Chiar daca, saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat odecizie definitiva si irevocabila in cazul lui Vasile Astarastoae, rectorul de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMFGrigore T. Popa din Iasi, continua sa ocupe abuziv aceasta functie. Conform unei sentinte a ICCJ, intr-unproces cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), Vasile Astarastoae se afla in pozitie flagranta de incompatibilitate si trebuie sa-si dea demisia, atat din pozitia de coordonator al UMF, cat si de la conducerea Colegiului National al Medicilor. Acesta refuza insa sa demisioneze din functiile enumerate mai sus, iarMinisterul Educatiei Nationale (MEN) refuza deocamdata sa puna in aplicare o sentinta definitiva a instantei supreme din Romania, executorie si irevocabila. 

"Vreau sa va spun ca, in legatura cu acest caz, eu nu am primit nicio informare oficiala din partea ANI. Asteptam si noi un certificat de grefa din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a urma procedurile legale. Eu sunt o persoana care merge pe procedura si legalitate si tin foarte mult la aceste aspecte. Nu vreau sa jignesc pe nimeni si sunt convins ca, pentru dumneavoastra la Iasi, situatia de la UMF este una foarte importanta, dar la Ministerul Educatiei sunt si alte probleme importante. Repet, in momentul in care vom avea un raspuns oficial, o solutie in acest caz, va va parveni si dumneavoastra. Cel mai probabil, noi o vom trimite catre solutionare si aplicare (situatia legata de rectorul Vasile Astarastoae - n.r.) catre Universitatea de Medicina din Iasi", a declarat pentru reporterii BUNA ZIUA IASI, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învatamânt Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro