Un studiu recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea Bath, demonstrează că durerile menstruale afectează în mod evident performanţele cognitive ale femeilor.

La studiu au participat 52 de femei care aveau crampe menstruale. Ele au fost rugate să participe la anumite teste care le verificau gradul de atenţie şi abilităţile congnitive.

Cercetătorii au aflat astfel că din cauza durerii scad şi puterea de concentrare şi performanţele intelectuale.

Durerea are un efect nu doar la nivel de disconfort, ci ne poate afecta serios activitatea cotidiană, spune autorul studiului, psihologul Ed Keogh. El spune că durerea schimbă şi modul în care gândim şi în care simţim.

Acest experiment i-a ajutat pe cercetători să înţeleagă mai bine modul în care oamenii sunt influenţaţi de suferinţele fizice. Durerea are un efect general, afectând în ansamblu performanţele intelectuale, nu doar anumite abilităţi.

Surse: University of Bath, Counsel & Heal

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro