi se pare că încă nu acordăm suficientă importanţă acestui lucru.

Indiferent dacă este vorba despre dedurizatoare, filtre, membrane, dozatoare sau fântâniţe cu apă purificată pentru case , birouri, saloane, gradiniţe, etc., Osmofilter este furnizorul cel mai bun atât ca preţ cât şi ca promtitudine.

Care sunt avantajele instalării unui filtru cu osmoză inversă:

    •     Apă de cea mai bună calitate întotdeauna la îndemână

   •     Economie la cumpararea de apă îmbuteliată

   •     Lipsa depozitării sticlelor şi a bidoanelor

   •     Gătit şi băut apă de calitate

   •     Sănătos şi sigur pentru alimentaţia copilului

   •     Ideală în curele de detoxifiere şi diete în general

Care ar fi dezavantajele instalarii unui sistem de osmoză inversă?

  1. Scade Ph-ul apei (mit urban, detalii mai jos)
  2. Apa osmozată “spală” mineralele din organsim (argument utilizat de catre persoane nepregatite pentru a descrie un proces pe care nu l-au inţeles d.p.d.v. stiintific.)
  3. Lasă apa “moartă” (oricat ar suna de “atrăgător”, apa nu moare)
  4. Aruncă o cantitate mare de apă

1.Multe persoane consideră că osmoza inversă scade Ph-ul apei (ei susţin ca prin filtrare apa ar deveni acidă)  şi chiar dacă este un mit urban este foarte răspândit şi cântăreşte mult în momentul în care se ia decizia de instalare a unui filtru. Osmoza inversă influenţează într-o masură nesemnificativă nivelul de aciditate al apei aşa că trebuie luat în calcul, desigur, care este Ph-ul apei de intrare (de la retea). În plus, corpul uman reglează în mod constant nivelurile de pH pentru a găsi balans şi echilibru. Osmofilter a reuşit totuşi să gasească o soluţie pentru a creşte Ph-ul apei, pentru a produce practic apă alcalină. Există varianta unui ionizator (informaţii la 0733.008.478) dar există şi varianta unui post-filtru remineralizator incrementator de pH, folosit atunci când se doreşte o apa alcalina şi neutră, când apare un gust amar şi/sau metalic, când apa are un pH < 6.5, sau când apa traversează părţi metalice.

2. În ceea ce priveşte ¨spălarea¨mineralelor din organsim vă recomand un articol foarte interesant şi explicit : “despre apa prea curată”.

3. Atunci când detractorii osmozei inverse susţin că apa rămâne ¨moart㨠în urma filtrării trebuie să ne intrebăm: Ce ar face apa să fie “mai vie”? Nişte bacterii, un pic  de calcar, ceva metale grele sau poate o cantitate semnificativă de clor? Este adevarat că sistemele de osmoză inversă ȋndepărtează mineralele din apa de la robinet. Cu toate acestea, luăm marea majoritate a mineralelor noastre din hrana pe care o consumăm, nu prin consumul de apă. Spre exemplu, 1 pahar de suc de portocale are aceeaşi cantitate de minerale ca 427 de kilograme de apă de la robinet. De asemenea 1 tabletă de vitamine oferă mai multe minerale decât consumul timp de o lună a apei de la robinet. În vremuri de foamete poate ca ar avea sens…

               4. Un alt argument contra ar fi acela ca prin tratarea apei cu osmoză inversă se iroseşte o cantitate mare de apă (aceea care merge la scurgere împreună cu toate reziduurile care sunt eliminate prin osmoză). Apa salină din osmoză inversă este echivalentul a 3 sau 4 jeturi de apă la toaletă. De fapt irosiţi mai multă apă zilnic când vă spălaţi vasele sau hainele decât apa eliminată din osmoză inversă.

Desigur există varianta de filtrare şi ultrafiltrare fără osmoză inversă şi prin aceste procedee apa rămâne destul de curată dar nu ajunge la puritatea  obţinută prin tratarea cu un echipament de osmoză inversă.

Care este aşadar soluţia pentru a scăpa o dată pentru totdeauna de problemele cu apa? Un filtru de purificare cum este Bonna (cel mai apreciat sistem de purificare a apei pentru raportul calitate-pret) şi scăpaţi de toate problemele legate de apa. Filtrele consumabile costa în jur de 30 de euro pe an. Nu e rău, nu? V-aţi făcut vreodată calculele cât vă costă apa plată în fiecare lună? Sau pe an? Statistic o familie cu 2 copii din România cheltuieşte în medie 1600 lei pe an pe apă plată doar pentru băut fără a o utiliza pentru gatit, ceai sau cafea care işi schimba gustul atunci când sunt preparate cu apă curată!

Un filtru cu osmoza inversa in 5 etape se amortizează în câteva luni. Ceea ce am apreciat este faptul că Osmofilter oferă garanţie 100% în cazul în care produsul achiziţionat nu mai este pe placul clientului acesta il poate restitui fără nicio problemă în termen de 2 săptămâni. Garanţia este de mai mult de 24 luni la toate produsele. Un filtru de purificare a apei de acasă nu este o nevoie potenţială este o nevoie urgentă şi uşor uşor începem să conştientizăm acest lucru. Toţi bem apă în fiecare zi şi trebuie să consumăm o apă curată pentru a fi sănătoşi.

Pentru copii este esenţială calitatea apei pe care o primesc pentru starea lor de sănătate fizică dar şi mentală.

Tabelul elementelor ce sunt eliminate din apă cu ajutorul osmozei inverse:

Sursa

Nu mai este un secret faptul căde la an la an apa potabilă suferămodificari serioase datorităpoluării. Şi la noi se ştie acest lucru, vedem cărucioarele de la supermarketuri încărcate pânăla refuz cu baxuri, maşini încărcate cu bidoane cu apăde izvor de la surse unde nu se cunoaşte măcar compoziţia fizico-chimicăşi bacteriologicăa apei sau persoane care aleg săfiarbăapa de la robinet considerând căaşa măcar mai scapădin cantităţile uriaşe de clor, bacterii, metale grele, etc.

       Desigur, mai existăşi scepticii care nu îşi iau nicio măsurăconsiderând căbunica a trăit 90 de ani şi nu  a cumpărat niciodatăapăplată”însăceea ce nu ştiu nepoţiieste faptul căbunica a beneficiat de privilegii la care noi nici nu putem visa şi  căîn ultimii ani a avut loc o alterare dramaticăa calităţii apei. Conform Wikipedia în acest moment apa de la noi este o apăpoluatăcu nitraţi, fosfaţi, metale grele (cadmiu, mercur, plumb, mangan, arsenic,); poluare bacteriologică, ape acide provenind din minerit, deşeuri din plastic, ierbicide şi pesticide, agenţi patogeni, resturi menajere, hormoni, etc.

 

Companiile Apa încearcăsăsuprime aceste surse inepuizabile de contaminare a apei însăpentru a face acest lucru trebuie săadauge cantităţi uriaşe de clor care la rândul lui ne distruge flora intestinalăşi are acelaşi efect pe care îl are apa de la piscinăasupra ochilor. Ca sănu mai vorbim despre faptul căsubstanţele solide dizolvate în apănu dispar în faţa clorului, ele ramân şi în funcţie de cât de periculos este respectivul materialne va afecta sanatatea mai devreme sau mai târziu. Este dificil săse facăo statisticădar experţii estimeazăcăla nivel mondial în medie mor 15.000 de oameni zilnic din cauza contaminării apei (în proporţie foarte mare copii). Sănu uităm totuţi căapa de calitate este longevitate.

 

 

 

Ce e de facut în acest caz? Este clar căe mai bine săconsumăm apăplatădecât de la robinet sau din surse nesigure dar cât o săputem săfacem pe hamalii şi săcărăm sticle peste sticle, cheltuind zilnic, umplând casa de recipiente şi poluând astfel la rândul nostru mediul? Ca sănu mai vorbim cât este de incomod atunci când te trezeştifărăapă.

Ei bine, cine altcineva decât americanii ar fi putut găsi o soluţie? Având o nevoie imperioasăde a oferi armatei sale apă potabilă filtrată indiferent dacăera vorba despre o misiune pe mare, în deşert sau pe Marte, SUA au conştientizat necesitatea descoperirii unei metode care săpoatăsusţine viaţa oriunde. Au finanţat  aşadar mega-proiecte de cercetare ce au dus la inventarea osmozei inverse. Osmoza este un proces prin care se forţeazăapa sătreacăprintr-o membranăsemi-permeabilădintr-o soluţie mai puţin concentratăîntr-una mai concentrată. Dacăse utilizeazăo presiune superioarăpresiunii osmotice, se produce efectul contrar şi atunci vorbim despre osmoză inversă.

 

 

Dacă la început filtrarea apei prin osmoza inversa se utiliza doar pentru armată, ulterior această metodă şi-a găsit utilizări din ce în ce mai largi ca la final să ajungă să se folosească la nivel casnic, accesibil oricui îşi doreşte să consume apa purificata direct de la robinet. Este un electrocasnic extraordinar de accesibil, extrem de util, ca o mini fabrică de filtrare a apei ce se instalează acasă, sub chiuvetă.

În Romania există mai multe companii care comercializează aceste filtre dar singurii producători sunt cei de la Osmofilter ei având şi magazin online unde se pot vedea produsele cu specificaţii tehnice, detalii, poze, recenzii, etc. Este o companie spaniolă iar diferenţa de calitate şi preţ este majoră faţă de ce există pe piaţă. Osmofilter activează în Europa de mai bine de 14 ani şi produce orice sistem de tratare a apei la nivel casnic, industrial dar şi ape reziduale. Filtrele pornesc de la 150 euro iar pentru Bucureşti şi alte câteva judeţe din ţară Osmofilter oferă varianta de testare gratuită fapt ce denotă încredere 100% în calitatea extraordinară a produsului. Este important ce mâncăm dar şi mai importantă este apa pe care o consumăm (nu numai băut dar şi gătit, prepararea sucurilor, a mâncării bebeluşilor, a ceaiului ori cafelei) deşi se pare că încă nu acordăm suficientă importanţă acestui lucru.

Indiferent dacă este vorba despre dedurizatoare, filtre, membrane, dozatoare sau fântâniţe cu apă purificată pentru case, birouri, saloane, gradiniţe, etc., Osmofilter este furnizorul cel mai bun atât ca preţ cât şi ca promtitudine.

 

Care sunt avantajele instalării unui filtru cu osmoză inversă:

 

   •     Apă de cea mai bună calitate întotdeauna la îndemână

   •     Economie la cumpararea de apă îmbuteliată

   •     Lipsa depozitării sticlelor şi a bidoanelor

   •     Gătit şi băut apă de calitate

   •     Sănătos şi sigur pentru alimentaţia copilului

   •     Ideală în curele de detoxifiere şi diete în general

Care ar fi dezavantajele instalarii unui sistem de osmoză inversă?

  1. Scade Ph-ul apei (mit urban, detalii mai jos)
  2. Apa osmozată “spală” mineralele din organsim (argument utilizat de catre persoane nepregatite pentru a descrie un proces pe care nu l-au inţeles d.p.d.v. stiintific.)
  3. Lasă apa “moartă” (oricat ar suna de “atrăgător”, apa nu moare)
  4. Aruncă o cantitate mare de apă

1.Multe persoane consideră că osmoza inversă scade Ph-ul apei (ei susţin ca prin filtrare apa ar deveni acidă)  şi chiar dacă este un mit urban este foarte răspândit şi cântăreşte mult în momentul în care se ia decizia de instalare a unui filtru. Osmoza inversă influenţează într-o masură nesemnificativă nivelul de aciditate al apei aşa că trebuie luat în calcul, desigur, care este Ph-ul apei de intrare (de la retea). În plus, corpul uman reglează în mod constant nivelurile de pH pentru a găsi balans şi echilibru. Osmofilter a reuşit totuşi să gasească o soluţie pentru a creşte Ph-ul apei, pentru a produce practic apă alcalină. Există varianta unui ionizator (informaţii la 0733.008.478) dar există şi varianta unui post-filtru remineralizator incrementator de pH, folosit atunci când se doreşte o apa alcalina şi neutră, când apare un gust amar şi/sau metalic, când apa are un pH < 6.5, sau când apa traversează părţi metalice.

2. În ceea ce priveşte ¨spălarea¨mineralelor din organsim vă recomand un articol foarte interesant şi explicit : “despre apa prea curată”.

3. Atunci când detractorii osmozei inverse susţin că apa rămâne ¨moart㨠în urma filtrării trebuie să ne intrebăm: Ce ar face apa să fie “mai vie”? Nişte bacterii, un pic  de calcar, ceva metale grele sau poate o cantitate semnificativă de clor? Este adevarat că sistemele de osmoză inversă ȋndepărtează mineralele din apa de la robinet. Cu toate acestea, luăm marea majoritate a mineralelor noastre din hrana pe care o consumăm, nu prin consumul de apă. Spre exemplu, 1 pahar de suc de portocale are aceeaşi cantitate de minerale ca 427 de kilograme de apă de la robinet. De asemenea 1 tabletă de vitamine oferă mai multe minerale decât consumul timp de o lună a apei de la robinet. În vremuri de foamete poate ca ar avea sens…

               4. Un alt argument contra ar fi acela ca prin tratarea apei cu osmoză inversă se iroseşte o cantitate mare de apă (aceea care merge la scurgere împreună cu toate reziduurile care sunt eliminate prin osmoză). Apa salină din osmoză inversă este echivalentul a 3 sau 4 jeturi de apă la toaletă. De fapt irosiţi mai multă apă zilnic când vă spălaţi vasele sau hainele decât apa eliminată din osmoză inversă.

Desigur există varianta de filtrare şi ultrafiltrare fără osmoză inversă şi prin aceste procedee apa rămâne destul de curată dar nu ajunge la puritatea  obţinută prin tratarea cu un echipament de osmoză inversă.

Care este aşadar soluţia pentru a scăpa o dată pentru totdeauna de problemele cu apa? Un filtru de purificare cum este Bonna (cel mai apreciat sistem de purificare a apei pentru raportul calitate-pret) şi scăpaţi de toate problemele legate de apa. Filtrele consumabile costa în jur de 30 de euro pe an. Nu e rău, nu? V-aţi făcut vreodată calculele cât vă costă apa plată în fiecare lună? Sau pe an? Statistic o familie cu 2 copii din România cheltuieşte în medie 1600 lei pe an pe apă plată doar pentru băut fără a o utiliza pentru gatit, ceai sau cafea care işi schimba gustul atunci când sunt preparate cu apă curată!

Un filtru cu osmoza inversa in 5 etape se amortizează în câteva luni. Ceea ce am apreciat este faptul că Osmofilter oferă garanţie 100% în cazul în care produsul achiziţionat nu mai este pe placul clientului acesta il poate restitui fără nicio problemă în termen de 2 săptămâni. Garanţia este de mai mult de 24 luni la toate produsele. Un filtru de purificare a apei de acasă nu este o nevoie potenţială este o nevoie urgentă şi uşor uşor începem să conştientizăm acest lucru. Toţi bem apă în fiecare zi şi trebuie să consumăm o apă curată pentru a fi sănătoşi.

Pentru copii este esenţială calitatea apei pe care o primesc pentru starea lor de sănătate fizică dar şi mentală.

Tabelul elementelor ce sunt eliminate din apă cu ajutorul osmozei inverse:

Asadar, vrei şi tu sa ai apa plata de la robinet? www.osmofilter.ro 0733.008.478

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro