Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică ghidul pentru acordarea de finanţări în valoare de 40 milioane de euro pentru formarea profesională a medicilor şi asistenţilor medicali, se arată într-un comunicat de presă remis luni. "Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a publicat spre consultare documentele necesare pentru lansarea unei cereri de proiecte în vederea acordării de finanţări în domeniul medical", se arată în document.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat că în cadrul acestui apel vor fi finanţate proiecte strategice care vor urmări sprijinirea formării profesionale continue a medicilor şi asistenţilor medicali. "Valoarea propusă pentru acest apel este de 40 milioane de euro. În perioada următoare vom continua să lansăm cereri de proiecte pentru ca România să atragă toate fondurile europene care i-au fost alocate pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane", a declarat Teodorovici.

Conform Ghidului supus consultării publice, urmează să fie finanţate proiecte care vor fi implementate în cel puţin două regiuni de dezvoltare ale României. Valoarea totală eligibilă a proiectelor aprobate va fi de minimum 500.000 euro şi de maximum 5.000.000 euro (echivalentul în lei). O altă condiţie este ca durata de implementare a proiectelor trebuie să fie de cel puţin şase luni şi de cel mult 16 luni.

Ministerul Fondurilor Europene aşteaptă propunerile, sugestiile şi opiniile referitoare la Ghidul Solicitantului - Condiţii Specifice "Competenţe pentru competitivitate în domeniul medical", până la data de 8 mai, pe mail-ul gscs3.2@fseromania.ro.

AGERPRES

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro