Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri în cadrul primului congres medical palestino-român cu participare internatională că mândria că a studiat în România nu poate să i-o ia nimeni si că nu va uita niciodată de unde a plecat si unde se află.

"Când am ajuns în România si aveam 16 ani si jumătate, niciodată nu m-am gândit că o să rămân aici, asa cum cred că s-a întâmplat cu multi dintre cei care au rămas în România. Dar faptul că la această conferintă au apărut atât de multi absolventi care nu au rămas în România, au rămas cu amintirile din România, arată cât de importantă a fost pentru noi experienta de a primi educatia care ne-a făcut ce suntem acum în domeniul medical în această tară. Pentru mine mândria că am studiat în România cred că nu poate să mi-o ia nimeni, asa cum este si pentru dumneavoastră în fiecare zi când practicati meseria de medic. Cei care au o casă sunt norocosi, cei care au două case sunt si mai norocosi. Eu consider că am două case, niciodată nu voi uita de unde vin, niciodată nu o să uit unde sunt", a spus Arafat.

04092017-1899328420

Potrivit acestuia, relatia dintre România si Palestina va continua atât în domeniul medical, cât si în alte domenii.

"Sunt mandatat să vă transmis un bun venit si din partea domnului vicepremier ministrul de Interne Gabriel Oprea si să spun că la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie încă avem locuri deschise si burse pentru a primi în continuare viitori ofiteri ai Protectiei civile si de pompieri, care deja sunt 20 în România la pregătire. Această conferintă nu arată decât cât de legati suntem si faptul că această cooperare va continua", a afirmat secretarul de stat în MAI.

AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Nită)

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro