Noul contract cadru a adus, odată cu implementarea sa, o serie de modificări în spitalele din ţară. Noile norme au fost adoptate şi de către Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, care, începând de la 1 iunie, funcţionează cu noi tarife în sistemul decontării de către Casa de Asigurări de Sănătate şi, de asemenea, prevede reguli noi de decontare a acestor servicii.

„Aşa cum s-a putut observa există o politică în ultima perioadă prin care se accentuează mult partea de consultanţă în ambulatoriu şi partea de spitalizare de zi. Mai sunt modificări care se referă la felul în care se plătesc aceste servicii, şi mă refer aici la componenta pacienţilor neasiguraţi. Aceştia vor fi obligaţi să îşi plătească toate cheltuielile care privesc investigaţiile din buzunarul propriu, în sensul în care, nefiind asiguraţi, aceste servicii nu vor fi plătite de către CAS”, a declarat managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, Alexandru Oros.

Ca urmare a acestor modificări, pacienţii vor beneficia şi de condiţii îmbunătăţite de spitalizare.

„Mă aştept la venituri mai mari, dar în acelaşi timp accentuăm şi noi noţiunea ambulatorului ca dezvoltare. Aşa cum se poate şi vedea, am început deja să mergem şi pe partea de amenajare a ambulatoriului, încercăm să îmbunătăţim condiţiile de aici şi tot în acest an încercăm să aducem aparatură medicală. În câteva cuvinte încercăm să creăm un mediu propice dezvoltării părţii paraclinice şi policlinicii în Sighet”, a mai spus managerul Spitalului Municipal.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro