Serviciul de Ambulanță Timiș este cel mai bun din țară. Echipele de medici, asistenți și ambulanțieri din oraşul de pe Bega au obţinut locul 1 la Concursul Național al Echipajelor de Urgență, ce s-a desfășurat în Constanța. Timișorenii au reușit să învingă celelalte 24 de echipe participante, la categoriile resuscitare și politraume, care de altfel sunt și cele mai dificile cazuri cu care cei de pe ambulanță se confruntă pe teren.

Ca să poţi lucra la Serviciul de Ambulanţă, pasiunea trebuie să fie elementul cheie care ține sângele rece și mintea limpede, atunci când totul se mișcă mult prea repede. Ştiu asta toate cadrele medicale care zilnic duc o luptă contracronometru cu viaţa. Concursul Național al Echipajelor de Urgență, ce s-a desfăşurat săptămâna trecută la Constanţa, a reunit cei mai buni salvatori din întreaga ţară.

”E o bucurie foarte mare. Mi-am dorit asta de când am fost selectat să particip la concurs și înseamnă că mi-am dorit foarte mult, din moment ce am și realizat acest lucru”, ”Emoțiile sunt la fel de mari. Ca și concurent, vrei să dai tot ce e mai bun din tine, să nu îți dezamăgești antrenorii, colegii și, nu în ultimul rând, pe tine”, ”Am avut noroc anul acesta, să lucrez cu un echipaj care s-a mulat perfect pe stilul meu. Deci, nu au fost doar profesioniști. Sunt doi tineri foarte serioși, profesioniști”, ne spun cei de la Serviciul de Ambulanță Timiș.

Echipa de cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Timiș a reușit să câștige în acest an locul întâi la competiţia naţională a echipajelor de urgență, concurs ajuns la cea de-a cincea ediție. Timișorenii au fost cei mai buni la probele de resuscitare și politraume.

”Noi ajungem la caz. Primele minute sunt foarte importante, sunt minutele de aur, atât în resuscitare cât și în traumă. În primele 15 minute trebuie să avem idee despre caz, să știm exact ce trebuie să facem în momentul acela și munca în echipă la noi este foarte importantă. Cred că munca în echipă pentru acest serviciu este foarte importantă. Ajungem cu echipajul să ne înțelegem din priviri”, afirmă medicul Manuela Tudor.

Nu este pentru prima oară când echipele din Timișoara ocupă locuri fruntașe la acest concurs.

”Îi recompensăm și noi cu diferite premii. Căutăm sponsori și, să știți că am fost sprijiniți în județ, de sponsori, și când am organizat noi concursul, dar și acum. Și, în continuare, am discutat, să vedem cum îi recompensăm și noi aici, acum. Sigur, mai mult simbolic, dar ei sunt bucuroși și mulțumiți”, ne-a declarat Leonida Iancu, șeful Serviciului de Ambulanță Timiș.

De la începutul acestui an, Serviciul de Ambulanță Timiș a primit peste 54 000 de solicitări. În medie, în fiecare zi, cadrele medicale trebuie să răspundă la aproximativ 300 apeluri.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Despre cei care salvează zilnic vieți vorbim și în minutele următoare. În platoul știrilor Digi24 Timișoara, Leonida Iancu - șeful Serviciul de Ambulanță Timiș.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro