telemedicina

Raed Arafat, secretar de stat in ministerul Afacerilor Interne, a precizat ca sistemul de telemedicina pentru medicii de familie va fi extins in judetele Galati si Braila. Sistemul de telemedicina a inceput sa functioneze inca din 2012 in Delta Dunarii.

Pentru implementarea sistemului de telemedicina, medicii au primit o camera video conectata la un laptop si un aparat de monitorizare ce transmite functiile vitale ale pacientului catre laptop.

Sistemul presupune si un aparat electrocardiograf care face posibila interpretarea automata a datelor receptionate de la pacient.

Aceste date sunt trimise catre medicii specialisti de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din municipiul Tulcea.

Prin sistemul de telemedicina, pacientii din localitatile izolate primesc recomandari de la specialisti

“Este un proiect depus la nivelul ministerului Comunicatiilor in curs de aprobare pentru a extinde sistemul in judetele Braila si Galati. In fondurile europene exista o prevedere pentru dezvoltarea telemedicinei, iar UE are o tinta foarte importanta pe asistenta medicala la distanta, nu numai de urgenta. Acesta este viitorul la nivel mondial”, a precizat Raed Arafat, conform agerpres.

Prin sistemul de telemedicina, 12.000 de pacienti cu un nivel scazut de trai pot sa acceseze mai usor servicii medicale de specialitate.

Principalul obiectiv in implementarea sistemului de telemedicina este facilitarea accesului la consultatii de specialitate pentru persoanele din localitatile izolate din Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro