O doză de antibiotic în loc de zece zile de spitalizare pentru tratament intravenos: aceasta este propunerea doctorului Ralph Corey pentru a rezolva unele din infecțiile bacteriene cele mai grave. Corey este autorul principal al unei cercetări care a demonstrat eficiența și rapiditatea cu care acționează noul antibiotic - 'oritavancin', informează vineri ziarul ABC.

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI/ AGERPRES ARHIVA

Primele rezultatele ale acestui studiu clinic, la care au participat peste 2.000 de pacienți, au fost publicate de revista 'New England Journal of Medicine'. Studiul a comparat noul antibiotic cu vancomicina — un antibiotic cu un spectru foarte larg, utilizat pentru a combate infecțiile rezistente.

Studiul a demonstrat că este suficientă o singură doză intravenoasă de oritavancin față de două administrări zilnice timp de 7 sau 10 zile de vancomicină. O singură doză a redus dimensiunea leziunii infectate a pielii și febra.

Rezultatele suscită speranță într-un moment în care Organizația Mondială a Sănătății se teme că actualele medicamente își pierd eficiența și pentru că administrarea unei singure doze ar putea reduce considerabil șederea în spitale, la fel ca și costurile.

I-ar putea ajuta și pe cei care renunță la continuarea tratamentului recomandat de medic atunci când încep să se simtă bine. Această abandonare a tratamentului favorizează rezistența la medicamente — una din cele mai grave probleme de sănătate din secolul XXI.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Nicolaescu, editor:Mariana Ionescu)

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro