Profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi ne prezintă mai multe motive pentru care nu trebuie să consumăm bere cu aromă de fructe. Doctorul susţine că astfel de băuturi cu aromă de fructe conţin zaharuri şi E-uri şi ne suprasolicită foarte mult ficatul.

Berea cu aromă de fructe este o băutură alcoolică obţinută prin amestecul berilor blonde sau brune cu suc de fructe sau alte băuturi răcoritoare, în diferite proporţii. Aceste beri pot fi alcoolice sau non-alcoolice, potrivit realitatea.net.

Prezentăm mai jos câteva motive pentru care prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi susţine că oamenii nu trebuie să consume bere cu aromă de fructe.

1. Aceste produse conţin zaharuri şi E-uri, iar combinaţia lor cu alcool face ca acest tip de bere să fie nesănătos pentru organism. Mai exact, ne suprasolicită foarte mult ficatul, crescând riscul apariţiei diferitelor forme de steatoză hepatică alcoolică sau non- alcoolică (ficat gras).

2. Berea cu arome de fructe sau normală nu hidratează! Mai mult, alcoolul duce la diureză, iar persoana care o consumă urinează foate des, şi astfel elimină apa din organism în cantităţi mari.

3. Berea cu arome  ne furnizează calorii goale, lucru care creşte riscul apariţiei obezităţii. O persoană supraponderală sau obeză poate suferi complicaţii grave, printre care şi cele de tip cardiovascular.

4. Unele dintre tipurile de bere cu aromă de fructe conţin şi surse de fenilalanină, un aminoacid care are rol neurotransmiţător (transmiterea semnalelor nervoase între neuroni şi creier) şi nu sunt recomandate persoanelor care suferă de fenilcetonurie - o formă de retard mintal. Fenilalanina afecteză grav creierul celor deja suferinzi.

5. De asemenea, berile cu arome de fructe conţin îndulcitori naturali, zaharoză, glucoză, fructoză cu un index glicemic foarte ridicat care, prin inducerea unor variaţii ale glicemiei, pot creşte riscul de boli cardiovasculare şi diabet.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro